1. خانه
  2. /
  3. کتاب اندیشه های کوانتومی مولانا

کتاب اندیشه های کوانتومی مولانا

نویسنده: محسن فرشاد
3.8 از 5 رأی

کتاب اندیشه های کوانتومی مولانا

پیوند علم و عرفان
Quantum thoughts of Mollana
انتشارات: علم
٪15
455000
386750
معرفی کتاب اندیشه های کوانتومی مولانا
علم و عرفان همانند دو خط اند که شاید در ابتدا پنداشته شود که هرگز به هم نخواهند رسید، دو ضد که هیچ گاه با هم جمع نخواهند شد و اصلا شاید متضاد یکیدیگر باشند. این باوری است که رواج بسیاری دارد و ممکن است در ابتدا بدیهی به نظر برسد. کتاب اندیشه های کوانتومی مولانا نوشته پرفسور محسن فرشاد می کوشد با تمرکز بر اندیشه ها مولانا که در اشعارش متجلی است میان علم و عرفان پلی بسازد. در حقیقت وی این دو را یک معرفت واحد می بیند که شاید در ابتدا باهم بیگانه به نظر برسند اما در نهایت هر دو در نقطه ی پایانی به هم خواهند پیوست. کتاب موضوعات مختلفی من جمله «اتحاد علم و عرفان، یگانگی ناظر و منظور»، «بیوپلاسما و هاله انسانی»، «مکانیک موجی و اندیشه های مولانا»، «هندسه کیهانی و مولانا» و «پیام فرهنگی طبیعت» را در بر می گیرد اما تمرکز اصلی آن بر مطابقت توصیف مولانا از رفتار ذرات سازنده ی جهان با تئوری کوانتوم است. نویسنده در پی این است که از این رهگذر انسان را شیفته ی علم شده است را با معنویت و روح خویش مجددا آشتی دهد.
درباره محسن فرشاد
درباره محسن فرشاد
«محسن فرشاد یکتا» در 12 اسفند 1323 در تهران به دنیا آمد.
در سال 47 لیسانس حقوق قضایی خود را از دانشکده حقوق دانشگاه تهران، و در سال 54، دکترای دولتی حقوق خصوصی خود را از دانشگاه اکس مارسی فرانسه اخذ نمود.
وی از سال 72 تاکنون عضو هیئت علمی و هیئت امنای موسسه آموزش عالی پژوهش صنایع ایران‏ بوده و همچنین در دانشگاههای تهران، علامه طباطبایی، صنعتی شریف، امام صادق (ع)، آزاد اسلامی، پیام نور، علوم بهزیستی، جامع‏ علمی-کاربردی و... تدریس کرده است.
ایشان از سال57 تاکنون به عنوان وکیل پایه دادگستری و مشاور حقوقی بسیاری کارخانجات و شرکت ها و سفارت ها بوده است.
همچنین سرپرست «انجمن علمی - فرهنگی انس و معرفت» تهران، و عضو چند انجمن بین المللی، از جمله «انجمن مطالعات روحی انگلستان» بوده است.
بنابراین متوجه شدید که وی در کنار شغل و مشغله ی خود، به علوم ماورایی و متافیزیک و عرفان علاقه مند و اشتغال به پژوهش و آموزش در این وادی دارد.
اولین کتاب وی در این زمینه، «بعد ناشناخته» (1358) بود.وی این مباحث را با تألیف «روح، ماده، کائنات» (1361) ادامه داد.
در کتاب بعدی اش «سیمای فلسفی زندگی» که کمتر از دو کتاب پیشین به متافیزیک می پردازد و بیشتر، فلسفی – اجتماعی است، فلسفه ی زیست انسان را در کنار مباحث معنوی می کاود.
از دیگر آثار پرفسور فرشاد، «انسان و جهان فراآگاهی است» که در پاییز سال 1383، در همایش «انسان آینده نگر و جهان فراآگاهی» کانون آینده نگری اهواز، مباحث آنرا بیشتر مورد ژرفکاوی قرار داده و به ابهامات پاسخ داد.
«اندیشه های کوانتومی مولانا» که بحق شاهکاری است بی نظیر، اثر دیگر پرفسور فرشاد است، که در یکی از سال ها، به عنوان «کتاب سال ایرانیان در امریکا» برگزیده شد.
«فیزیک و متافیزیک»، «ژرفای هستی»، «رازها و رمزهای کیهان» و «تأملی بر اسرار ذهن» نیز توسط وی و در تبیین موضوعات مرتبط با متافیزیک علمی و در پیوند با دانش فیزیک و نجوم نگاشته شده اند.
وی همچنین دارای 200 مقاله علمی در موضوعات حقوقی، فلسفی و اجتماعی در مطبوعات کشور از جمله مجله دانشمند، مجله کانون وکلای دادگستری، مجله‏ وزارت دادگستری، روزنامه‏های کیهان هوایی، آسیا، کار و کارگر، جامعه‏، مجله گزارش، مجله دانشگاه علوم بهزیستی و توان‏بخشی، مجله خانه و خانواده، مجله ایران‏مهر و فصلنامه آینده نگری است.
دسته بندی های کتاب اندیشه های کوانتومی مولانا
قسمت هایی از کتاب اندیشه های کوانتومی مولانا

