1. خانه
  2. /
  3. کتاب جیجک علیشاه

کتاب ذبیح بهروز و جیجک علیشاه

نویسنده: ذبیح بهروز
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
1 از 1 رأی

کتاب ذبیح بهروز و جیجک علیشاه

Jijak Alishah
انتشارات: ادبیات نمایشی
٪15
80000
68000
پیشنهاد ویژه
1 از 1 رأی

کتاب جیجک علیشاه

Jijak Alishah
انتشارات: فرهنگ جاوید
٪30
120000
84000
معرفی کتاب جیجک علیشاه
در این کتاب، قوّۀ فکر، قوّۀ قلم و حس آزادی خواهی، با هم مسابقه کرده و هر یک به بهترین شکلی نمایش داده است. از حیث ادبی در نظر ما این کتاب، بر آثاری که تا کنون در این زمینه نوشته شده، مانند کتاب های کمدی فتحعلی آخوندزاده و تئاترهای ملکم خان برتری دارد و ما این کتاب را در ردیف کتاب «سرگذشت حاجی بابا اصفهانی» و کتاب «یکی بود و یکی نبود» آقای جمالزاده می شماریم. چنان که این دو کتاب، از نفیس ترین آثار منثور زبان فارسی بوده و با یک اسلوب ادبی و دلربا و با اصطلاحات و امثال زبانزد مخصوص به هر طبقه از مردم، حقایق امور و اخلاق جمهور را نشان داده اند، این تئاتر نیز در شرح دادن اوضاع دربار ایران در سابق [دورۀ قاجار] و در ضمن آن، حالات و اخلاق چند طبقۀ مردم نیز بیش تر از پیش سحر کرده و اعجاز نموده است.
درباره ذبیح بهروز
درباره ذبیح بهروز
ذبیح‌الله بهروز (زاده ۲۶ تیر ماه ۱۲۶۹ خورشیدی – درگذشت ۲۱ آذر ۱۳۵۰ خورشیدی)، نویسنده، شاعر و پژوهشگر فرهنگ ایرانی بود.
ذبیح‌الله بهروز فرزند میرزا ابوالفضل ساوجی در سال ۱۲۶۹ در تهران متولد شد. وی تحصیلات خود را در مدارس قدیمه آغاز کرد. سپس به ادامهٔ تحصیل در مدرسهٔ آمریکایی پرداخت. پس از آن برای تکمیل علوم ادبی و عربی به قاهره رفت و مدت ده سال در آنجا ماند. سپس به انگلستان رفت و در آنجا دستیار ادوارد براون و رنالد نیکلسن شد و به تدریس پرداخت. پس از چندی به آلمان رفت و از آنجا به ایتالیا و سپس به ایران بازگشت. از سال ۱۳۰۲ تا زمان بازنشستگی در دارالفنون، دانشکده افسری و مدرسه عالی بازرگانی تدریس می‌کرد.
ذبیح بهروز از نخستین کسانی بود که در شیوهٔ تحقیق ایران‌شناسان غربی شک کرد و برخی اشتباهات و شاید غرض‌ورزی‌های آنها را متذکر شد. در ستاره‌شناسی و گاهشماری در ایران باستان مطالعات گسترده‌ای به عمل آورد، و نظرهای علمی جدیدی مطرح کرد.
بهروز با دیدگاهی بر مبنای تئوری توطئه، مانویان را به‌عنوان بزرگ‌ترین دشمنان فرهنگ و تمدن ایران در طول تاریخ می‌داند. به عقیدهٔ او مانوَیان در ابتدا در صحراهای مغولستان و عربستان می‌زیسته و با توطئه‌چینی‌های خود راه را برای یورش اعراب و مغولان به ایران هموار ساخته‌اند. بهروز همچنین فرهنگ یونانی‌مآبانه را آلوده به فرهنگ یهودی دانسته و فتح ایران به‌دست اسکندر را را افسانه‌ای ساخته و پرداختهٔ غربی‌ها می‌پندارد.
بهروز در ایران مدتی کوتاه رئیس حسابداری شرکت نفت، مدّتی کارمند وزارت دارایی و مدت کوتاهی استاد دارالفنون بود و چند باری هم مترجم رضا شاه. از همهٔ این کارها به دلایل سیاسی و طرز کار ویژهٔ او کنار گرفت. اما سرانجام با وساطت چند تن از دوستانش، استاد دانشکدهٔ هواپیمایی شد و خیلی زود با درجهٔ سرتیپی همردیف بازنشسته و رئیس افتخاری کتابخانهٔ باشگاه افسران شد.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب جیجک علیشاه" ثبت می‌کند