1. خانه
  2. /
  3. کتاب خودهای فارسی خو

کتاب خودهای فارسی خو

نویسنده: مانا کیا
5 از 3 رأی

کتاب خودهای فارسی خو

Persianate Selves
انتشارات: نشر ثالث
٪15
450000
382500
معرفی کتاب خودهای فارسی خو
کتاب «خودهای فارسی‌خو» با زیرعنوان «خاطرات خطه و خاستگاه ماقبل ملی گرایی» نوشته مانا کیا، استاد مطالعات خاورمیانه در دانشگاه کلمبیا، کتابی پژوهشی در مورد هویت، فرهنگ و نحوۀ تعلق در دنیای فارسی زبان، به ویژه در طول قرن هجدهم است، زمانی که هنوز ملی گرایی در این منطقه رشد و گسترش نیافته بود. او ابتدا به جهان فارسی اشاره می کند که به مناطقی اطلاق می گردد که زبان و فرهنگ پارسی در آن غالب بوده است، شامل آسیای مرکزی، جنوبی و غربی. به واقع مانا کیا، این حوزه را محدود به مرزهای جغرافیایی ایران امروز نمی داند. مفهوم محوری در تمام این مناطق فارسی زبان، به عقیدۀ نویسنده، «ادب» است. ادب به شکل مناسب رفتار، آداب و اعمال فرهنگی اشاره دارد که منزلۀ یک امر مشترک وحدت بخش میان مناطق مختلف فارسی‌خو وجود داشت و اساسا از طریق «ادب» بود که افراد در جهان پارسی احساس تعلق پیدا می کردند. به عقیدۀ کیا، برخلاف تصورات ملی گرایانۀ مدرن که هویت را به یک قلمرو و گروه خاص گره می زند، خودهای فارسی‌خود به سنت های فرهنگی و فکری گره می خورد. مفهوم دیگری که بعد از «ادب» مورد بررسی کیا قرار می گیرند مفهوم «خویشاوندی» است. به بیان نویسنده، خویشاوندی در این منطقه به هیچ وجه مبتنی بر روابط خونی و قومی نبود، در عوض طیف وسیعی وابستگی ها از جمله پیوندهای فرهنگی و علمی را در بر می گرفت. اشکال مختلف و متنوع این وابستگی ها جای مفهوم خویشاوندی قومی و خونی را پر می کرد و باعث ایجاد حس تعلق و هویت می شد که در نگاه کلی با فرهنگ این منطقه سازگار بوده است. پس از بیان این مطالب، کیا مطرح می کند که به کارگیری چارچوب های ملی گرایانه مدرن در جوامع پیشامدرن به نحو نابهنگامی بوده است و تأثیرات مخربی بر هویت و فرهنگ این مناطق به جا گذاشته است؛ چراکه هویت های فارسی‌خود اساسا مستلزم فراتر رفتن از مرزهای سفت و سخت دولت-ملت است.
درباره مانا کیا
درباره مانا کیا
مانا کیا دانشیار مطالعات خاورمیانه، جنوب آسیا و آفریقا در دانشگاه کلمبیا است.
نظر کاربران در مورد "کتاب خودهای فارسی خو"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

از ۴۳۰ صفحه حدود ۱۵۰ صفحه‌ی کتاب پی نوشتها و منابع هست.ای کاش ناشر محترم این حجم از کاغذ رو به خریدار تحمیل نمی‌کرد و اینهارو مانند برخی ناشرین محترم به شکل فایل مجازی دراختیار قرار می‌داد. هزینه کمتری هم به خریدار تحمیل می‌شد

1403/04/04 | توسطجواد نورمحمدی - کاربر سایت
4
|
پاسخ ها

اون قسمتهایی که به نظر شما کاغذ اضافی هست مورد نیاز پژوهشگرانه و اگر توی کتاب نباشد، کتاب رو نمی‌خرند.

1403/06/17|توسطکاربر سایت
3

اتفاقا آن منابع و پی نوشتها نشانه حرفه ای بودن کتاب می‌باشد که بدانیم بر طبق کدام سند و منبع نویسنده صحبت کرده و پی نوشت‌ها برای توضیح بیشتر می‌باشد چون در متن اصلی این توضیحات را نمی‌شود آورد و بعضی مطالب تمام مفهوم را در اینصورت بما نمی‌رسانند اگر پی نوشتها نباشند.

1403/07/25|توسطافسانه حافظی
0

پژوهشگر محترم!من آن صفحات را به عنوان کاغذ اضافی مطرح نکردم و صحبت از حذف آنها نیست بلکه اگر توجه کرده باشید برخی از ناشران منابع و پی نوشت‌ها را به صورت فایل در سایتشون قرار می‌دهند و در عصر حاضر گمان نمی‌کنم مراجعه به سایت ناشر و دانلود رایگان پی نوشت‌ها و استفاده از آنها کار غیرممکن و نامعقولی باشد.ضمن اینکه مطمئنا تصور نمیکنید کسی که این گونه کتابهارو خریداری میکنه برای دکوراسیون کتابخانه و یا قصه‌های شب اونهارو خریداری میکنه؟!بحث صرفا کاهش هزینه هاست برای قشر اندک کتابخوانی که با چنین صرفه جویی هایی تلاش میکنند کتابهای بیشتری را در مطالعه بگیرند.

1403/10/17|توسطجواد نورمحمدی - کاربر سایت
0

دوست عزیز و گرامی، سخن بنده صرفا کاهش هزینه برای خریدار هست.من نگفتم که پی نوشتها و منابع لازم نیستند و باید حذف شوند بلکه صحبت درباره‌ی حذف کاغذی اونها و استفاده از فایل الکترونیک اون منابع هست.وقتی یک سوم کتاب منابع و پی نوشت هست ، میشه با قرار دادن فایل الکترونیک آنها ، از هزینه‌ی کتاب کاغذی کاست.پژوهشگران عصر هوش مصنوعی هم می‌توانند با دانلود فایل منابع و پی نوشتها در پژوهش هایشان از آنها استفاده کنند.و اگر استفاده از فایل کتاب برایشان سخت هست اونو برای خودشون پرینت بگیرند.امثال من هم با مبلغی که اینجا صرفه جویی می‌شود کتاب دیگری ابتیاع نموده و مورد استفاده قرار می‌دهند.

1403/10/17|توسطجواد نورمحمدی - کاربر سایت
0