با توجه به نیاز عموم مردم در مراجعه به برخی از قوانین و استفاده از متـون آن بـدون ورود در
مباحث پیچیده وگاهی محتاج به تخصص، قوانین به صورت کتابهای جیبی گردآوری شدهاند تا عموم بتوانند از آنها استفاده نمایند. آگاهی و اطلاع از قوانین ، برای همه افراد جامعه یک حق مسلم و هم یک ضرورت اجتماعی است. نشر دوران، با شعار «با آگاهی از قوانین می توانید وکیل خود باشید» به عنوان یکی از انتشارات پیشگام در تدوین و نشر مجموعه قوانین و مقررات، متن قوانین را به صورت دقیق به چاپ رسانده و در دسترس عموم قرار داده است. .یکی از این کتابها «قانون روابط موجر و مستاجر» است، که توسط جهانگیر منصور گردآوری شده است.
آگاهی داشتن از قوانین بین موجر و مستاجر یک نیاز است، تا در هنگام وجود سوالات و یا مشکلات برای دو طرف، بتوان از آنها جهت رفع مشکلات احتمالی استفاده نمود. همچنین این قوانین موجب میشوند شرایط هم برای موجر و هم برای مستاجر آسانتر باشد و حقوق هر دو طرف به طور یکسان، رعایت شود.
این قانون، اجاره کلیه اماکن اعم از مسکونی، تجاری، محل کسب و پیشه، اماکن آموزشی، خوابگاههای دانشجویی و ساختمانهای دولتی و نظایر آن که با قرارداد رسمی یا عادی منعقد میشود، تابع مقررات قانون مدنی و مقررات مندرج در این قانون و شرایط مقرر بین موجر و مستاجر خواهد شد.
در کتاب قانون روابط موجر و مستاجر گردآوری و تدوین متن صحیح و نظم داده شده قانون روابط موجر و مستأجر 1356، 1362 و 1376 آورده شده است. اعمال آخرین اصلاحات و الحاقات، ذکر مواد مرتبط از قانون مدنی و بیان قوانین و آیین نامه های مرتبط از جمله: آیین نامه اجرایی ماده 29 قانون روابط موجر و مستأجر 1356، آیین نامه اجرایی ماده 29 قانون روابط موجر و مستأجر 1376، لایحه قانونی نحوه تخلیه ساختمانهای استیجاری به وسیله وزارتخانه ها و شرکتها و سازمانهای دولتی، لایحه قانونی واگذاری و تخلیه اماکن و محلها در فرودگاههای کشور، قانون محل مطب پزشکان، قانون تملک آپارتمانها به همراه آیین نامه اجرایی آن و غیره از ویژگیهای این کتاب هستند.
در پایان کتاب به بیان اهم آرای وحدت رویه هیأت عمومی دیوان عالی کشور، نظریات مشورتی اداره حقوقی قوه قضاییه و نظریات شورای نگهبان، پرداخته شده است.
.
کتاب قانون روابط موجر و مستاجر 1403