1. خانه
  2. /
  3. کتاب هارون یشایایی

کتاب هارون یشایایی

نویسنده: ناصر فکوهی
4 از 1 رأی

کتاب هارون یشایایی

Haroun Yashayaei
انتشارات: نشر گهگاه
٪10
125000
112500
معرفی کتاب هارون یشایایی

جناب یشایایی، ممنون از وقتی که در راستای پروژه «انسان شناسی تاریخی فرهنگ معاصر ایران در اختیار ما قرار دادید گفت وگوی ما درباره زندگی کار و نقشتان در فرهنگ ایران در طول تقریبا شصت سال از عمر شماست شما متولد ۱۳۱۴ در محله عودلاجان تهران هستید و بسیار زود از سنین -جوانی فعالیت سیاسی فرهنگی و هنری را آغاز کردید و در حوزه سینما تهیه کنندگی و ساخت فیلمهای داستانی و تبلیغاتی متمرکز شدید و حضورتان در این مدت حضوری پیوسته بوده است بر این اساس و با توجه به عمر حرفه ای و کاری شما که نیمی قبل و نیمی بعد از انقلاب بوده است و نیز اهمیت صحبت از دوران قدیم و جدید ایران مدرن در این پروژه صحبت هایتان حائز اهمیت و شنیدنی خواهد بود شما به اقلیت کلیمی ایران تعلق دارید که یکی از قدیمی ترین فرهنگ‌های ایرانی با سابقه ای چند هزار ساله هستند. جمعیت این اقلیت به ویژه بعد از انقلاب کمتر شد و امروز یکی از کوچکترین اقلیت‌ها هستند که نقشی بزرگ در تاریخ فرهنگ ایران داشته اند و لازم است در این باره صحبت شود.

درباره ناصر فکوهی
درباره ناصر فکوهی
ناصر فکوهی (زادهٔ ۲۴ اردیبهشت ۱۳۳۵، تهران)، انسان‌شناس، نویسنده و مترجم ایرانی است. وی همچنین استاد گروه انسان‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، مدیر وبگاه انسان‌شناسی و فرهنگ و عضو انجمن بین‌المللی جامعه‌شناسی و ایران‌شناسی‌است.
فکوهی دکترای جدید انسان‌شناسی سیاسی خود را در سال ۱۳۷۳ از دانشگاه پاریس دریافت کرد. وی آثار متعددی در حوزهٔ انسان‌شناسی —اعم از تألیف و ترجمه— دارد. از مهم‌ترین تألیفات وی می‌توان به کتاب‌های تاریخ اندیشه و نظریه‌های انسان‌شناسی، انسان‌شناسی شهری و پاره‌های انسان‌شناسی اشاره کرد. وی گفتگوها و میزگردهای فراوانی با اندیشمندان ایرانی همچون عبدالله کوثری، رامین جهانبگلو، علی بلوکباشی، شهلا حائری و غیره در ارتباط با انسان‌شناسی و حوزه‌های مرتبط با آن داشته‌است.
رامین جهانبگلو در مقاله‌ای در وبگاه ایندیَن اکسپرس، فکوهی را در کنار جواد طباطبایی، بابک احمدی، حمید عضدانلو، موسی غنی‌نژاد و فاطمه صادقی جزو روشنفکران گفتمانی دانسته که در مقابل روشنفکران دهه هفتاد و هشتاد قرار می‌گیرند.
فکوهی در گفتگوها و مقالات خود با نگاهی انسان‌شناسانه به موضوعات متفاوتی همچون جوانان و ازدواج آن‌ها، زنان، مشکلات نظام دانشگاهی، بومی گزینی، نقد فیلم‌های داستانی و مستند و وقایع سیاسی خاورمیانه پرداخته، همچنین به بسط رویکرد اخیر خود در ارتباط با اقوام و حوزه‌های مختلف فرهنگ و هویت قومی و غیره در مجلات، روزنامه‌ها، وبگاه‌های خبری و جامعه‌شناسی داخل و خارج از ایران و همچنین جلسات نقد و بررسی در اجلاس‌های مختلف پرداخته‌است. همچنین وی در حال به پایان رساندن پروژهٔ انسان‌شناسی تاریخ فرهنگی ایران معاصر است که بیش‌تر ملهم از نظریات پساآنال است.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب هارون یشایایی" ثبت می‌کند