1. خانه
  2. /
  3. کتاب انسان شناسی

کتاب انسان شناسی

نویسنده: ناصر فکوهی
3.3 از 1 رأی

کتاب انسان شناسی

اندیشمندان، نظریه و کنش
Anthropology
انتشارات: اندیشه احسان
ناموجود
544000
معرفی کتاب انسان شناسی
«مجموعه مقالات و گفتگوها» مجموعه ای از مقالات، گفتگو ها و یادداشت ها و چند ترجمه کوتاه در حوزه نظری انسان شناسی مدرن و کاربردهای آن در جهان معاصر را با گردآوری ناصر فکوهی شامل می شود.
فکوهی در این کتاب تلاش کرده که نوشته ها، یادداشت ها و گفتگوهایی که هر یک درباره یکی از موضوعات اجتماعی است، با دیدی واحد، یعنی نگاه انسان شناسی اجتماعی و فرهنگی در چارچوبی منطقی گردآوری کند.
فصل نخست به زندگی و آثار روشنفکران و نظریه پردازانی پرداخته شده که تاثیر عمیقی بر نظریه انسان شناختی معاصر داشته اند: افرادی همچون سعید، هابزباوم، ایلیچ، لوفبور و .... در فصل دوم مولف بر نظریه ها و اندیشه ها حول محور چندبعدی بودن و میراث و تحول گفتمان انسان شناختی در آکادمی و بیرون از آن از جمله در رابطه با فرویدیسم، پسامدرنیسم و شرق شناسی تمرکز داشته است.
درباره ناصر فکوهی
درباره ناصر فکوهی
ناصر فکوهی (زادهٔ ۲۴ اردیبهشت ۱۳۳۵، تهران)، انسان‌شناس، نویسنده و مترجم ایرانی است. وی همچنین استاد گروه انسان‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، مدیر وبگاه انسان‌شناسی و فرهنگ و عضو انجمن بین‌المللی جامعه‌شناسی و ایران‌شناسی‌است.
فکوهی دکترای جدید انسان‌شناسی سیاسی خود را در سال ۱۳۷۳ از دانشگاه پاریس دریافت کرد. وی آثار متعددی در حوزهٔ انسان‌شناسی —اعم از تألیف و ترجمه— دارد. از مهم‌ترین تألیفات وی می‌توان به کتاب‌های تاریخ اندیشه و نظریه‌های انسان‌شناسی، انسان‌شناسی شهری و پاره‌های انسان‌شناسی اشاره کرد. وی گفتگوها و میزگردهای فراوانی با اندیشمندان ایرانی همچون عبدالله کوثری، رامین جهانبگلو، علی بلوکباشی، شهلا حائری و غیره در ارتباط با انسان‌شناسی و حوزه‌های مرتبط با آن داشته‌است.
رامین جهانبگلو در مقاله‌ای در وبگاه ایندیَن اکسپرس، فکوهی را در کنار جواد طباطبایی، بابک احمدی، حمید عضدانلو، موسی غنی‌نژاد و فاطمه صادقی جزو روشنفکران گفتمانی دانسته که در مقابل روشنفکران دهه هفتاد و هشتاد قرار می‌گیرند.
فکوهی در گفتگوها و مقالات خود با نگاهی انسان‌شناسانه به موضوعات متفاوتی همچون جوانان و ازدواج آن‌ها، زنان، مشکلات نظام دانشگاهی، بومی گزینی، نقد فیلم‌های داستانی و مستند و وقایع سیاسی خاورمیانه پرداخته، همچنین به بسط رویکرد اخیر خود در ارتباط با اقوام و حوزه‌های مختلف فرهنگ و هویت قومی و غیره در مجلات، روزنامه‌ها، وبگاه‌های خبری و جامعه‌شناسی داخل و خارج از ایران و همچنین جلسات نقد و بررسی در اجلاس‌های مختلف پرداخته‌است. همچنین وی در حال به پایان رساندن پروژهٔ انسان‌شناسی تاریخ فرهنگی ایران معاصر است که بیش‌تر ملهم از نظریات پساآنال است.
دسته بندی های کتاب انسان شناسی
نظر کاربران در مورد "کتاب انسان شناسی"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

جناب فکوهی بسیار فرهیخته و تحصیلکرده و با استعداد بودند و هستند. خیلی خوشحالم که از ایشان بر حسب اتفاق اطلاعی بدست آوردم. امیدوارم همیشه موفق و تندرست باشند، همانطور که هستند.

1401/01/07 | توسطفرانس سدن - کاربر سایت
0
|