رمان «گمشده» یکی از آثار برجستهی خانم «ناتالی برلی» نویسندهی استرالیایی است که در ژانر جنایی و معمایی نظر مخاطبان را به خود جلب کرده است.
در این اثر به سیاق آثار معمایی و روانشناختی فقط با یک گره داستانی مواجه نمیشویم. روایت سراسر گرهافکنیهای پیدرپی است که مخاطب را به شکل نفسگیری تا پایان داستان درگیر خود میکند. حس تعلیق فراگیری که در سراسر رمان خواننده را در برزخ نگه میدارد صرفا نه بهواسطهی حادثهی جنایی است که در داستان روایت میشود، بلکه شخصیتپردازی دقیق و پیچیده باعث میشود مخاطب با شخصیت اصلی و حتی دیگر شخصیتها احساس همذاتپنداری کند و بحران داستان بهخوبی حس کند.
ماجرای این رمان در مورد ریچل هالووی است که بهعنوان ویراستار در مجلهی معروف مینگلینگ مشغول کار است. ریچل اما نهتنها اسم واقعی این زن ویراستار نیست، بلکه مشخصات هویتی که به دوش میکشد هم ساختگی و جعلی است. نام اصلی ریچل، مولی فاستر است. زنی که در 15سالگی ناپدید شد و دیگر هیچ خبری از او به گوش نرسید. خانوادهی مولی در همان سالها دچار سوءقصد شد و تمام اعضای این خانواده به شکل وحشیانهای قتلعام شدند. مولی در بخشی از کتاب عنوان میکند که خواهرش، گریس با یک مربی فوتبال آشنا میشود. مردی باادب و باب میل خانواده که بهمرور به گریس و خانواده نزدیک میشود. مولی اما آثاری از ضربوجرح را در بدن گریس پیدا میکند. وقتی درمورد آنها سوال میپرسد، گریس هیچ جوابی نمیدهد. این سوال و جوابها تنها چند روز پیش از بهقتلرسیدن گریس است.
حال سالها از این ماجرا گذشته ولی سرنوشت دوباره سراغ مولی میآید. سردبیر مجله که از استقبال کم مخاطبان ناراحت است سراغ پروندههای قدیمی میرود و دقیقا پروندهی بینتیجهی خانواده فاستر را مورد بررسی قرار میدهد. مولی با تناقض بزرگی روبهرو شده است: از یک سو باید ارتباط خود را با این پرونده انکار کند و از سوی دیگر مجبور است بهعنوان ویراستار به جزئیات روایت ورود داشته باشد. سوالهای بیجوابی در ادامه پاسخ داده و حقایقی وحشتناک از این حادثه برملا خواهد شد. مطالعهی رمان «گمشده» برای تمام علاقهمندان به تریلرهای جنایی و روانشناسانه جالبتوجه خواهد بود.
کتاب گمشده