1. خانه
  2. /
  3. کتاب خاطرات سرهارفورد جونز

کتاب خاطرات سرهارفورد جونز

5 از 1 رأی

کتاب خاطرات سرهارفورد جونز

(روزنامه سفر خاطرات هیئت اعزامی انگلستان به ایران)
Sir Harford Jones
٪15
250000
212500
معرفی کتاب خاطرات سرهارفورد جونز
زمانی که ناپلئون می خواست به هند حمله کند گروهی را به دربار فتحعلی شاه فرستاد تا بتواند راه خود را هموار کند. سرهارفورد جونز در فوریۀ سال 1807 به ریاست هیئتی که به ایران فرستاده شد منصوب گردید. هدف از این ماموریت آن بود که پیام پادشاه انگلستان را به پادشاه ایران برسانند و نیز با شاه ایران قراردادی منعقد نمایند. و این زمانی بود که لرد هویک یا ارل گری، وزارت امور خارجه را بر عهده داشت و جورج تیرنی، رئیس هیات مدیرۀ کمپانی هند شرقی بود. با در نظر گرفتن روابطی که بین روسیه و ایران وجود داشت و نیز با نظر به مواضع جدیدی که در آن دوره روسیه و فرانسه نسبت به یک دیگر اتخاذ کرده بودند، سرهارفورد جونز سفرش به ایران را از طریق سنت پترزبورگ آغاز کرد. کتاب خاطرات سر هافورد جونز، خاطرات سرهارفورد جونز از این ماموریت را در بر گرفته است و از ابتدای کار وهابیون تا فتح درعیه توسط سپاهیان محمدعلی، پاشاه مصر، را به خوبی پوشش می دهد. این کتاب مشاهدات و ماجراهای سر هارفورد جونز طی سفر جذابش به ایران از جزیره ی خارک تا رسیدن به تهران و نیز امضای عهدنامه را با جزئیات و ظرافت شرح می دهد.
مترجم کتاب، مانی صالحی علامه، برای آگاهی بیش تر خوانندگان، ادامۀ کار وهابیون را تا زمان حاضر به اختصار بررسی کرده است.
کتاب خاطرات سرهارفورد جونز را نشر ثالث به چاپ رسانده است.
درباره هارفورد جونز بریجز
درباره هارفورد جونز بریجز
سر هارفورد جونز بریجز(Sir Harford Jones Brydges) (زادهٔ ۱۲ ژانویه ۱۷۶۴- مرگ ۱۷ مارس ۱۸۴۷) دیپلمات و نویسنده اهل بریتانیا بود. او نخستین وزیر مختار دولت بریتانیا در ایران بود. او در جوانی به کمپانی هند شرقی پیوست و در جایگاه نمایندهٔ این شرکت میان سال‌های ۱۷۸۳–۱۷۹۴ در بصره خدمت کرد. همچنین از ۱۷۹۸ تا ۱۸۰۶ را در بغداد سپری کرد.
او که چیرگی بسیاری در زبان‌های شرقی یافته بود با پشتیبانی رابرت داندس در سمت وزیر مختار و نمایندهٔ فوق‌العادهٔ بریتانیا به ایران فرستاده‌شد و از ۱۸۰۷ تا ۱۸۱۰ در این کشور ماند.
در ۱۸۰۷ به دریافت لقب بارونت رسید که نشان دهنده مأموریت والای او در ایران بود. دستاورد بزرگ او که در این سفر بدان دست یافت پیمان مودت میان بریتانیا و ایران بود که راه هندوستان را برای فرانسویان همچنان بسته نگاه می‌داشت. او همچنین در کار مستشاران انگلیسی در ایران خلل وارد آورد و نیز راه را برای آشتی میان ایران و روسیه بست.
گسیل او به ایران در پی پیمان فینکنشتاین در مه ۱۸۰۷ در لهستان میان نمایندگان فتحعلی شاه قاجار و فرانسه بود که بریتانیایی‌ها را به واکنش تند واداشت. هنگامی که نخستین نمایندهٔ انگلیسی جان ملکم از سفر به ایران چیزی به دست نیاورد سر هارفورد جونز را روانهٔ ایران ساختند.
دسته بندی های کتاب خاطرات سرهارفورد جونز
نظر کاربران در مورد "کتاب خاطرات سرهارفورد جونز"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

این کتاب همون گزارشی از دربار ایران نشرامیرکبیر همین نویسنده هست

1402/11/12 | توسطمحمد رضایی
1
|

از خواندن این کتاب لذت بردم،توصیه میکنم بخوانید مخصوصا علاقمندان به کتاب‌های تاریخی وسرنوشت وخاطرات

1401/05/27 | توسطپروانه - کاربر سایت
2
|

کتاب خوبیه توصیه میشه

1401/05/10 | توسطکامران - کاربر سایت
1
|