1. خانه
  2. /
  3. کتاب همراه با باد

کتاب همراه با باد

نویسنده: ناصر فکوهی
پیشنهاد ویژه
3.2 از 1 رأی

کتاب همراه با باد

(جستارها،یادداشت ها،گفتگو ها،گزارش ها و نوشته های کوتاه درباره فیلم مستندسازان)
Hamrah Ba Bad
انتشارات: اندیشه احسان
٪30
257000
179900
معرفی کتاب همراه با باد
بسیاری فیلم‌‌های مستند نیز وجود دارد که هم اسنادی مهم از یک واقعه و یا دوره هستند هم در سطح خرد، عمیقا موضوع مورد مطالعه خود را شناخته و منتقل کرده‌‌اند. کوشش ناصر فکوهی در کتابی که در دست داریم، اتفاقا عنایت به همین دسته از فیلم‌‌هاست و فیلم انسان‌‌شناسی را در جایگاهی دست‌‌نیافتنی تعبیه نمی‌‌کند. او البته با رویکرد انسان‌‌شناسی تصویری به سراغ فیلم می‌‌رود. همچنان که در روش تاریخ نگاری معاصر فرانسه نیز مارک فرو در جستجوی معنا از طریق رمزگشایی و تفسیر نهایی متن و معنای موردنظر کارگردان یا مولف فیلم است و آن را در بافت اجتماعی، تاریخی و سیاسی‌‌اش بررسی می‌‌کند. برای مارک فروهر فیلم داستانی و یا مستند می‌‌تواند در کشف شرایط تولید اثر به تاریخ نگار کمک کند. کلید واژه موردنظر او منتالیتی یا آگاهی جمعی است که ورای افراد یک جامعه عمل می‌‌کند؛ بنابراین برای شناخت روحیه و زندگی روزمره جامعه مورد نظرش، فیلم را موضوع مورد مطالعه خود قرار می‌‌دهد. به نظر مارک فرو، فیلم‌‌ها بیش از آن که اطلاعاتی درباره موضوع و حوادث فراهم کنند، اسناد معتبری درباره سازندگان آن فیلم‌‌ها و روحیه زمانه خود هستند. با توجه به این مباحث، من در سراسر کتاب حاضر هدفی را می‌‌بینم که «اینک و حاضربودن» را از سویی و «کاربردی بودن» را از سوی دیگر نشانه رفته است.
درباره ناصر فکوهی
درباره ناصر فکوهی
ناصر فکوهی (زادهٔ ۲۴ اردیبهشت ۱۳۳۵، تهران)، انسان‌شناس، نویسنده و مترجم ایرانی است. وی همچنین استاد گروه انسان‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، مدیر وبگاه انسان‌شناسی و فرهنگ و عضو انجمن بین‌المللی جامعه‌شناسی و ایران‌شناسی‌است.
فکوهی دکترای جدید انسان‌شناسی سیاسی خود را در سال ۱۳۷۳ از دانشگاه پاریس دریافت کرد. وی آثار متعددی در حوزهٔ انسان‌شناسی —اعم از تألیف و ترجمه— دارد. از مهم‌ترین تألیفات وی می‌توان به کتاب‌های تاریخ اندیشه و نظریه‌های انسان‌شناسی، انسان‌شناسی شهری و پاره‌های انسان‌شناسی اشاره کرد. وی گفتگوها و میزگردهای فراوانی با اندیشمندان ایرانی همچون عبدالله کوثری، رامین جهانبگلو، علی بلوکباشی، شهلا حائری و غیره در ارتباط با انسان‌شناسی و حوزه‌های مرتبط با آن داشته‌است.
رامین جهانبگلو در مقاله‌ای در وبگاه ایندیَن اکسپرس، فکوهی را در کنار جواد طباطبایی، بابک احمدی، حمید عضدانلو، موسی غنی‌نژاد و فاطمه صادقی جزو روشنفکران گفتمانی دانسته که در مقابل روشنفکران دهه هفتاد و هشتاد قرار می‌گیرند.
فکوهی در گفتگوها و مقالات خود با نگاهی انسان‌شناسانه به موضوعات متفاوتی همچون جوانان و ازدواج آن‌ها، زنان، مشکلات نظام دانشگاهی، بومی گزینی، نقد فیلم‌های داستانی و مستند و وقایع سیاسی خاورمیانه پرداخته، همچنین به بسط رویکرد اخیر خود در ارتباط با اقوام و حوزه‌های مختلف فرهنگ و هویت قومی و غیره در مجلات، روزنامه‌ها، وبگاه‌های خبری و جامعه‌شناسی داخل و خارج از ایران و همچنین جلسات نقد و بررسی در اجلاس‌های مختلف پرداخته‌است. همچنین وی در حال به پایان رساندن پروژهٔ انسان‌شناسی تاریخ فرهنگی ایران معاصر است که بیش‌تر ملهم از نظریات پساآنال است.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب همراه با باد" ثبت می‌کند