به این شعر مولانا توجه کنیم : بار دیگر این ذرات اشنا غرق می گردند در گردابها مولانا در قرن هفتم هجری ، برابر با قرن سیزدهم میلادی زندگی می کرده است. در آن زمان یک تلسکوپ ابتدائی که در زمان گالیله ساخته شد، وجود نداشت ، چه رسد به تلسکوپ قدرتمندی چون تلسکوپ هابل.اما عکسهائی که تلسکوپ هابل از کهکشانها انداخته و یا مدلهائی از کهکشانها که به وسیله دانشمندان باتوجه به عکسها و اطلاعاتی که تلسکوپ هابل و عکسهای دیگر تلسکوپ های جهان مخابره می کنند طراحی شده اند، همه نشان دهنده شکلی از یک گرداب بزرگ است که ذرات به دور مرکز گرداب چرخ زده و از میان آن ذرات ، یک ستاره از ابر و غبار کیهانی زاده می شود. مولانا با چه دیدی توانسته منظره چرخش ذرات در کهکشانها را مشاهده کند. خردی که در اشعار مولانا موج می زند در تمام مکاتب فلسفی و عرفانی جهان استنباط می شود. در اوپانیشادهای هند آمده است ، روح زمینی در انسان ، و روح خورشید در آن بالا در واقع یک روح است ، و روح دیگری وجود ندارد. این تشابه اندیشه و جهان بینی میان عارفان شرق و باز تاب آن در ادبیات عرفانی نشانه آگاهی عارفان شرق همچون مولاناهاست که امروز دانش بشری .بر آن صحه می گذارد. طرح هشیاری ذرات عالم در اشعار مولانا، طرح تئو ری وحدت روحی است. نظریه وحدت روحی بر روح داشتن همه هستی از جماد گرفته تا ابر خوشه های کهکشانی اعتقاد دارد. بسیاری از مخالفین فلسفه وحدت روحی اعتقادی به زنده بودن و هشیار و آگاه بودن هستی ندارند. ویتگنشتاین یکی ار فلاسفه بر جسته، در یکی از نوشته های خودمی نویسد ، نظریه وحدت روحی قابل قبول نیست . شما چطور می خواهید باور کنید که یک سنگ دارای شعور یا اگاهی است ، اگر چنین تصوری بکنید ، شمایک خیال پرداز هستید. اما بر خلاف نظر فیلسوف برجسته اتریشی ، امروز نظریه کوانتوم ، زیست شناسی کوانتومی و نظریه سیستمها ، تئوری وحدت روحی را تایید می کنند.

امروز در تفسیر تئوری کوانتوم می توان به این نتیجه رسید که تمام ذرات بنیادی در تکوین ماده از خود نوعی شعور بروز می دهند. مسلما ، این شعور متنوع است. آگاهی در ذرات سازنده جماد همان نیست که در انسان و یا حیوان. بنابراین ، طبق نظر ویتگنشتاین سنگ مانند انسان شعور ندارد. این درست است. اما اتمهای سنگ در حد خود دارای شعور هستند. جمع ذرات ابتدائی در جمادات است که در تکامل و غامضیت خود ، ژن و سلول موجودات 1 سلولی را می سازد. آگاهی به معنی انرژی سازمان یافته ایست که از یک موج بسیط شروع شده و در سیر تکاملی خود جماد و گیاه و حیوان و انسان و ابر انسان را برنامه ریزی می کند.

