در هستهی اصلی این کتاب، مفهوم «آنتروپوسین» قرار دارد. آنتروپوسین به عنوان عصری جدید در تاریخ زمینشناسی معرفی میشود، جایی که تأثیر انسان بر سیاره، به حدی رسیده که آن را به طور غیرقابل بازگشت تغییر داده است.
سیمون ال لویس استاد علوم تغییر جهان در کالج لندن و دانشگاه لیدز است. وی همچنین به عنوان یکی از تأثیرگذارترین ذهنهای علمی جهان توصیف شده است. او برای گاردین و مجله فارین پالیسی مقالاتی نوشته است.
در سال ۲۰۱۲، یکی از ما، سیمون، در حالی که به نموداری از میزان روزافزون دیاکسید کربن در جو پس از انقلاب صنعتی نگاه میکرد، نگران پیامدهای تغییرات عظیمی شد که انسانها روی این سیاره ایجاد کردهاند. این پرسش زمینهی تألیف کتاب شد تا در آن این اندیشهی رایج را که آنتروپوسین (انسان خردمند) حاصل انتشار دیاکسیدکربن پس از انقلاب صنعتی است، زیر سوال ببرند. زیرا این استدلال برخلاف تعریف علمی اساسی از یک دورهی زمینشناسی است. سیمون با تردید راهرو را میپیمود تا مارک را ملاقات کند؛ کسی که زمینشناسی دریایی را زیر نظر متخصص فقید چینهشناسی، نیک شاکلتون، آموخته بود تا نظریهی دومی را تدوین کند. او موافقتش را با کار بر روی یک کتاب جدید اعلام کرد و بدین ترتیب همکاری ما آغاز شد. ما برای مجلهی علمی مشهور "نیچر" پیامی فرستادیم و درخواست کردیم تا مروری کلی بر دلایل آنتروپوسین ارائه دهیم که به نظر میرسید جایگاه چندانی در ادبیات علمی نداشته باشد. آنها موافقت کردند و در سال ۲۰۱۵ مقالهی ما در منظر رسانهای جهانی قرار گرفت. پس از این، از ما خواستند تا کتاب کلیتری در مورد مفهوم آنتروپوسین و پیامدهای آن برای آیندهی بشریت و زندگی بر روی زمین بنویسیم.