1. خانه
  2. /
  3. کتاب زاده شده برای ایمان

کتاب زاده شده برای ایمان

3.6 از 2 رأی

کتاب زاده شده برای ایمان

خدا،علم و منشا باورهای طبیعی و فراطبیعی
Born to believe
٪15
315000
267750
معرفی کتاب زاده شده برای ایمان
«زاده‌شده برای ایمان: خدا، علم و منشأ باورهای طبیعی و فراطبیعی» نوشته‌ی اندرو بی. نیوبرگ و مارک رابرت والدمن، تحقیقی جذاب را درمورد تأثیر متقابل عمیق بین مغز انسان، معنویت و منشأ باورهای ما آغاز‌ می‌کند. نویسندگان که یک متخصص علوم‌ اعصاب و یک متخصص‌ ارتباطات هستند، سفری فریبنده را به سوی باور‌‌هایمان به توشه‌ی راه علم، روان‌شناسی و معنویت آغاز می‌کنند. اجازه‌ دهید این سفر فکری را با نقل‌ قولی از کتاب آغاز‌ کنیم: «در آغاز، مغز وجود داشت. و مغز درحال ایجاد باور بود.»
از همان صفحات اول، نیوبرگ و والدمن ارتباط ذاتی بین مغز و باور را تصدیق می‌کنند و ظرفیت انسان برای ایمان را به‌عنوان یک جنبه‌ی اساسی از معماری شناختی ما در‌نظر می‌گیرند. این ادعای جسورانه، زمینه را برای کاوشی هیجان‌انگیز فراهم می‌کند که از مناظر پیچیده اعتقادات مذهبی، تجربیات معنوی و ریشه‌های عمیق‌ترین باورهای ما هدایت می‌شود. این کتاب به بررسی زیربنایی علوم اعصاب ایمان می‌پردازد و از تحقیقات پیشرفته برای کشف فرآیندهای پیچیده‌ای که در مغز انسان هنگام درگیر‌شدن در اعمال مذهبی یا معنوی رخ می‌دهد، استفاده می‌کند. نیوبرگ، با تخصص خود در زمینه‌ی تصویربرداری عصبی، ایده‌های ارزشمندی را در‌مورد مکانیسم‌های عصبی که زمینه‌ساز تجربیات‌ دینی است، ارائه می‌دهد، و روش‌هایی را که مغز ما تفسیر می‌کند و به آنها پاسخ می‌دهد، روشن می‌کند. والدمن‌ از‌ سوی‌ دیگر، دیدگاه منحصربه‌فردی را روی میز می‌گذارد و نقش زبان و ارتباطات را در شکل‌دهی و تقویت‌ سیستم‌های اعتقادی بررسی می‌کند. این همکاری میان‌رشته‌ای به خوانندگان درک جامعی از رقص پیچیده‌ی بین ابعاد فیزیولوژیکی و روانی ایمان ارائه می‌دهد. یکی از جنبه‌های مهم کتاب، جست‌وجو در لا‌به‌لای باورهای طبیعی و فراطبیعی است. نویسندگان طیفی از اعتقادات انسانی را بررسی می‌کنند؛ از باورهای روزمره که تعاملات روزمره‌ی ما را شکل‌می‌دهند تا باورهای خارق‌العاده‌ای که فراتر از درک متعارف هستند. نیوبرگ و والدمن با بررسی مظاهر گوناگون باور، دیدگاهی دقیق و جامعی را در اختیار خوانندگان قرار‌می‌دهند و بر جهانی‌بودن تمایل انسان به ایمان به چیزی بالاتر از خودمان تأکید می‌کنند. «زاده‌شده برای ایمان» همچنین بحث قدیمی جدال بین علم و دین را مطرح‌کرده و چشم‌اندازی ظریفی ارائه می‌دهد که فراتر از گفتمان عمومی می‌باشد. همچنین نویسندگان نشان می‌دهند که درک علمی مغز، لزوما اعتبار تجربیات معنوی را نفی نمی‌کند، بلکه، این درک به ما کمک می‌کند تا بهترین مفاهیم و شرایط انسانی را درک کنیم و روش‌های متنوعی که افراد برای معنا بخشیدن به زندگی خود به کار می‌برند، را بشناسیم و بیشتر برای غنی‌تر‌کردن تجربیات و درک خود تلاش‌کنیم. مباحث کتاب فراتر از محدودیت‌های باورهای فردی است و به ابعاد اجتماعی و فرهنگی ایمان می‌پردازد. نویسندگان بررسی می‌کنند که چگونه باورهای‌جمعی، جوامع را شکل‌داده و بر ساختارهای اجتماعی تأثیر می‌گذارند و گاهی به تغییرات فرهنگی عمیق منجر می‌شوند. این دیدگاه گسترده‌تر، خوانندگان را دعوت می‌کند تا نه‌تنها در‌مورد سیستم‌های اعتقادی شخصی خود، بلکه در شبکه به‌هم‌پیوسته‌ی باورها که تار و پود جوامع انسانی را به‌هم متصل‌ می‌کنند، تأمل کنند.
در پایان، «زاده‌شده برای ایمان» کند‌وکای فریبنده و روشنگراست که به‌طور یکپارچه قلمروهای علم، معنویت و تجربیات‌انسانی را به‌هم پیوند‌ می‌زند. رویکرد میان‌رشته‌ای نیوبرگ و والدمن، همراه با سبک نوشتاری جذاب آنها، خوانندگان را به سفری فکری دعوت می‌کنند که پیش‌فرض‌ها را به چالش می‌کشد و درک خوانندگان را گسترش می‌دهد.
درباره اندرو نیوبرگ
درباره اندرو نیوبرگ
اندرو نیوبرگ نویسنده معاصر متولد ۱۹۶۶ میباشد.
نظر کاربران در مورد "کتاب زاده شده برای ایمان"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