مولانا می فرماید : جمله ذرات عالم در نهان باتو می گویند روزان و شبان ما سمیعیم و بصیریم و هشیم با شما نامحرمان ما خامشیم چون شما سوی جمادی می روید محرم جان جمادان کی شوید؟ در این ابیات زیبا، مولانا به ذراتی اشاره می کند که که در عالم هوشمند، بصیر و سمیع هستند. این صفات مخصوص ذراتی است که زنده و آگاه و هوشمند هستند. درست همان الکترونهای روحانی که سازنده روح و روان و من انسان هستند.در حرکت و سیر تکاملی خود به جماد و نبات و گیاه و حیوان وانسان و بالاتر از او تبدیل می شود.

نظر کاربران در مورد "کتاب اندیشه های کوانتومی مولانا"
14 نظر تا این لحظه ثبت شده است

از نظر من کتاب پر بار و سرشار از دید‌های متفاوت و گوناگون بود که لازمه هر انسانی درک کنه تفاوت در دیدگاه آدمارو ، اونایی هم که ادعای مسلمونی دارن و میگن این کتاب ضاله هست باید بدونید که خدا هم توی قرآن گفته هیچ یک از ماها رو یکسان نیافریده که این شامل دیدگاه ما نسبت به زندگی هم میشه . مردم در وصف حضرت حق نه کاملا بر صواب اند و نه بر خطا. آنان مثل آن نابینایی است که به فیلی می‌رسند و هر کدام به عضوی از اعضای او دست می‌سایید و پیش خود صورتی تجسم کنند. ما آدمیان کلیتی از حضرت حق به دست آورده ایم و هر کس به تصور خود تصویری دارد و هر یکی مدعی که من درست می‌بینم.

1403/07/15 | توسطکاربر سایت
0
|

خیلی جالبه که حتی کسائی که نقد کردن معلومه که نخوندن اصلا کتاب رو و انتقادشون مشخصه از گونه افراطی هستن که ترویج بت ( آخوند ) پرستی میکنند ، لازمه یک نکته دیگه هم بگم به افرادی ک میان رنگ بندی میکنن ، شما پنج درصد سواد دانشگاهی نویسنده رو هم داشته باشی من حرفتون رو کاملا میذارم به جای حق .... حالا خودت ببین که چه سالی و کجا مدرک گرفتی و با چه سطح اساتیدی .... خیلی داریم به سمت نابودی فرهنگ میریم ، همینجوری سرمایه‌های مملکتمون رو از اینجا خارج میکنید با این ناآگاهیتون .... خواهشا تموم کنید این ویران کردن رو ، شما ایرانی و از نسل ایرانی‌ها نیستید . شما از هزاران هزار چنگیز هم چنگیز ترید و فقط از فارس زبونشون رو میدونید ... پس خواهشا کار رو خرابتر نکنید که روزی که دوره شما تموم بشه حداقل نسل بعدیتون هم قربانی نادانی و جهالت شما نشه و بتونه توی اجتماع زندگی کنه ...

1403/07/15 | توسطکاربر سایت
1
|

یه کتاب زرد و قهوه ای و فاقد اعتبار ، جهل و نادانی به کجا رسیده که چنین کتابی برای عوام ساده اندیش نوشته میشه و به سادگی منتشر می‌شود

1403/07/03 | توسطمریم حسینی - کاربر سایت
0
|

زرد است، نخرید، وقت و پولتان را حرام میکنید.

1403/02/21 | توسطکاربر سایت
3
|
پاسخ ها

قرن بیست و یک هست و خوشبختانه افراد ساده اندیش تعدادشان کم شده و مردم می‌فهمند این کتاب‌های بی ارزش برای فریب نوشته شده است.

