1. خانه
  2. /
  3. کتاب آوای مرغ آمین

کتاب آوای مرغ آمین

نویسنده: احمد کریمی حکاک
3.5 از 1 رأی

کتاب آوای مرغ آمین

نیما یوشیج و آثارش
Essays on Nima Yushij
انتشارات: مروارید
٪15
250000
212500
معرفی کتاب آوای مرغ آمین
«آوای مرغ آمین: نیما یوشیج و آثارش» کتابی درباره نیما یوشیج، شاعر نوگرای ایرانی است. این کتاب، مجموعه مقالات و سخنرانی‌هایی را که سال ۱۹۹۵ میلادی در انجمن مطالعات خاورمیانه، در واشنگتن درباره‌ی نیما یوشیج ایراد شده را شامل می‌شود. کامران تلطف و احمد کریمی  حکاک، نویسندگان «آوای مرغ آمین: نیما یوشیج و آثارش»، این مجموعه را سال ۲۰۰۴ میلادی در قالب کتاب گردآوری کرده  و به زبان انگلیسی، در انتشارات «بریل» به چاپ ‌رساندند.
نخستین مقاله‌ی  کتاب، زندگینامه‌ی  نیما به روایت احمد کریمی  حکاک است. نگاه ظریف کریمی حکاک و پرداختن به بخش‌هایی از زندگی نیما در کنار آرای نظری و اشعار او، که پیش‌تر به آن توجه کمتری شده بود، این مقاله را خواندنی کرده است. به‌طور کلی مقالات این کتاب در کنار هم، هر یک درکی اصیل و دقیق از زندگی، آثار و میراث شاعر به دست می‌دهد تا به پیشبرد پژوهش دربارۀ نیما و سنت مدرنیسم در شعر فارسی کمک کند. در این مجموعه، از نیما و سنت هزارسالۀ شعر فارسی، زندگی نیما، گفت‌وگوی نیما با حافظ، تحلیل داستان «مرقد آقا»ی نیما، و نیز موضوع‌هایی مانند ایدئولوژی و خودانگاری، طبیعت، وحشت سوگوار، فضای بین صداها، و تأثیر بینامتنی در شعر نیما، مقالاتی آورده شده است.
احمد کریمی حکاک و کامران تلطّف، دو استاد و پژوهشگر رشتۀ زبان و ادبیات و فرهنگ ایران و قلمرو زبان فارسی در ایالات متحدۀ آمریکا در مجموعۀ حاضر، علاوه‌بر آن‌که خود، سهمی از تحقیق و تحلیل زندگی و آثار نیما را بر عهده گرفته‌اند، تحقیق‌ها و تحلیل‌های شش پژوهشگر نکته‌یاب دیگر در اروپا و آمریکای شمالی را نیز در این موضوع گردآوری کرده و به صورتی ویراسته در دسترس علاقه‌مندان ادبی قرار داده‌اند.
درباره احمد کریمی حکاک
درباره احمد کریمی حکاک
احمد کریمی حکاک نویسنده، مترجم و پژوهشگر ادبی است. او در سال ۱۳۲۲ در مشهد به دنیا آمد. در سال ۱۳۴۵ از دانشکده ادبیات دانشگاه تهران در رشته ادبیات انگلیسی فارغ التحصیل گردید و یک سال بعد از دانشگاه ارتش، موفق به اخذ گواهی تدریس شد. کریمی حکاک سپس برای ادامهٔ تحصیل به آمریکا رفت. از دانشگاه میسوری کانزاس سیتی (University of Missouri-Kansas City) مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشتهٔ ادبیات انگلیسی دریافت کرد و پس از آن ادبیات تطبیقی را در دانشگاه راجرز نیوجرسی (Rutgers University) تا مقطع دکترا ادامه داد. در سال ۱۳۵۸ (۱۹۷۹ میلادی) از پایان نامه اش با عنوان «شاهنامه فردوسی در فرانسه و انگلستان ۱۷۷۰–۱۸۶۰: پژوهشی در مواجهه اروپاییان با حماسه شاهان پارسی» دفاع کرد. او در بازگشت به ایران، به دانشگاه ادبیات دانشگاه تهران رفت تا در جایگاه استادیار در رشته ادبیات تطبیقی برای دو سال به فعالیت بپردازد. در همین زمان، مدیریت کتابخانه دانشکده ادبیات را در همان دانشگاه به عهده داشت. کریمی قبل از مهاجرت به آمریکا در مدرسه عالی ترجمه ادبیات تطبیقی تدریس می کرد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ معاونت مدرسه عالی ترجمه را برای یک سال برعهده گرفت. پس از آن در سال ۱۳۶۳ (۱۹۸۴ میلادی) به آمریکا مهاجرت کرد و با دپارتمان زبان انگلیسی و زبانهای شرقی و آفریقایی دانشگاه آوستین تگزاس (University of Texas at Austin) آغاز به همکاری نمود. یک سال بعد به دانشگاه واشنگتن در شهر سیاتل، واشینگتن رفت و فعالیت خود را با عنوان استادیار در رشته زبان و ادبیات فارسی و همچنین فرهنگ و تمدن ایرانی ادامه داد. او همچنان تا سال ۱۳۸۳ (۲۰۰۴ میلادی) در مسند استادی در آن دانشگاه باقی ماند. پس از آن به ایالت مریلند رفت و تا امروز در دانشگاه مریلند با درجه استادی به تدریس اشتغال دارد.از احمد کریمی حکاک به زبان های فارسی و انگلیسی آثار متعددی به چاپ رسیده. به علاوه او به زبان فرانسه آشنایی کامل دارد. ترجمه به فارسی را از جوانی آغاز کرد. از آثار او در این زمینه می توان به "گزیده اشعار کارل سندبرگ"، "بلندی های ماچوپیچو" از پابلو نرودا، "تام جونز" اثر هنری فیلدینگ، "سرچشمه های داستان کوتاه فارسی" نوشته کریستف بالایی اشاره کرد. گردانه های از فارسی به انگلیسی هم در کارنامهٔ کریمی حکاک به چشم می خورد. ترجمه هایی از اشعار اسماعیل خویی، فروغ فرخزاد و عباس کیارستمی از آن جمله اند. اما شناخته شده ترین اثر تألیفی ایشان کتاب "طلیعه تجدد در شعر فارسی" است. این کتاب به زبان انگلیسی با عنوان "Recasting Persian Poetry: Scenarios of poetic modernity in Iran" در سال ۱۹۹۵ میلادی نوشته شده و در ایران، سال ۱۳۸۴، به ترجمه مسعود جعفری به همت انتشارات مروارید منتشر گردید.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب آوای مرغ آمین" ثبت می‌کند