نمیتوان انکار کرد که امروز روانکاوی در ایران از وضعیتی استثنایی برخوردار است که نهتنها در طول تجربه ی تاریخیاش در سرزمین ما بیسابقه بوده که با سرنوشت روانکاوی در غرب هم در تضاد است. شاید هسته اصلی این رخداد شگفتانگیز در ایران معاصر این واقعیت باشد که روانکاوی در ایران همچنان قابلیت دگرگون کنندگی خود را حفظ کرده و همین موجب شده است که شاهد اوج اشتیاق برای آن باشیم. به همین دلایل است که دسترسی به متون جدی روانکاوانه ضرورتی انکارناپذیر شده است. بهرغم انتشار کتابهای فراوان در این زمینه، اعم از تألیف یا ترجمه، جای مجموعهای مشتمل بر نظریههای گوناگون در باب روانکاوی در اقلیم فرهنگی ما خالی بود. مجموعه «دفترهای روانکاوی» تلاشی برای پاسخگویی به این نیاز است. کتاب «مداخلات روان پویشی در دوران بارداری و نوزادی» دفتر شماره 17 از این مجموعه است. کتابی بینظیر از «بیورن سالومونسون» که در نقطه اتصال چهار رشته علوم اعصاب، زنان و زایمان، نوزادشناسی و روانتحلیلی قرار دارد.
امروزه نوعی تناقض میان آگاهی در مورد عواقب منفی افسردگی پس از زایمان روی سلامت روان مادر، نوزاد با کمیابی گزینههای درمان در دسترس با کیفیت درمان روانپویشی والد، نوزاد وجود دارد. چنین کتابهایی به کاهش این تناقضات کمک میکند و الهامبخش درمانگران در چنین کارهایی در سطح وسیع میباشد. براساس تجربههای بیورن سالومونسون بهعنوان مشاور تحلیلی کار با والدین و کودکانشان، مداخلات روانپویشی در دوران بارداری و نوزادی و همچنین مداخلات اولیه رواندرمانی برای نوزادان و والدین که از دوره قبل از تولد آغاز و تا سالهای اولیه پس از تولد ادامه دارد، شگفتانگیز است و با شفاقیت قابل درکی حوزههای بالینی و عملی را پیوند میدهد.
این کتاب شامل داستانهایی از والدین و کودکان است که بیورن سالومونسون با آنان در آزمایشات بالینی، تصادفی با نگاه روان تحلیلی محاصبه کرده است. در این کتاب به اضطرابهای مادر و اینکه چگونه پدر را وارد درمان کنیم و چگونه پریشانیهای نوزاد را ببینیم، میپردازد. همچنین به تفصیل توضیح داده شده است که چگونه رواندرمانگر باید جای خود را در بخش نوزادان پیدا کند تا هم به تیم مراقبتهای بهداشتی آموزش دهد و هم به خانوادهها و نوزادانشان کمک کند.
کتاب مداخلات روان پویشی در دوران بارداری و نوزادی