کتاب حاضر درصدد معرفی ماهوی مکتب تشیّع بهعنوان یک نگرش کاملا متفاوت در بنیاد تفکر دینی با رویکرد عقلی است که دارای جهانبینی و انسانشناسی کاملا متمایز از قرائت رسمی اهل سنّت از مکتب اسلام میباشد، که حاصل این معرفی ارائه محورهای سهگانه برای ماهیت تشیّع بهعنوان اجزای ذاتی این مکتب است.
کتاب به چهار بخش عمده تقسیم میشود: بخش اول، عهدهدار تبیین اندیشه اصلی و محوری تفکر شیعی، یعنی جهانبینی و انسانشناسی عرفانی آن میباشد. بخش دوم، ضمن ارائ? ادلّ? اثبات ولایت معنوی برای پیامبران و ائمهD، همچنین به مبحث مهمی در خصوص کارکرد عینی ولایت معنوی و تمایز هدایت معنوی عینی از هدایت مفهومی و عقلانی میپردازد. بخش سوم عهدهدار محور عقلانیت تفکر شیعی است و بخش چهارم که تقریبا غیرقابلانفکاک از بخش سوم است به فلسف? سیاسی شیعی و چگونگی و چرایی تحقق نظام امامت بعد از رسول اکرم` و چالشهای نظری و عملی آن با نظام خلافت در تاریخ و اندیشه سنّی میپردازد.
در این اثر کوشیده شده تا تمامی جهات لازم برای یک معرفی جامع و مانع از اندیش? شیعی در همین مجلد حاضر ارائه شود به گونهای که خواننده علاقهمند و دقیقالنظر با مطالعه دقیق این متن از مراجعه به هر اثر دیگری برای احراز ماهیت تفکر شیعی و متقابلا فکر سنّی غالب در تاریخ گذشته و معاصر بینیاز باشد.
کتاب تشیع