1. خانه
  2. /
  3. کتاب مشروطیت

کتاب مشروطیت

3.6 از 1 رأی

کتاب مشروطیت

مقالات تقی زاده 1
Constitutionalism
انتشارات: توس
ناموجود
25000
معرفی کتاب مشروطیت
دربارۀ انقلاب مشروطیت، خاستگاه و مطالبات و تأثیر آن بر حیات سیاسی و اجتماعی فرهنگی ایران نگارش‌ها و تحقیقات بسیاری انجام شده است، در بیرون از دایرۀ محققان و پژوهشگران درباره مشروطیت شاید عدد کسانی که بدانند شادروان سیدحسن تقی‌زاده در جریان انقلاب مشروطه و پس ازآن جایگاه و نقشی داشته است از شمار انگشتان دو دست بیشتر نباشد.
انتشارات توس با گرامی داشت یاد استاد ایرج افشار که مجموعۀ مقالات سیدحسن تقی‌زاده را با امانت و دقت قابل ستایش نگهداری و منتشر کرد، افتخار دارد که اینک آن مقالات را به صورت موضوعی در ویرایش بایسته تقدیم دوستداران تاریخ و فرهنگ ایران نماید.
این مجلد شامل بیست رساله و مقاله و خطابه و یاد کرد از سیدحسن تقی‌زاده درباره انقلاب مشروطیت و مبانی و مسائل آن می‌باشد که غالبا حاصل چشم‌دید و تجربه‌های شخص ایشان در آن دوران و پیش و پس از آن است و از اسناد درجه اول مکتوب دربارۀ انقلاب مشروطیت به شمار می‌آید که به ویژه برای دانشجویان و پژوهندگان تاریخ مشروطیت بسیار سودمند است.
درباره سید حسن تقی زاده
درباره سید حسن تقی زاده
سیدحسن تقی‌زاده (زاده ۵ مهر ۱۲۵۷ در تبریز – درگذشته ۸ بهمن ۱۳۴۸ در تهران)، از رهبران انقلاب جنبش مشروطه ایران، از رجال سیاسی بحث‌انگیز معاصر، دیپلمات، از شخصیت‌های علمی و فرهنگی ایران معاصر، و در زمره کسانی است که جمعی به شدت هوادار و موافق، و مخالفانی از طیف‌های گوناگون دارد. وی مدتی رئیس مجلس سنای ایران بود.
منابع زیادی دربارهٔ او انتشار یافته‌اند اما جنبه‌هایی از زندگی سیاسی او هنوز ناشناخته، کم‌شناخته، و موضوع مجادلات سیاسی هستند. سیدحسن تقی‌زاده در آخر رمضان ۱۲۹۵ برابر با شهریور ۱۲۵۷ خورشیدی در خانواده‌ای روحانی در تبریز چشم به جهان گشود. پدرش سید تقی اردوبادی، امام جمعه مسجد حاج صفرعلی در محله خیابان تبریز و مکتب‌دار، مردی عالم و زاهد و از شاگردان شیخ مرتضی انصاری در حوزه علمیه نجف بود. او بیشتر مدت روز را صرف پرستش و حضور در مسجد برای اقامه نماز جماعت می‌کرد. سیدحسن از چهار سالگی، و به هدایت پدر، خواندن قرآن را آغاز و در پنج سالگی آن را ختم کرد. از هشت سالگی تحصیل مقدمات عربی و از چهارده سالگی تحصیل علوم عقلی، ریاضیات، و ستاره‌شناسی و هیئت را آغاز کرد. در حکمت قدیم، طب جدید، علم تشریح (کالبدشناسی) و هیئت جدید درس خواند. در مدرسه مموریال با علوم جدید آشنا شد. اصول فقه را نزد میرزا محمود اصولی و حاج میرزا حسن فراگرفت. علوم جدید و زبان فرانسوی را دور از چشم پدر همراه با رفیقش میرزا محمدعلی‌خان تربیت نزد میرزا نصرالله خان سیف‌الاطباء (پسر میرزا عبدالعلی سیف‌الاطباء) به مدت پنج سال (از ۱۲۷۳ تا ۱۲۷۸) آموخت.
نظر کاربران در مورد "کتاب مشروطیت"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب عالی ، من دارم

1402/01/26 | توسطکامران س - کاربر سایت
0
|