ایران کشور پارسی گویان قصه پردازی است که چه از تخیل خود و چه از گنجینه ی داستان های قدیمی، به پردازش و نگارش زیباترین قصه ها پرداخته اند. یکی از این ادیبان قصه گو نظامی گنجوی، شاعر و داستان پرداز قرن ششم هجری است که خلاقیت و سبک خاص وی بر شاعران بعد از او نیز تاثیر به سزایی داشته است.
از ویژگی های شعر نظامی، تخیل و توصیفات بی نظیر او و به کار بردن آرایه های تشبیهی و استعاری بی شمار است. نظامی استاد سخن است و چنان در سخنوری مهارت دارد که می توان گفت سبک خاص خود را ابداع و تکمیل کرده. وی از به کار بردن واژه های سخت، تمثیل های پیچیده، کلمات عربی و مبانی عرفان و حکمت به هیچ روی خودداری نکرده و ظرافت فکری و لطافت شعری خود را فدای وسواس و دقت در انتخاب واژگان سهل ننموده است. از این روی شاید شعر نظامی کمی پیچیده و دشوار به نظر برسد و درک کامل آن برای مخاطب امروز خیلی آسان نباشد اما خاصیت قصه گویی و داستان سرایی او سبب می شود تا علاقمندان بتوانند با خط داستانی شعرهای او ارتباط برقرار کنند.
یکی از مهم ترین تصحیح ها از آثار نظامی گنجوی توسط وحید دستگردی صورت گرفته که خود از شاعران بزرگ و ادیبان سخنور محسوب می شود. وی از چهره های ادبی و برجسته ی آزادی خواه بود و کار تصحیح آثار شعرای بزرگ از جمله نظامی را بر عهده گرفت. تاسیس انجمن ادبی حکیم نظامی نیز از اقدامات مهم این چهره ی ادبی محسوب می شود. کتاب حاضر نسخه ی تصحیح شده به وسیله ی وحید دستگردی می باشد.
کتاب نظامی گنجوی