1. خانه
  2. /
  3. کتاب علم دینی

کتاب علم دینی

3.2 از 1 رأی

کتاب علم دینی

Religious science
ناموجود
240000
معرفی کتاب علم دینی
نسبت دین، شریعت و نقل با علم عقل و علوم عقلی تجربی و تجریدی از دیرباز در تاریخ اسلام مورد توجه بوده است.
هم آیات و روایات متعرض این مساله شده اند و هم متفکرین و اندیشمندان مسلمان نظیر غزالی، ابن رشد، ابن تیمیه آثار مختلفی را در این باب به نگارش درآورده اند.
پدیدآمدن علم مدرن نیز پرسش از نسبت علم و دین را به عنوان یکی از مسائل و مباحث مهم فلسفه دین درآورده است. علم دینی و علم سکولار از جمله مفاهیمی است که در بین اندیشمندان مسلمان در نیم قرن اخیر برای صورت بندی این مساله با تعاریف محتلف مطرح شده است و حضرت آیت الله جوادی آملی در سه دهه اخیر این دو مفهوم را از موضع حکمت اسلامی تشریح و تببین کرده اند.
کتاب علم دینی متاخرترین کار ایشان است که حاصل بیش از ده جلسه نشست ایشان با برخی از شاگردانشان در سال های ۱۳۹۷-۱۳۹۸ است.
ایشان علم دینی را از سه دهه قبل مختص به علوم انسانی و اجتماعی ندانسته و این مفهوم را درباره مطلق علوم و از جمله علوم طبیعی و علوم پایه به کار برده اند.
در این نوشتار با نظر به تعاریف علم و دین از اعتبارات مختلفی یاد می شود که وصف دینی و یا غیر دینی بودن را برای علم پدید می آورند.
نوشتار حاضر در هشت فصل به شرح زیر تدوین شده است:
فصل اول: مقدمات
فصل دوم: چیستی و هستی علم دینی
فصل سوم: بررسی سایر وجوه اتصاف علم به دینی بودن
فصل چهارم: ملاحظاتی پیرامون علم دینی
فصل پنجم: آثار علم دینی در مواجهه با انسان و جهان
فصل ششم: علم دینی و علوم انسانی
فصل هفتم: علوم انسانی اسلامی؛ بررسی موردی اقتصاد اسلامی
فصل هشتم: آسیب ها و چالش های علم دینی
کتاب علم دینی تالیف آیت الله جوادی آملی را به همه علاقه مندان به مباحث علوم انسانی، تولید علم، علم دینی و بومی توصیه می کنیم.
درباره عبدالله جوادی آملی
درباره عبدالله جوادی آملی
عبدالله جوادی آملی (زادهٔ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۱۲ در آمل) علامه، فقیه، فیلسوف، عارف، مفسر قرآن و عضو جامعهٔ مدرسین و از مراجع تقلید شیعه و ایرانی است. او صاحب تفسیر تسنیم، بزرگ‌ترین تفسیر جهان اسلام است. که تاکنون 54 جلد آن منتشر شده. اثر جدید‌ وی، کتاب «سَلُونِی قَبْلَ‏ أَنْ‏ تَفْقِدُونِی»، تفسیر نهج البلاغه است که مورد توجه بسیاری از جمله جامعه علمی و نخبگان قرار گرفته است.
وی سابقه عضویت مجلس خبرگان قانون اساسی، جامعهٔ مدرسین، مجلس خبرگان رهبری، شورای عالی قضایی را داشته و سال‌ها یکی از امامان جمعه موقت قم بوده‌است.
او به عنوان یکی از بزرگترین منتقدان نظام بانکداری در ایران شناخته می‌شود. همچنین به گفته او بر طبق آیۀ ۱۵ سوره جن، کسی که اختلاس می‌کند، بر اثر قسطی (انحراف از حقی) که انجام می‌دهد، خود را به هیزم جهنم تبدیل می‌کند.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب علم دینی" ثبت می‌کند