کتاب ولدت هناک ولدت هنا» که به شکلی بخش دوم کتاب «رأیت رام الله» به شمار میرود، به سفری اشاره میکند که برغوثی پسرش تمیم را برای اولین بار برای گرفتن شناسنامه فلسطینی به فلسطین می برد. او در این کتاب به جزئیاتی اشاره میکند که تاریخ و اخبار آنها را نادیده گرفته اند. به توصیف مشکلات عجیب و غریب ورود به فلسطین و مسیرهای داخل فلسطین و راه حلهای مبتکرانه مردم فلسطین در مواجهه با این مشکلات می پردازد.
از سفر یواشکی خود و تمیم به همراه دوستشان به قدس میگوید و جای جای قدس را توصیف و با قدس کودکی اش مقایسه میکند. برغوثی در سفر دیگری به توصیف دیوار بین قدس و رام الله و توطئه های پشت آن می پردازد.
همچنین به سفر شاعران و نویسندگان جهان به فلسطین اشاره میکند می توان هدف این کتاب را از زبان خود برغوثی نقل کرد:
بی رحمانه ترین درجه تبعید زمانی است که آدم دیده نشود. به او اجازه ندهند خودش داستانش را تعریف کند ملت فلسطین را دشمنانش روایت میکنند طرف ضعیفتر در هر درگیری ای فقط حق دارد فریاد بزند، گلایه کند، گریه کند، ولی اصلا حق ندارد داستانش را تعریف کند. ما داستان را همان طور روایت خواهیم کرد که باید روایت شود. ما خودمان یکی یکی تاریخ شخصی مان را تعریف خواهیم کرد. نمی گذاریم تاریخ، تاریخ حوادث بزرگ و پادشاهان و افسران و کتابهای خاک گرفته روی طاقچه بماند.
کتاب آنجا به دنیا آمدم اینجا به دنیا آمدم