1. خانه
  2. /
  3. کتاب زائر شرق

کتاب زائر شرق

نویسنده: هانری کربن
3.2 از 1 رأی

کتاب زائر شرق

م‍ج‍م‍وع‍ه م‍ق‍الات ه‍م‍ای‍ش ب‍زرگ‍داش‍ت ی‍ک‍ص‍دوم‍ی‍ن س‍ال ت‍ول‍ده‍ان‍ری ک‍رب‍ن
Za'ir sharq
ناموجود
100000
معرفی کتاب زائر شرق
زائر شرق عنوانی است که بر مجموعه منتخب مقالات این همایش نهاده شده است. این تعبیر، برخاسته از تصوّری بود که هانری کربن از خود داشت. "زائر شرق" به راستی که برازنده کربن بود. او می‌گفت "غربت غرب" معنوی را چشیده و به زیارت شرق معنوی آمده است.
برخی از مقالات این کتاب عبارتست از:
سیری در آراء هانری کربن، مشرقیان جهان، ارتباط تشیع، تصوف و ایران نزد هانری کربن، کربن و اهمیت فلسفه اسلامی در جهان کنونی، فلسفه‌های ایرانی- اسلامی از نظرگاه هانری کربن، مبانی فلسفه تطبیقی از دیدگاه هانری کربن، هانری کربن: فیلسوف سیاسی؟، حکمت گمشده مغانی، معرفی دیدگاه و آثار هانری کربن در زمینة کیمیای دوره اسلامی، نقد ادبی- هنری نزد هانری کربن، هانری کربن و سید حیدر آملی، هانری کربن و روش او، در ضیافت عالم معنوی.
درباره هانری کربن
درباره هانری کربن

هانری کوربَن (یا با تلفظ فرانسوی آنری کُربَن) (به فرانسوی: Henry Corbin) (زادهٔ ۱۴ آوریل ۱۹۰۳ - درگذشتهٔ ژوئیهٔ ۱۹۷۸) فیلسوف، ایران‌شناس، اسلام‌شناس، و شیعه‌شناس فرانسوی بوده‌است. او بخشی از عمر خود را در ایران و خاورمیانه سپری کرد.

هانری کربن در ۱۴ آوریل ۱۹۰۳ در پاریس به دنیا آمد. پدرش هانری آرتور کربن، یک مدیر تجاری، و مادرش اوژن فورنیه کربن بودند. آموزش‌های مذهبی کاتولیک را در کودکی آموخت و در مدرسه علوم مسیحی به نهضت پروتستان علاقه‌مند شد. وی در سال ۱۹۲۲ از مدرسه دیر سنت ماور پاریس دیپلم گرفت و برای تحصیلات دانشگاهی از ۱۹۲۳ به «مدرسه عملی مطالعات عالی» دانشگاه سوربن رفت و در سال ۱۹۲۵ لیسانس فلسفه و در ۱۹۲۸ با رساله‌ای راجع به آرای رواقی و آگوستینی در اندیشه لویی د لئون ، شاعر سده ۱۶ اسپانیایی فارغ‌التحصیل شد و بابت آن از دانشگاه سالامانکا جایزه دریافت کرد. وی همچنین از سال ۱۹۲۷–۱۹۲۶ دروسش را در مدرسه زبان‌های شرقی آغاز کرد و با زبان‌های عربی، سانسکریت آشنا شد و در سال ۱۹۲۹ در زبان‌های عربی، فارسی و ترکی مدرک گرفت و به همکاری با کتابخانه ملی پاریس پرداخت. در سال ۱۹۳۳ کوربن با استلا لینهارت دختر کشیش و انسان‌شناس فرانسوی، موریس لینهارت ازدواج کرد. 

هانری کربن، اولین مترجم آثار مارتین هایدگر به زبان فرانسه و همچنین معرفی‌کنندهٔ فلسفهٔ اشراق سهروردی و حکمت متعالیهٔ ملاصدرا به اروپاییان بوده‌است. وی صاحب مکتبی در تاریخ فلسفهٔ اسلامی است و معتقد است فلسفه اسلامی معادل فلسفه عربی نیست و با مرگ ابن رشد پایان نیافته‌است، بلکه سنتی زنده و پویاست که در شرق جهان اسلام، بخصوص حوزه فرهنگی ایران، تداوم یافته و با بهره‌گیری از احادیث امامان شیعه و امتزاج با فلسفهٔ ایران باستان و عرفان نظری به اوج رسیده‌است.همچنین از پایه‌گذاران فلسفه تطبیقی است که به نقادی فلسفهٔ مدرن غرب بر اساس سنت فلسفهٔ اسلامی می‌پردازد.

کوربن گرچه هنگام تولد پروتستان بود، با سنت کاتولیک پرورش یافت. در ۱۹۲۸ از طریق مدیر بخش مطالعات اسلامیِ سوربُن با نوشته‌های سهروردی آشنا شد. سال‌ها بعد کوربن اظهار داشت که آشنایی‌اش با سهروردی، تکلیف سرنوشت معنوی او را برای عبور از این جهان مشخص کرد.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب زائر شرق" ثبت می‌کند