1403/07/03|توسطنازنین - کاربر سایت
0

عالی بود درود بر مولانا و شما

1402/12/18 | توسطفریده عسگری - کاربر سایت
1
|

درود بر شما، به نظر من پشت افکار هیپوتالاموس مولانا بزرگ رو 500 سال دیگه دانشمندان و محققین خواهند فهمید، مولانای بزرگ فراتر از انسان بود. خرد یارتان

1402/08/02 | توسطپویا شقاقی - کاربر سایت
4
|

مصداق دقیق شبه علم

1402/02/20 | توسطمحسن لریایی
6
|

درود بر شما. استاد عزیز واقعا جالب بود.صحبت‌های پرویز شهبازی رو در گنج حضور گوش بفرمایید.

1401/12/08 | توسطکرم نیا - کاربر سایت
2
|

با سلام در دانشگاهای خارجه در مورد یک بیت شعر از شاعران ایران زمین در حا حاضر ۳ساعت ۴ ساعت بحث ونقد می‌کنند که ما ساده میگیریم چون درکش نمی‌کنیم میگیریم

1401/08/26 | توسطانورازاده - کاربر سایت
6
|

سلام تمام آنچه کشف می‌شود از قبل بوده وهست ومیباشد من بزرگان ایران زمین را قبول دارم

1401/08/26 | توسطکاربر سایت
4
|

در وصف نویسنده پروفسور باید گفت: آنکس که نداند و نداند که نداند در جهل مرکب ابدالدهر بماند. واقعا متاسفم برای نویسنده که با کمترین آگاهی از چیزی که داره مینویسه این خزعبلات رو تحویل جامعه میده.

1400/11/27 | توسطکاربر سایت
12
|
پاسخ ها

همینکه ادبیات گفتاری شما به این شکله گویای سطح سواد و فرهنگ و شعورتون هست ، ممنون که منتقدان اینقدر راحت نشون میدن که منتقد نیستن

1403/07/15|توسطکاربر سایت
0

به راستی چرت و پرت محض است که اصلا ارزش نگاه سطحی را هم ندارد. طرف با سواد حقوقی ادعای فهم کوانتوم را دارد و تازه آن را با

1400/08/05 | توسطکاربر سایت
16
|
پاسخ ها

دوست من این کتاب کتاب سال ایرانیان در امریکا شناخته شده و من هر روزی نهایتا ۲۰ صفحه از اون رو میتونم بخونم انقدر عمیق و دقیق و علمی نگارش شده و نویسنده در عین تواضع نگارش کرده حتی کلمه من رو به زبان نیاوره هر جا از خودش مطلبی نوشتده به عنوان نگارنده نوشته.به راستی گه درخت هرچه پر بار‌تر افتاده تر.من فقط سر تعظبم فرود میارم و امیدوارم خداوند هستی حافظشون باشه.بزرگ نویسنده تاریخ ایران جناب پرفسور محسن فرشاد پدر ایرانیان در متافیزیک

1400/08/25|توسطالهه بهمنی - کاربر سایت
28

جواب ابلهان خاموشیست تمام

1400/10/15|توسطکاربر سایت
4

این مطلب دقیقا درست و صحیح درک و فهم بسیار بالایی میخواد که هر کس ندارد کل دانش بشری از جایی میاد که تصورش رو هم نمیشه کرد

1402/08/02|توسطپویا - کاربر سایت
0

به وضوح نویسنده دانشی ولو ابتدایی از فیزیک کوانتومی ندارد.

1400/07/03 | توسطکاربر سایت
9
|
پاسخ ها

ب وضوح معلومه ازنویسنده اطلاعات کافی ندارین ایشون پدرعلم متافیزک بود

1400/07/21|توسطکاربر سایت
8

؟حال شما خوبه دوست من؟

1402/05/17|توسطعاط - کاربر سایت
0

اون فرشاد یکتاس 😂

1402/10/28|توسطکاربر سایت
0

خیلی گرونه این رو سرچ کنید همه جا هست رایگان دانلود رایگان کتاب اندیشه‌های کوانتومی مولانا

1399/03/08 | توسطعلی - کاربر سایت
7
|
پاسخ ها

پس حق ناشر و نویسنده چی؟

1402/06/13|توسطسمیرا قضات
0