1. خانه
  2. /
  3. کتاب لطفعلی خان زند

کتاب لطفعلی خان زند

نویسنده: حسین مسرور
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.5 از 1 رأی

کتاب لطفعلی خان زند

Lotf Ali Khan
انتشارات: ارتباط نوین
٪15
232000
197200
3.8 از 1 رأی

کتاب لطفعلی خان زند

Lotf Ali Khan
انتشارات: شاهدخت پاییز
٪15
135000
114750
معرفی کتاب لطفعلی خان زند
ضمن مطالعه کتب تاریخی به نظر رسید سرنوشت لطفعلی خان زند آنطور که باید و شاید تشریح نگردیده زندگی او تا آن درجه مبهم و تاریک است که حتی عکسی از نامبرده در دسترس نمی‌باشد لذا نگارنده بر آن شد این کتاب را به رشته تحریر درآورد این مجموعه سرگذشت دو سرداری است که یکی در مردم‌داری و رأفت و مهربانی در ردیف برجسته ترین پادشاهان به شمار می‌آید که بیشتر مورخین درباره ی او چنین اظهارنظر کرده‌اند که چنانچه در مقابل حریف زورمند خود توفیق می‌یافت ایران را به پایه ای آنچنان بلند می رساند که قابل قیاس با دوره قاجار نبود دیگری در آدم کشی و خونخواری نظیر و همانند نداشت و برای استقرار حکومت در خاندان خود انواع شکنجه های سخت و عقوبت های دردناک را درباره مردم اعمال می‌کرد و از جمع سرهای بریده مناره‌هایی می‌ساخت از کندن چشمها حوض ها تشکیل می داد با این وجود عده ای از مورخین آقامحمدخان را با این همه ستمگری و خطا و خونریزی نظامی بزرگ می‌دانند و بر این عقیده اند که روزگار هرج و مرج آن روز به چنین مردی قسی القلب احتیاج داشت در این کتاب آغاز مطلب با خصوصیات خاندان زند و قاجار شروع شده صحنه های جنگ دو طایفه تا سر حد امکان به طور خلاصه و از هم تفکیک درج گردیده و ضمنا صدماتی که جامعه ایرانی بر اثر تجاوز و اعمال خلاف انسانی سربازان تحمل کرد در این مجموعه به اختصار ذکر شده است چنانچه در طی تاریخ مشاهده می‌شود بعضی از فرماندهان جهت اجرای فرامین خود به سربازان و عمال زیردست خود اجازه ی هرگونه تجاوز و تعدی را داده‌اند.
درباره حسین مسرور
درباره حسین مسرور
حسین مسرور سخنیار اصفهانی (۱۲۶۹ - ۱۳۴۷)، نویسنده، مترجم و شاعر متخلص به مسرور.
حسین سخن‌یار اصفهانی، فرزند حاجی محمدجواد تاجر کوپایی در سال ۱۲۶۹ خورشیدی در قریهٔ کوهپایه اصفهان به دنیا آمد. پس از انجام تحصیلات مقدماتی به فراگیری صرف و نحو، معانی و بیان، منطق، فقه و اصول و حکمت پرداخت، و سپس به تحصیل در مدارس جدید ادامه داد. پس از پایان تحصیلات به تهران رفت و به استخدام وزارت فرهنگ درآمد و در دارالفنون و دبیرستان نظام به تدریس پرداخت. او زبانهای عربی و فرانسوی و انگلیسی را به‌خوبی می‌دانست و با زبان پهلوی آشنایی داشت.
به مناسبت هزاره فردوسی در سال ۱۳۱۳ مثنوی خوابگاه فردوسی را سرود که بسیار مورد توجه قرار گرفت. حسین مسرور علاوه بر آنکه در شاعری توانا و استاد بود، در نثرنویسی نیز مهارتی بسزا داشت. مقاله‌های ادبی و تاریخی او در مجلات ارمغان و یغما چاپ شده‌است. او مدتی مدیریت برنامه‌های ایران در آینهٔ زمان و شهر سخن را، در رادیو ایران به عهده داشت. حسین مسرور در سال ۱۳۴۷ در امیرآباد تهران درگذشت و در قبرستان ظهیرالدوله به خاک سپرده شد.
دسته بندی های کتاب لطفعلی خان زند
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب لطفعلی خان زند" ثبت می‌کند