کتاب آناتومی قدرت

The Anatomy of Power
کد کتاب : 144773
مترجم :
شابک : 978-9641227359
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 182
سال انتشار شمسی : 1403
سال انتشار میلادی : 1983
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 6
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب آناتومی قدرت اثر جان کنت گالبرایت

«آناتومی قدرت» کتابی نوشته جان کنت گالبرایت، نویسنده آمریکایی است. این اثر در دسته کتاب هایی با موضوع سیاسی-اجتماعی قرار می گیرد.
گالبرایت " قدرت" را دستمایه نگارش این کتاب قرار داده و آن را به لحاظ اجتماعی و سیاسی تحلیل کرده است. او منابع و ابزارهای متعدد قدرت را مورد بحث قرار داده و توضیح می دهد که چگونه قدرت توسط سازمان ها، مشاغل، اقتصاد، زندگی و روابط سیاسی و نظامی مورد استفاده قرار می گیرد.
نویسنده برای واکاوی مساله قدرت که از مهم ترین کلیدواژه های دنیای مدرن است در ابتدا به معرفی ابزار و منابع قدرت می پردازد. او پس از اشاره به پایه های اولیه قدرت، ارتباط میان آن ها را برای رسیدن فرد و یا گروه به اقتدار اجتماعی و سپس سیاسی مورد بررسی قرار می دهد. از نقطه نظر گالبرایت ابزار و منابع قدرت هر کدام به سه دسته تقسیم بندی می شوند به این معنی که فرد برای رسیدن به قدرت در جامعه به سه نوع ابزار قدرت و سه دسته از منابع قدرت نیازمند است. نویسنده پس از بررسی پایه های رسیدن به قدرت و رابطه میان آن ها در جامعه در فصل‌های هشت تا پانزده کتاب به دلایل تغییر قدرت به دست آمده می پردازد. گالبرایت همچنین این مساله را در الویت قرار می دهد که قدرت را چگونه می توان اعمال کرد تا مورد پذیرش از سوی جامعه هدف قرار گیرد.
نویسنده در این بخش موقعیت قدرت در دست اشخاص، مالکیت و سازمان را مورد بررسی قرر داده و به شکل اعمال آن در جوامع مختلف می پردازد. گالبرایت برای توضیح نظریع خود درباره قدرت از مثال‌های فراوانی استفاده کرده است. او با آوردن الگوهایی از اشکال اعمال قدرت از زمان ظهور سرمایه‌داری در کشورها و جوامع گوناگون تا گسترش لیبرالیسم در دنیای مدرن و پیشرفته عصر حاضر، به تشریح چهارچوب قدرت می پردازد.

کتاب آناتومی قدرت

جان کنت گالبرایت
جان کنت گالبرایث (زاده ۱۵ اکتبر ۱۹۰۸ – درگذشته ۲۹ آوریل ۲۰۰۶)، همچنین با نام کن گالبرایث، اقتصاددان، دیپلمات، مقام دولتی و روشنفکر کانادایی-آمریکایی بود. کتاب‌های او درباره موضوعات اقتصادی از دهه 1950 تا 2000 پرفروش بودند. او به عنوان یک اقتصاددان، از دیدگاه نهادگرایانه به اقتصاد پسا کینزی گرایش داشت.