1. خانه
  2. /
  3. کتاب اسمش همین است

کتاب اسمش همین است

نویسنده: علیرضا آذر
4.1 از 1 رأی

کتاب اسمش همین است

Collected poems
انتشارات: نیماژ
٪10
100000
90000
معرفی کتاب اسمش همین است
"اسمش همین است" کتابی است از شاعر محبوب معاصر، "علیرضا آذر" که مجموعه ی اشعار وی را در برگرفته است. "علیرضا آذر" شاعری متولد تهران است که از کودکی به دنیای شعر علاقه مند بود. والدین وی همواره مشوق اصلی او در راه شعر و شاعری بودند و از شاعران موردعلاقه ی شخص وی، می توان به سعدی و حافظ، فروغ فرخزاد، صائب تبریزی، حسین منزوی و قیصر امین پور اشاره کرد. با این حال "علیرضا آذر" همواره عنوان داشته که از الگوی خاصی برای شعر سرودن استفاده نمی کند و تلاش می کند تا اصول شاعری خودش را ارتقا ببخشد. قالب های شعری که وی به آن ها علاقه نشان داده، چهارپاره، مثنوی، غزل و شعرسپید است و وی در ترانه سرایی نیز دستی بر آتش دارد.
غالب اشعاری که در مجموعه ی "اسمش همین است"، به همت نشر نیماژ منتشر شده، مثنوی های بلندبالایی از "علیرضا آذر" است که در آن ها با زبانی کنایی و نیش دار، روزگار را مورد عتاب قرار می دهد. وی در سرودن اشعار کتاب "اسمش همین است"، چندان در زمینه ی وزن و قافیه سخت گیری نکرده و قلم خود را در سرودن اشعار پرمایه رها گذاشته است. این مجموعه، اشعار برجسته ای که پیش تر از "علیرضا آذر" شنیده شده را نیز در بردارد که از معروف ترین آن ها می توان به "بی قافیه، با قافیه" و "تومور دو" اشاره کرد. جو غالب بر اشعار "اسمش همین است"، از شعری به شعر دیگر متفاوت بوده و گاه عارفانه است و گاه عاشقانه؛ حتی از نظر زمانی هم برخی از شعرها با نگاه به گذشته سروده شده اند و برخی خواننده را در زمان حال، نگه می دارند.
درباره علیرضا آذر
درباره علیرضا آذر
متولد یک‌شنبه ۱۳ آبان ۱۳۵۸ و زاییده تهران دراندشت و شاعر کشم همانجا عاشقی کردم و عاشقانه نوشته ام هر چقدر شهر بزرگ تر شد برای من و خانواده ام جای کمتری داشت و حال حاشیه نشینم ،ولی در تهران زندگی میکنم هنوز . نفس هایم همانجا فرو میروند حتی اگر جای دیگری زیست کنم.
علیرضا آذر شاعر و خواننده، فرزند دوم خانواده ای چهارنفره در تهران است و یک خواهر کوچکتر از خود دارد. علیرضا آذر شاعرانی چون حسین مزنوی، حافظ، سعدی، صائب، فروغ فرخزاد، حسن حسینی،سلمان هراتی و قیصر را دوست دارد و به گفته خودش الگوی خاصی ندارد و بیشتر تحت تاثیر طیف دهه هفتاد کرج است و سبک موردهلاقه او مثنوی ، غزل، سپید، چارپاره است.
علاقه اصلی او به شعر است اما چون کتاب و نوشته ها در این زمانه کمتر دیده میشود او به دکلمه روی آورد و توانست در این کار موفق شود.
در سال ۸۹ در زمینه ترانه گام برداشت و تراک های معروف مثل تیتراژ پایانی سریال ستایش را سرود.
قسمت هایی از کتاب اسمش همین است

زندگی یک چمدان است که می آوریش بار و بندیل سبک می کنی و می بریش/ خودکشی،مرگ قشنگی که به آن دل بستم دسته کم هر دو سه شب سیر به فکرش هستم/ گاه و بیگاه پر از پنجره های خطرم به سرم می زند این مرتبه حتما بپرم/ گاه و بیگاه شقیقه ست و تفنگی که منم قرص ماهی که تو باشی و پلنگی که منم/ چمدان دست تو و ترس به چشمان من است این غم انگیزترین حالت غمگین شدن است/ قبل رفتن دو سه خط فحش بده،داد بکش هی تکانم بده،نفرین کن و فریاد بکش/ قبل رفتن بگذار از ته دل آه شوم طوری از ریشه بکش ارّه که کوتاه شوم/ مثل سیگار،خطرناک ترین دودم باش شعله آغوش کنم حضرت نمرودم باش/ مثل سیگار بگیرانم و خاکستر کن هر چه با من همه کردند از آن بدتر کن/ مثل سیگار تمامم کن و ترکم کن باز مثل سیگار تمامم کن و دورم انداز

تا کی به امید معجزه سر کردن این شعبده را چقدر باور کردن/ تضمین تمام بودنت دفترت است جغرافی بی حد و حدودت سرت است/ لب بر لب دفتر زده در متن بمیر یک واژه بمیرو یک خط آرام بگیر/ امشب به سکوت درد شک باید کرد گاهی به شکوه مرد شک باید کرد

نظر کاربران در مورد "کتاب اسمش همین است"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

بی نظیر

1403/07/27 | توسطفرهاد - کاربر سایت
0
|