در این کتاب تمامی این جنبههای مهندسی از نقطه نظر تئوری و عملی به بحث کشیده میشود. در فصول 1 الی 3 راجع به تئوری انتقال ac بحث و بررسی میشود. بحث از یک خازن اصلاحکننده ضریب توان شروع و به سمت اصولی که بر اساس آن جبرانکنندههای استاتیک با پاسخ سریع طراحی میشود، پیش میرود. در فصل 2 اصول انتقال توان در ولتاژهای بالا و فواصل طولانی مورد بررسی قرار گرفته و در فصل 3 جنبههای مهم دینامیک سیستم و نقش کنترل توان راکتیو در بهبود رفتار آن بحث و بررسی میگردد.
در فصل 4 اصول کار جبرانکنندههای استاتیکی جدید شامل راکتور کنترل شده با تایریستور، خازن سوئیچ شده با تایریستور و راکتور قابل اشباع به تفضیل تشریح میگردد. توجه خاصی به جنبههای کنترلی آنها مبذول میگردد و راجع به پدیده سوئیچینگ خازن، در جبرانکننده خازن سوئیچ شده با تایریستور بهطور مفصل بحث میشود.
در فصول 5 و 6 جبرانکنندههای استاتیک بیشتر مورد بررسی قرار میگیرند. در فصل 5 کنترلر تایریستوری قدرت- بالا و سیستمهای مربوط تشریح میگردد. در فصل 6 تأسیسات یک جبرانکننده جدید به انضمام سیستم کنترل و آزمایش رفتار آن، بهطور کامل توصیف میگردد.
در فصل 7 خازنهای سری تشریح میگردد. با حل مسأله رزونانس زیر سنکرون (SSR)، و امکان وارد کردن لحظهای مجدد خازنها به مدار به کمک واریستور، خازنهای سری به عنوان وسیلهای موثر و اقتصادی در افزایش توان انتقالی و پایداری خطوط طویل محسوب میگردند. نحوه کنترل SSR و عملکرد واریستور هر دو در این فصل تشریح میشوند.
بهدلیل اهمیت جبرانسازی با کندانسور سنکرون، در فصل 8 این نوع جبرانکننده شرح داده میشود. کندانسور سنکرون به عنوان یک ماشین گردان جایگاه طبیعی و مهمی را در تئوری کنترل توان راکتیو ایفا میکند و تعداد زیادی از تأسیسات کندانسور سنکرون جدید بسیار بزرگ و پیشرفته میباشند. سیستمهای تحریک پاسخ سریع و استراتژیهای کنترل جدید رفتار کندانسور را بهتر نموده است.
در فصل 9 نقش کنترل توان راکتیو در رابطه با کورههای الکتریکی به تفصیل تشریح گردیده است. کورههای الکتریکی از بارهایی هستند که مسأله جبرانسازی بار را به خود اختصاص داده و بهمنظور کاهش دادن مسأله چشمک زدن (فلیکر) نیاز به جبرانکننده با مقادیر نامی بزرگ و پاسخ خیلی سریع دارند. فصل 9، بهخاطر بررسیهای آن بر روی محدودیتهای سرعت پاسخ روشهای مختلف کنترل توان راکتیو، برای عموم مطالعهکنندگان جالب خواهد بود. همچنین مزایای جبرانسازی را در فرآیند تولید فولاد به وضوع نشان میدهد طوری که رفتار بار بهوسیله کنترل توان راکتیو و ولتاژ بهبود مییابد حتی وقتی که این عمل برای دلایل دیگری (نظیر کاهش فلیکر) صورت گیرد.
موضع کنترل توان راکتیو ارتباط تنگاتنگی با موضوع هارمونیک دارد زیرا کنترل و جبران توان راکتیو در ارتباط با بارها ضرورت پیدا میکند که خود نیز مولد هارمونیک هستند. دلیل دیگری که موجب اهمیت مسأله هارمونیک در یک کتاب مربوط به کنترل توان راکتیو میگردد این است که تقریبا جبرانکننده راکتیو همواره بر روی فرکانسهای رزونانس سیستم قدرت تأثیر میگذارد (حداقل در محل) خازنها، راکتورها و جبرانکنندهها بایستی به طریقی آرایش گردند که از وقوع رزونانسهای هارمونیک اجتناب گردد. فصل 10 راجع به این موضوعات بحث کرده و با مثالهای عملی نقش فیلترها را بررسی مینماید.
فصل نهایی یعنی فصل 11، راجع به یک موضوع نسبتا جدیدی تحت عنوان هماهنگی توان راکتیو بحث میکند و تعدادی از روشهای منظم هماهنگ کردن کنترل توان راکتیو در یک سیستم بههم پیوسته بزرگ را توصیف مینماید.
کتاب کنترل توان راکتیو در سیستم های الکتریکی