1. خانه
  2. /
  3. کتاب مقالات تقی زاده

کتاب مقالات تقی زاده

4 از 3 رأی

کتاب مقالات تقی زاده

(18 جلدی)
Taqizadeh
انتشارات: توس
٪15
4900000
4165000
معرفی کتاب مقالات تقی زاده
"مقالات تقی زاده" مجموعه ای است از آثار دانشمند فرهیخته "سید حسن تقی زاده"، که تا کنون هجده جلد از آن به چاپ رسیده است. "سید حسن تقی زاده"، از رجال تاثیرگذاری بود که در روند استقرار جریان مشروطیت ایفای نقش نمود و بعد از آن هم در کسوت سیاست مدار و همچنین پژوهشگر پیشگام در عرصه ی تحقیقات علمی و انتقادی در باب تاریخ فعال بود. به جهت اهمیت مطالبی که "سید حسن تقی زاده" آنان را مورد کاوش قرار داده است، ضرورت گردآوری این آثار به صورت یک مجموعه ی مدون مورد توجه قرار گرفته است؛ چرا که این تحقیقات می تواند خود زمینه ای برای دیگر پژوهندگان باشد تا کارهای پژوهشی خود را بر آن استوار کنند.
به این ترتیب این مجموعه ی چند جلدی تحت عنوان "مقالات تقی زاده" توسط انتشارات توس و زیر نظر "ایرج افشار" به عرصه ی چاپ رسیده است. در هجده جلدی که تا کنون از آثار "سید حسن تقی زاده" منتشر شده، عناوینی همچون مشروطیت، نطق های مجلس شورا در دوره های مختلف، ایران شناسی، مانی شناسی، فردوسی و شاهنامه، سرمقاله های کاوه، نوروز و نوشته های تاریخی، زبان و ادبیات فارسی، تاریخ قوم عرب و عربستان، گاه شماری ها و مباحث مدنی و اجتماعی به چشم می خورد. همچنین برخی از مجلد ها به مقدمه، کتاب ها، نوشته های سیاسی، سرگذشت، نقد، دانشمندان و ایران شناسان اختصاص یافته اند. گستره ی مطالب موجود در جلدهای مختلف از "مقالات تقی زاده" با یکدیگر متفاوت است اما معمولا آثار منتشر شده حجمی بین دویست تا بیش از پانصد صفحه مطلب را دارا می باشند.
درباره سید حسن تقی زاده
درباره سید حسن تقی زاده
سیدحسن تقی‌زاده (زاده ۵ مهر ۱۲۵۷ در تبریز – درگذشته ۸ بهمن ۱۳۴۸ در تهران)، از رهبران انقلاب جنبش مشروطه ایران، از رجال سیاسی بحث‌انگیز معاصر، دیپلمات، از شخصیت‌های علمی و فرهنگی ایران معاصر، و در زمره کسانی است که جمعی به شدت هوادار و موافق، و مخالفانی از طیف‌های گوناگون دارد. وی مدتی رئیس مجلس سنای ایران بود.
منابع زیادی دربارهٔ او انتشار یافته‌اند اما جنبه‌هایی از زندگی سیاسی او هنوز ناشناخته، کم‌شناخته، و موضوع مجادلات سیاسی هستند. سیدحسن تقی‌زاده در آخر رمضان ۱۲۹۵ برابر با شهریور ۱۲۵۷ خورشیدی در خانواده‌ای روحانی در تبریز چشم به جهان گشود. پدرش سید تقی اردوبادی، امام جمعه مسجد حاج صفرعلی در محله خیابان تبریز و مکتب‌دار، مردی عالم و زاهد و از شاگردان شیخ مرتضی انصاری در حوزه علمیه نجف بود. او بیشتر مدت روز را صرف پرستش و حضور در مسجد برای اقامه نماز جماعت می‌کرد. سیدحسن از چهار سالگی، و به هدایت پدر، خواندن قرآن را آغاز و در پنج سالگی آن را ختم کرد. از هشت سالگی تحصیل مقدمات عربی و از چهارده سالگی تحصیل علوم عقلی، ریاضیات، و ستاره‌شناسی و هیئت را آغاز کرد. در حکمت قدیم، طب جدید، علم تشریح (کالبدشناسی) و هیئت جدید درس خواند. در مدرسه مموریال با علوم جدید آشنا شد. اصول فقه را نزد میرزا محمود اصولی و حاج میرزا حسن فراگرفت. علوم جدید و زبان فرانسوی را دور از چشم پدر همراه با رفیقش میرزا محمدعلی‌خان تربیت نزد میرزا نصرالله خان سیف‌الاطباء (پسر میرزا عبدالعلی سیف‌الاطباء) به مدت پنج سال (از ۱۲۷۳ تا ۱۲۷۸) آموخت.
قسمت هایی از کتاب مقالات تقی زاده

من در صحبتی که در واقع بر سبیل حکایت، یعنی خاطرات متفرقه عهد اوایل مشروطیت کردم، قصد تدوین منظم و مرتب تاریخی نداشته ام که چیزی از من فوت نشود؛ لیکن از فحوای بعضی اظهار مستمعین یا خوانندگان جراید استنباط کردم که انتظار تاریخ جامع و کامل داشته اند که من از ابتدا عذر آن را خواسته و گفته بودم که فقط مشاهدات عینی خود را که در نوشته های سابقین ذکر نشده بیان خواهم کرد و بس.

نظر کاربران در مورد "کتاب مقالات تقی زاده"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

درود برشما . نوع کاغذ این مجموعه تحریره یا بالک ؟

1401/11/28 | توسطرضا حائری بروجنی
4
|

درود بر شما سپاس از پاسخگویی تان

1400/12/06 | توسطاسماعیل باغبان - کاربر سایت
1
|