1. خانه
  2. /
  3. کتاب اصلانی به روایت اصلانی

کتاب اصلانی به روایت اصلانی

نویسنده: محمدرضا اصلانی
3.2 از 1 رأی

کتاب اصلانی به روایت اصلانی

(سینماگران 6)
Mohammad Reza Aslani
انتشارات: خوب
٪15
299000
254150
معرفی کتاب اصلانی به روایت اصلانی
کتاب «اصلانی به روایت اصلانی» به محمدرضا اصلانی، شاعر، سینماگر و هنرپژوه می‌پردازد. هنرمندی که در سال 1322 در رشت چشم به جهان گشود و در رشته‌ی نقاشی تحصیل کرد. او بر بسیاری از بزرگان سینمای ایران تأثیر گذاشته‌ است. از آثار سینمایی اصلانی می‌توان به فیلم‌هایی مانند «شطرنج باد» و «آتش سبز» اشاره کرد. اصلانی ساخت چندین مستند را نیز در کارنامه‌ی خود دارد که از آن جمله می‌توان به «تاریخانه» و «جام حسنلو» اشاره کرد. او در سال‌های فعالیتش به ساخت مجموعه‌های تلویزیونی‌ هم مشغول بوده که «سمک عیار» و «منطق الطیر» از مهم‌ترین آثار او در این زمینه است. اصلانی در حوزه‌ی نگارش فیلمنامه نیز آثاری دارد که عبارتند از: «سوزنبان»، «مرثیه»، «تنگنا» و «صبح روز چهارم». البته این عناوین تنها بخشی از کارنامه‌ی هنری او را به خود اختصاص داده‌اند، چراکه او ید طولایی در این عرصه دارد و به‌عنوان «پدر سینمای ایران» شناخته می‌شود. او به کار تألیف کتاب نیز مشغول بوده که به‌عنوان مثال می‌توان به دفتر شعرهایی که از او به چاپ رسیده اشاره کرد. جامعه‌ی هنری ایران در ابتدا اصلانی را با شعرهایش شناخت و او ورودش به عرصه‌ی سینما را کاملا اتفاقی می‌داند.
در این کتاب به قدم‌هایی که اصلانی در این مسیر برداشته به‌طور مفصل پرداخته شده‌ است؛ همچنین از علاقه‌ای که رفته‌رفته در او شکل گرفته و چگونگی ورودش به عرصه‌ی سینما به غایت صحبت شده‌ است. این کتاب مجموعه‌ای از گفت‌وگوهای اوست و برای کسانی که به سینما علاقه‌مند هستند و یا در این حوزه فعالیت عملی و یا پژوهشی دارند مناسب است. علاوه‌بر این، خواندن این کتاب به کسانی توصیه می‌شود که به خواندن سرگذشت و زندگینامه‌ی هنرمندان علاقه دارند. این کتاب را زاون قوکاسیان نوشته که او نیز فیلمساز، منتقد و مدرس سینمای ایران بوده و کتاب‌های بسیاری در حوزه‌ی سینما از او به چاپ رسیده‌ است.
درباره محمدرضا اصلانی
درباره محمدرضا اصلانی
محمدرضا اصلانی (شاعر، سینماگر و هنرپژوه) متولد ۱۷ آذر سال ۱۳۲۲ در رشت و فارغ‌التحصیل رشتهٔ نقاشی از دانشگاه هنرهای تزئینی (دانشگاه هنر فعلی) است. جامعهٔ هنری ایران در ابتدا محمدرضا اصلانی را با اشعارش شناخت. او از شاعران فعال و مطرح موج نویی دههٔ چهل بود که اشعارش امیدی در میان هواداران شعر مدرن برانگیخته بود. اصلانی از جمله کسانی بود که بعدها بیانیهٔ شعر حجم - شکل به‌سامان‌رسیدهٔ موج نو - را تحت نظر یدالله رؤیایی امضاء کرد.
محمدرضا اصلانی از استعدادهای درخشان موج نو و یکی از شاعران تأثیرگذار بر این جریان است. «شب‌های نیمکتی، روزهای باد» (۱۳۴۴) در شرایطی منتشر شد که هنوز جسارت چاپ و پخش این نوع شعر معمول نبود. سه سال پیش‌تر، احمدرضا احمدی با چاپ مجموعه شعر «طرح» در پانصد نسخه این جریان را شروع کرده بود. پیوستن فروغ فرخزاد و سهراب سپهری به جریان موج نو هرچند بدون تأیید بود اما شاکلهٔ زیبایی‌شناسی آثار آنان را تغییر داده بود.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب اصلانی به روایت اصلانی" ثبت می‌کند