نویسنده در این کتاب که خودش متخصص اعصاب هستش اومده در مورد باور صحبت کرده. اینکه باور چیه؟ ریشه باورهای ما از کجا هستش؟ باورها چگونه ایجاد میشن؟ و در مغز به چه صورتی عمل می‌کنند. و بعد از این موارد به موضوع خداباوری و خداناباوری می‌پرداخته که ریشه این موارد در افراد مختلف از چی هستش؟ و چه مسائلی باعث میشه که افراد مختلف دیدگاه‌های مختلفی در این زمینه داشته باشن. و بعد با یکسری از آزمایشات و تصویر برداری‌ها از مغز ادمی می‌خواد بدونه که چه تفاوت‌های بین مغزهای خداباور و خداناباور وجود داره و آیا باورهای معنوی امتیازهای مثبتی از جمله سلامت روحی و جسمی برای آدم‌ها ایجاد می‌کنه و یا اصلا تاثیری نداره؟ در این بین نویسنده از پژوهش‌ها و آزمایشاتی یاد می‌کنه که درک فعلی آدمی رو نسبت به عملکرد مغز بهتر و بیشتر می‌کنه و ما متوجه می‌شیم که ذهن مون چطور به چیزهایی که درک می‌کنیم، معنا می‌بخشه و اون رو برداشت می‌کنه و حقیقت رو برای خودش ایجاد می‌کنه. و از سوگیری هایی که توسط ذهن مون دچارشون می‌شیم صحبت می‌کنه که چطور این سوگیری‌ها باعث میشن ما در درک حقیقت رویدادها یا دیدگاه‌ها دچار خطا بشیم. خلاصه که کتاب با اینکه برای سال دو هزار و هفت هستش ولی محتوای خوبی داره و اطلاعات زیادی رو در مورد عملکرد مغز به خواننده انتقال میده. برای من که حداقل پونزده الی بیستا کتاب در زمینه مغز خوندم بعضی از مطالبش تکراری بود ولی باز هم مطالب مفید و تازه ای در زمینه باور و ذهن و تفاوت مغزهای خداباور و ناخداباور داشت که در جایگاه خودش خیلی برام مفید واقع شد. و اینکه به نظرم تا حدودی (خیلی خیلی جزئی) اشتراکاتی هم با کتاب ادعایی علیه واقعیت داشت. و البته نویسنده در مورد تجارب افراد معنوی هنگام مراقبه و یا دعا و کارهای دیگه صحبت کرده و در مورد چرایی تجربه بعضی از تجارب معنوی هم، نظرات و نتایج آزمایشات خودش رو ارائه کرده. در نهایت اینکه کتاب‌های نشر سایلاو به صورت میان رشته ای هستند و این موضوع باعث میشه که کتاب هاشون علمی، غنی و جذاب باشه.

1404/01/14 | توسطامین شاکر - کاربر سایت
0
|

این کتاب رو مطالعه کردم با نخوندنش هم چیزی رو از دست نمیدین

1403/07/02 | توسطلیلا مرادی - کاربر سایت
3
|
پاسخ ها

بستگی داره چه کسی مطالعش میکنه!

1403/12/09|توسطمحمد رضایی - کاربر سایت
1

سلام من میخواستم تا یه هفته دیگه سفارش کتابارو بدم اما امروز متوجه شدم یهو از سبد خریدم حذف شد میشه توی این ده روز واسم موجود کنین لطفا

1403/01/09 | توسطمحمدمهدی اعرابی
1
|