1. خانه
  2. /
  3. کتاب تاریخ مجلس شورای ملی ایران

کتاب تاریخ مجلس شورای ملی ایران

3.8 از 1 رأی

کتاب تاریخ مجلس شورای ملی ایران

وزیران 37 کابینه سال های 36-1325
Majles
انتشارات: فردوس
٪15
250000
212500
معرفی کتاب تاریخ مجلس شورای ملی ایران
کتاب، مروری است بر عملکرد نمایندگان سه دوره اول مجلس شورای ملی پس از پیروزی انقلاب مشروطه .این مطالب در سه بخش سامان یافته است .بخش اول با عنوان "خلاصه تاریخ ادوار مشروطیت در ایران"، گزارش کوتاهی است از اقدامات سه مجلس اول مشروطه در زمینه اصلاحات مالی، قوانین موضوعه و مهم‌ترین اعمال مجلس .در بخش دوم ذیل عنوان "نظر اجمالی در تکامل مجلس "فهرست اسامی وکلای مجلس شورای ملی در سه دوره نخست، به تفکیک گردآمده است .در پایان این بخش نیز فهرست وزرای ایران از اوایل مشروطیت تا سال‌های 1325تا 1337درج شده است .در سومین بخش کتاب، مطالب و نوشته‌های مختلفی از تقی‌زاده درباره نخستین مجلس شورای ملی و اولین تجربیات نظام مشروطیت به طبع رسیده که عناوین آنها بدین قرار است" :نخستین مجلس شورا"، (شامل دو سند1 : پیمان جمعی روسای، اصناف در تحصیل مشروطیت، 2 صورت دخل و خرج دوره اول مجلس)، "درباره مجلس اول"، "نحوه تشکیل مجلس مختلط"، "نحوه تجدید نظر در قانون اساسی و اصلاح قانون انتخابات"، "نطق در مجلس "و "ریاست مجلس سنا ریاست وزرا؟ ."
درباره سید حسن تقی زاده
درباره سید حسن تقی زاده
سیدحسن تقی‌زاده (زاده ۵ مهر ۱۲۵۷ در تبریز – درگذشته ۸ بهمن ۱۳۴۸ در تهران)، از رهبران انقلاب جنبش مشروطه ایران، از رجال سیاسی بحث‌انگیز معاصر، دیپلمات، از شخصیت‌های علمی و فرهنگی ایران معاصر، و در زمره کسانی است که جمعی به شدت هوادار و موافق، و مخالفانی از طیف‌های گوناگون دارد. وی مدتی رئیس مجلس سنای ایران بود.
منابع زیادی دربارهٔ او انتشار یافته‌اند اما جنبه‌هایی از زندگی سیاسی او هنوز ناشناخته، کم‌شناخته، و موضوع مجادلات سیاسی هستند. سیدحسن تقی‌زاده در آخر رمضان ۱۲۹۵ برابر با شهریور ۱۲۵۷ خورشیدی در خانواده‌ای روحانی در تبریز چشم به جهان گشود. پدرش سید تقی اردوبادی، امام جمعه مسجد حاج صفرعلی در محله خیابان تبریز و مکتب‌دار، مردی عالم و زاهد و از شاگردان شیخ مرتضی انصاری در حوزه علمیه نجف بود. او بیشتر مدت روز را صرف پرستش و حضور در مسجد برای اقامه نماز جماعت می‌کرد. سیدحسن از چهار سالگی، و به هدایت پدر، خواندن قرآن را آغاز و در پنج سالگی آن را ختم کرد. از هشت سالگی تحصیل مقدمات عربی و از چهارده سالگی تحصیل علوم عقلی، ریاضیات، و ستاره‌شناسی و هیئت را آغاز کرد. در حکمت قدیم، طب جدید، علم تشریح (کالبدشناسی) و هیئت جدید درس خواند. در مدرسه مموریال با علوم جدید آشنا شد. اصول فقه را نزد میرزا محمود اصولی و حاج میرزا حسن فراگرفت. علوم جدید و زبان فرانسوی را دور از چشم پدر همراه با رفیقش میرزا محمدعلی‌خان تربیت نزد میرزا نصرالله خان سیف‌الاطباء (پسر میرزا عبدالعلی سیف‌الاطباء) به مدت پنج سال (از ۱۲۷۳ تا ۱۲۷۸) آموخت.
دسته بندی های کتاب تاریخ مجلس شورای ملی ایران
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب تاریخ مجلس شورای ملی ایران" ثبت می‌کند