1. خانه
  2. /
  3. کتاب وزیری - خالقی : 20 آهنگ برای تار و سه تار

کتاب وزیری - خالقی : 20 آهنگ برای تار و سه تار

3.6 از 1 رأی

کتاب وزیری - خالقی : 20 آهنگ برای تار و سه تار

گلهای جاویدان 17
Vaziri- Khaleghi. 20 songs for tar and setar
انتشارات: سرود
٪15
120000
102000
معرفی کتاب وزیری - خالقی : 20 آهنگ برای تار و سه تار
این کتاب جلد هفدهم از مجموعه‌ی گل‌های جاویدان انتشارات سرود است و 20 قطعه از ساخته‌های استادان بزرگ علی‌نقی وزیری و روح‌الله خالقی را در برمی‌گیرد. شادروان محمدرضا گرگین‌زاده در مقدمه‌ی خود بر کتاب می‌نویسد:
قطعات حاضر از روی اجرای اصلی این آثار با ارکستر گلها و صدای استاد بنان و نیز نت‌نوشته‌هایی که در اختیار بوده نگاشته، ویرایش و برای تار و سه‌تار تنظیم شده است؛ با این توضیح که ضمن وفاداری کامل به اصل در مواردی جزئی به منظور انطباق با تکنیک روان تار و سه‌تار و نیز سطح متوسط قدرت نوازندگی هنرجویان، تغییرات جزئی در آنها اعمال شده و نیز از علامت‌گذاری‌های زیادی پرهیز شده تا نوازندگان بتوانند مطابق درک و دریافت و سلیقه خود مضراب‌گذاری‌ کرده و حالت‌ها را مطابق با اجرای اصلی که به صورت نوارکاست و سی‌دی موجود است، اجرا نمایند.
دیگر اینکه باید اضافه کرد که نواختن این آثار ذوق هنری و تکنیک هنرجویان را وسعت و غنا بخشیده و نیز رپرتوار سازهای تار و سه‌تار را پربارتر می‌کند؛ ضمنا نوشته‌ی حاضر برای بیشتر سازهای مضرابی قابل استفاده است.
درباره علینقی وزیری
درباره علینقی وزیری
علینقی وزیری (۹ مهر ۱۲۶۵ – ۱۸ شهریور ۱۳۵۸) مشهور به کلنل وزیری، موسیقی‌دان ایرانی و از پیشگامان آهنگسازی برای اجرای ارکستری موسیقی ایرانی بود. وی به جهت تأثیرات عمده‌ای که بر موسیقی سنتی ایران گذاشت، از جمله ایجاد روشی برای نت‌نویسی و شیوهٔ تدوین ردیف شهرت دارد.
وزیری در تهران به دنیا آمد و به واسطهٔ پدرش در نوجوانی وارد ارتش شد و از همین طریق با موسیقی نظامی آشنا شد. اگر چه در باقی عمرش مدت‌ها در مناسب مختلف نظامی کار کرد و حتی به درجهٔ کلنلی هم رسید، اما علاقهٔ او به موسیقی نهایتاً بر علاقه‌اش به امور نظامی چیره شد و بیشتر عمرش را صرف موسیقی کرد. او که از دانش‌آموختگان مدرسه سن لویی در تهران بود، در حوالی سی‌سالگی به اروپا رفت و در آلمان و فرانسه آموزش موسیقی به روش غربی دید. وزیری پس از بازگشت به تهران، «مدرسه عالی موسیقی» را برای آموزش موسیقی به روش غربی بنا کرد. وی همچنین نت‌نویسی را در موسیقی سنتی ایران ترویج و دو علامت عَرَضیِ سُری و کُرُن را برای همین منظور ابداع کرد. وزیری برای اولین بار ردیف موسیقی ایرانی را به صورت مکتوب به نت درآورد و از این طریق و نیز به واسطهٔ شاگردان بسیاری که تربیت کرد، تأثیراتی ماندگار بر موسیقی سنتی ایران گذاشت.
وزیری چندین کتاب مهم در زمینهٔ موسیقی ایرانی (از جمله کتاب دستور تار و کتاب موسیقی نظری) و نیز راجع به زیبایی‌شناسی نوشت. از وزیری چند قطعهٔ ضبط شده (روی صفحه) باقی مانده‌است. به جز خلق آثار موسیقی و سرودهای متعدد، وی چندین تئاتر نیز نوشت و روی صحنه برد. او همچنین باشگاهی به نام کلوپ موزیکال برای فعالیت‌های هنری (موسیقی و نمایش) ایجاد کرد. وزیری به عنوان اولین کسی که اعتدال مساوی را در موسیقی سنتی ایرانی ترویج کرد شناخته می‌شود. ابداعات وزیری و علاقه‌اش به ترویج روش غربی آموزش موسیقی، مورد انتقاد موسیقی‌دانان هم‌عصر او و پس از او بوده‌است، اما منتقدان در این که وزیری تأثیری ماندگار بر موسیقی ایرانی گذاشته هم‌نظر هستند.
دسته بندی های کتاب وزیری - خالقی : 20 آهنگ برای تار و سه تار
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب وزیری - خالقی : 20 آهنگ برای تار و سه تار" ثبت می‌کند