جان کویگین در «اقتصاد در دو درس»، تحلیلی قابلتأمل از اصول بنیادین و زیربنای نظریه و سیاست اقتصادی ارائه میکند. کویگین از طریق یک کاوش شفاف و قابل دسترس در اثر کلاسیک هنری هازلیت، «اقتصاد در یک درس»، خرد متعارف را به چالش میکشد و چارچوبی جامع برای درک پیچیدگیهای اقتصادهای بازار ارائه میدهد. با وضوح و دقت، کویگین توضیح میدهد که چرا بازارها میتوانند بهطور قابلتوجهی در تخصیص منابع کارآمد باشند، اما همچنین مستعد شکستهای قابلتوجهی هستند که میتواند پیامدهای اجتماعی و اقتصادی عمیقی داشته باشد.
در مرکز تحقیق کویگین بررسی انتقادی دو درس اقتصاد نهفته است: درس دست نامرئی و درس دست مرئی. کویگین با تکیهبر بینشهایی از تاریخ اقتصادی، اقتصاد رفتاری و اقتصاد سیاسی، مفروضات و مفاهیم این درسها را مورد بازجویی قرار میدهد، محدودیتهای آنها را آشکار میکند و نیاز به درک دقیقتر از پویایی بازار را برجسته میکند.
کتاب با اولین درس اقتصاد آغاز میشود، قدرت دستنامرئی. کویگین بررسی میکند که چگونه بازارها، از طریق مکانیسم عرضه و تقاضا، میتوانند بهطور موثر منابع را تخصیص دهند و فعالیتهای اقتصادی را بدون برنامهریزی یا مداخله متمرکز هماهنگ کنند. کویگین با تکیهبر نمونههایی از زندگی روزمره و تئوری اقتصادی، کارایی قابلتوجه مکانیسمهای بازار را در تقویت نوآوری، رقابت و رشد اقتصادی نشان میدهد. با اینحال، او همچنین نسبت به گرایش به اغراقآمیز بودن فضایل بازارها هشدار میدهد و تأکید میکند که کارایی آنها منوط به مفروضات و شرایط خاصی است که ممکن است همیشه در عمل صادق نباشند. مرکز تحلیل کویگین تشخیص این موضوع است که بازارها ممکن است بهدلیل عوامل مختلفی مانند عوامل خارجی، اطلاعات نامتقارن و قدرت بازار، گاهی اوقات بهطرز شگفتانگیزی شکست بخورند. کویگین درس دوم اقتصاد را معرفی میکند؛ نیاز به یک دست آشکار برای رسیدگی به شکستهای بازار و اطمینان از توزیع عادلانهی مزایای فعالیتهای اقتصادی. از طریق یکسری مطالعات موردی و شواهد تجربی، کویگین نشان میدهد که چگونه شکستهای بازار، از تخریب محیط زیست گرفته تا بحرانهای مالی، میتواند پیامدهای اجتماعی و اقتصادی گستردهای داشته باشد که بر اهمیت مداخله و مقررات دولت تأکید میکند. علاوهبر این، کویگین ابعاد اخلاقی سیاست اقتصادی را بررسی میکند و این ایده را به چالش میکشد که نتایج بازار ذاتا عادلانه یا منصفانه هستند. او استدلال میکند که نتایج اقتصادی توسط پویاییهای قدرت، هنجارهای اجتماعی و رویدادهای تاریخی شکل میگیرد که میتواند منجر به نتایج عمیقا ناعادلانه شود. کویگین با برجسته کردن نقش دولت در اصلاح شکستهای بازار و ارتقای رفاه اجتماعی، از رویکردی فراگیرتر و مشارکتیتر برای سیاستگذاری اقتصادی که رفاه همهی شهروندان را در اولویت قرار میدهد، دفاع میکند. کویگین علاوهبر نقد نظریه اقتصادی سنتی، چشماندازی برای آینده اقتصادی پایدارتر و عادلانهتر ارائه میدهد. کویگین با تکیهبر بینشهای اقتصاد بومشناختی و نظریهی عدالت اجتماعی، چارچوبی را برای بازاندیشی سیاستهای اقتصادی پیشنهاد میکند که پایداری زیستمحیطی، برابری اجتماعی و حکمرانی دموکراتیک را در اولویت قرار میدهد. او استدلال میکند که با عبور از محدودیتهای باریک بنیادگرایی بازار، میتوانیم اقتصادی مقاومتر و انسانیتر بسازیم که در خدمت نیازهای نسل حاضر و آینده باشد.
«اقتصاد در دو درس» نشاندهندهی مداخله بهموقع و قاطع در بحث جاری درمورد نقش بازارها در شکلدادن به سرنوشت اقتصادی و اجتماعی ما است. کتاب جان کویگین با توضیح واضح، تحلیل دقیق و استدلال قانعکننده، خوانندگان را به چالش میکشد تا در مفروضات خود در مورد فضایل و محدودیتهای اقتصادهای بازار تجدیدنظر کنند. این کتاب برای اقتصاددانان، سیاستگذاران و شهروندان نگران بهطور یکسان کتابی ضروری خواهد بود و نقشه راهی برای پیمایش پیچیدگیهای سرمایهداری مدرن و ساختن آیندهای عادلانهتر و پایدارتر ارائه میدهد.
کتاب اقتصاد در دو درس