1. خانه
  2. /
  3. کتاب چیزی همانند خاطره

کتاب چیزی همانند خاطره

3.8 از 1 رأی

کتاب چیزی همانند خاطره

Something like a memory
انتشارات: نشر نظر
٪10
550000
495000
معرفی کتاب چیزی همانند خاطره
کتاب «چیزی همانند خاطره» اثر علی اصغر محتاج، در فضایی میان داستان و واقعیت، روایتی از تجربیات و اندیشه‌های عمیق انسانی ارائه می‌دهد که خواننده را به سفری خاطره‌انگیز از گذشته‌های دور و زنده می‌برد. در این اثر، محتاج با قلمی روان و بی‌پرده، خاطرات شخصی و مشاهدات خود را در قالب داستان‌های کوتاه و اندیشه‌های فلسفی به تصویر می‌کشد؛ داستان‌هایی که هر یک به نوعی نمادی از گذر زمان، تلخی و شیرینی زندگی و آمیختگی احساسات انسان با خاطرات گذشته است. نویسنده در هر سطر به بازگو کردن بخش‌هایی از زندگی، باورنکردنی یا شاید کمی آشنا، می‌پردازد؛ اما آنچه این کتاب را از سایر آثار مشابه متمایز می‌کند، توانایی او در انتقال بافت روانی و ذهنی افراد در لحظات حساس زندگی است. «چیزی همانند خاطره» نه تنها مجموعه‌ای از یادآوری‌های شخصی است، بلکه بازتابی از تأملات و تفکراتی است که در سکوت شبانه یا در روزهای آفتابی ذهن انسان زمزمه می‌شود؛ تفکری که از عمق وجود برمی‌خیزد و حس زندگی را در قالب واژه‌ها مجسم می‌کند. محتاج با بهره‌گیری از زبانی ساده و در عین حال شیوا، روایت‌هایی غیرمستقیم و پر از استعاره‌های شاعرانه از عشق، اندوه، امید و رنج انسانی را به خواننده ارائه می‌دهد. او در این کتاب به بررسی لحظاتی می‌پردازد که در آن‌ها زمان متوقف می‌شود و خاطره به چشم می‌آید؛ خاطراتی که شاید فراموش شده یا در لابه‌لای روزمرگی‌ها مدفون مانده‌اند. این اثر فرصتی است تا با خواندن آن، نه تنها بار سنگین خاطرات گذشته را لمس کنیم بلکه دریابیم که چگونه این خاطرات، با تمام تلخی‌ها و شیرینی‌های خود، جزئی از هویت و تجربه انسانی ما هستند. با این اوصاف، «چیزی همانند خاطره» اثری است که خواننده را به سفری احساسی و فکری در درون خودش دعوت می‌کند؛ سفری که در آن زمان به مانند مایع جاری در دستان ما می‌گذرد و هر لحظه از آن، سرشار از معانی و اندیشه‌هایی است که در دل هر فردی موج می‌زند.
درباره علی اصغر محتاج
درباره علی اصغر محتاج
طراح، گرافیست، نویسنده، شاعر و نقاش ایرانی است.
او علاوه بر خلق آثار نقاشی و گرافیکی ارزشمند، در زمینه شعر و ادبیات نیز فعالیت دارد. علی اصغر محتاج درپنجم دی ماه ۱۳۲۲ در همدان به دنیا آمد. خانواده وی اصالتاً همدانی و پدرش جواد محتاج از معتمدین شهر بوده‌است. وی تحصیلات ابتدایی را در مدرسه رهنما و متوسطه را در دبیرستان پهلوی همدان گذرانید.
در این دوران (چهارم متوسطه ۱۳۳۶) اولین نوشته او در مجله اطلاعات هفتگی به چاپ رسید. وی در سال ۱۳۴۱ جهت ادامه تحصیل وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد و شروع به تحصیل در رشته نقاشی نمود. دوره تحصیل وی در این دانشکده که به دوران طلایی مشهور است، بزرگانی را به دنیای هنر ایران ارائه نمود که از آن جمله می‌توان به مرتضی ممیز، عباس کیارستمی، آیدین آغداشلو، نیکزاد نجومی، قباد شیوا و … اشاره نمود. دوره اخذ لیسانس محتاج ۵ سال به طول انجامید و او در این دوران به کارهای مختلفی چون کار در آتلیه گرافیک و … مشغول بود. پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه با رتبه عالی، مدتی را به تدریس در مدارس تهران گذراند و در این دوره در سطح وسیع و بالایی با آنچه در عالم هنر تهران می‌گذشت در ارتباط بود.
سپس به سربازی رفت. وی دوره سربازی را در کردستان گذراند و در این مدت موفق شد به کارهای هنری خود که ساخت یک سینما و نگاشتن چند فیلم نامه نمایشی بود ادامه دهد. پس ازآن در سال ۱۳۵۰ به استخدام سازمان رادیو تلویزیون ملی ایران درآمد و برای انجام امور گرافیک تلویزیون وارد انتشارات سروش که زیر نظر قباد شیوا اداره می‌شد، گردید.
شاخص‌ترین اثر این هنرمند، تیتراژ سریال دلیران تنگستان است که به گفته اهل فن، یکی از تیتراژهای شاهکار در تاریخ سینما و تلویزیون ایران است.
نظر کاربران در مورد "کتاب چیزی همانند خاطره"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

من بسیار از مطالعه کتاب لذت بردم فقط بنطرم نویسنده بسیار با غرض شخصی بعضی مطالب را نوشته است اما توجه به جزییات بسیار عالی بود

1403/11/11 | توسطکاملیا ریسمانچیان - کاربر سایت
0
|

من بسیار از مطالعه کتاب لذت بردم فقط بنطرم نویسنده بسیار با غرض شخصی بعضی مطالب را نوشته است اما توجه به جزییات بسیار عالی بود

1403/11/11 | توسطکاملیا ریسمانچیان - کاربر سایت
0
|