1. خانه
  2. /
  3. کتاب چگونه سوگیری و تبلیغات را در رسانه ها تشخیص دهیم

کتاب چگونه سوگیری و تبلیغات را در رسانه ها تشخیص دهیم

نویسنده: ریچارد پل
4.5 از 1 رأی

کتاب چگونه سوگیری و تبلیغات را در رسانه ها تشخیص دهیم

How to detect media bias & propaganda
انتشارات: فرهنگ نشر نو
ناموجود
65000
معرفی کتاب چگونه سوگیری و تبلیغات را در رسانه ها تشخیص دهیم
تقریبا همۀ رسانه های جهان مدعی اند که گزارش های خبری شان را به صورت مستقل، بی طرفانه، و محققانه تولید می کنند. مدعی اند که صرفا به گزارش و توصیف «واقعیت عینی» می پردازند و از هر گونه نتیجه گیری و قضاوت پرهیز می کنند. از سوی دیگر، ادعا می کنند که رسانه های رقیب این واقعیت ها را به نحو توطئه آمیز تحریف کرده و به آن جهت می دهند.
آیا این مدعا درست است؟ آیا رسانۀ مستقل و بی طرف وجود دارد؟ ظاهرا پاسخ این پرسش ها منفی است. رسانه ها، حتی اگر (بر فرض محال) از صاحبانشان و از حکومت ها تأثیر نپذیرند، از فرهنگ و نظرگاه مخاطبانشان تأثیر می پذیرند. پوشش خبری غالب در یک جامعه بر اساس اصل های زیر عمل می کند:
«ماجرا از نظرگاه ما (و جامعۀ ما) چنین به نظر می رسد؛ بنابراین، ماجرا چنین است.»
«این واقعیت ها باورهای ما را تأیید می کنند؛ بنابراین، اینها مهم ترین واقعیت ها هستند.»
«این کشورها با ما دوست نیستند؛ بنابراین، این کشورها شایستۀ انتقادند.»
«این گزارش ها بیشترین جذابیت یا هیجان را برای خوانندگان ما دارند؛ بنابراین، اینها مهم ترین گزارش های خبری اند.»
کسانی که خبرها را نقّادانه دنبال می کنند تک تک این اصل ها را معکوس می کنند. کتاب حاضر نحوۀ انجام این کار را توضیح می دهد و بنابراین تأثیر سوگیری و تبلیغات بر اندیشیدن افراد را کاهش می دهد.
درباره ریچارد پل
درباره ریچارد پل
دکتر ریچارد پل طرفدار برجسته تفکر انتقادی بود و با آثار خود،، متفکر برجسته در این زمینه است. وی در سال 1980 مرکز تفکر انتقادی را پس از تاسیس "بنیاد تفکر انتقادی" در دانشگاه ایالتی سونوما تأسیس کرد. او مفاهیم ، اصول و نظریه های اساسی را برای یک برداشت قوی و عادلانه از تفکر انتقادی تدوین و معرفی کرد. پاول بیش از دویست مقاله و هفت کتاب درباره تفکر انتقادی تألیف کرد. وی در طول 35 سال فعالیت خود به عنوان رهبر جنبش تفکر انتقادی کارگاه های آموزشی را به صدها هزار مربی ارائه داد.
دسته بندی های کتاب چگونه سوگیری و تبلیغات را در رسانه ها تشخیص دهیم
نظر کاربران در مورد "کتاب چگونه سوگیری و تبلیغات را در رسانه ها تشخیص دهیم"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتابی فوق العاده که هر ایرانی، چه لیبرال وچه غیر از آن، باید بخواند!

1402/04/31 | توسطنیما اعظمی
2
|

این کتاب خطر فریب خوردن توسط اخبار و مطبوعات رو با بیان مثال‌های متواتر گوشزد میکنه و و البته راه نجات از این مخمصه رو هم نشون میده . متن برگزیده فریب دادن کسانی که خبرها را سنجشگرانه مصرف می‌کنند دشوار است زیرا : * آنها یاد میگیرند که چگونه رویدادها را از چند دیدگاه تفسیر کنند. * سعی میکنن به چند منبع فکری و اطلاعاتی مراجعه کنند نه فقط رسانه‌های همگانی * و . (صفحه ۵۸)

1399/04/01 | توسطمحسن لریایی
8
|