1. خانه
  2. /
  3. کتاب به دنبال آفتاب از قونیه تا دمشق

کتاب به دنبال آفتاب از قونیه تا دمشق

3.2 از 1 رأی

کتاب به دنبال آفتاب از قونیه تا دمشق

Looking for the sun
انتشارات: نشر تهران
٪15
500000
425000
معرفی کتاب به دنبال آفتاب از قونیه تا دمشق
عطاء‌الله تدین در این کتاب به برخی ازپرسش‌ها و ابهامات مخاطبان در خصوص زندگی و شخصیت مولانا و تاثیر شخصیت معنوی شمس پاسخ داده است. کتاب مذکور بیست فصل دارد که در آن‌ها شمس تبریزی به‌عنوان یک قلندر ستیزه‌جو، و عرفان وی به‌منزله‌ی چراغ راهنمای مکتب مولانا شناسانده می‌شود.
در اثر حاضر، مولف بر آن است ضمن بررسی و تبیین تصوف مولوی و نقش شمس در تبلور روح و ذوق عرفانی مولانا، ارتباط میان این دو را باز نماید. مباحث کتاب از زمان آشنایی شمس و مولوی آغاز می‌شود سپس، با سفر شمس به دمشق و تلاش مولانا در طلب او و بازگشت ادامه می‌یابد و در نهایت با درگذشت شمس پایان می‌پذیرد.
شاعری که پس از ملاقات شمس تبریزی تحولی شگرف در زندگی‌اش پدیدار گشت و عاشق و شیدای درویشی بزرگ شد. شمسی که پس از مدتی ناپدید گشت و مولانا به‌دنبال ناپدیدشدن این آفتاب روانه دمشق شد. او واله و آشفته از این جدایی بود که به ناگاه شمس را در وجود خویش احساس کرد، حسی که گرمی‌بخش جانش گردید. آفتاب همان شمس است که بر زندگی مولانا طلوعی شکوهمند و تاثیری بسزا داشت.
مولانا سکوت کرد و در سکوت وحشتناک و موحش، به‌دنبال سخنان و کلامی بود که در برهوت زندگی مخاطبانش انقلابی ایجاد کند، عظمت وجود به‌ویژه قدرت روحی شمس او را در زمان متوقف کرده بود تو گویی همه‌چیز متوقف شده است. چگونه می‌توانست به حاسدان بگوید که شمس ستاره‌ی درخشنده‌ای است که در پرتو انوارش ابعاد مظلم و تاریک و ناشناخته‌ی زندگیش را به وضوح می‌بیند. برای مولانا هیچ خبر و مطلبی مهم‌تر و ناراحت‌کننده‌تر از آن نبود که اشخاص و به‌ویژه مردم قونیه مقام علمی و عرفانی شمس را به‌خوبی و شایستگی درک نکنند.
درباره عطاء الله تدین
درباره عطاء الله تدین
عطاءاللّه‏ تدین فرزند حسن در سال ۱۳۰۳ش در رشت به دنیا آمد. پدرش مرحوم‌ حسن تدین وکیل دادگستری در گیلان و پدربزرگش شیخ عیسی بیجاربنه ای بود که پدر آیت الله شیخ عبدالحسین رشتی از مراجع تقلید ساکن نجف بود. عطاءالله تدین از طرف مادر هم نوه آیت الله میرزا محمد علی مدرس‌ چهاردهی از علمای ساکن نجف اشرف بود.
تحصیلات ابتدایى را در دبستان‏هاى صیقلان و فارابى، و متوسطه را در دبیرستان‏هاى لقمان، اسلامى و شاهپور در رشت سپرى کرد. در سال۱۳۲۴ به دانشکده پلیس رفت و در سال ۱۳۲۶ فارغ‏التحصیل شد؛ وی در تاریخ ۱/۲/۲۶ با درجه ستوان دومى به استخدام شهربانى کل کشور در آمد و در اداره سرکلانترى، شهربانى شیراز، شهربانى کاشان و انگشت‏نگارى فعالیت کرد. او در سال ۱۳۲۸ به درجه ستوان یکمى ارتقاء یافت و رئیس شعبه اول دایره بایگانى شد.
تدین که در سال ۱۳۲۹مدتى به شهربانى همدان رفته بود، در سال ۱۳۳۰ به قسمت پلیس انتظامى (دایره انگشت ‏نگارى) رفت و سپس رئیس آن دایره گردید تا اینکه در سال ۱۳۳۲ به اتهام وابستگى به حزب توده در اختیار وزارت کشور قرار گرفت.
دسته بندی های کتاب به دنبال آفتاب از قونیه تا دمشق
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب به دنبال آفتاب از قونیه تا دمشق" ثبت می‌کند