1. خانه
  2. /
  3. کتاب فیلسوف و فقرایش

کتاب فیلسوف و فقرایش

نویسنده: ژاک رانسیر
3.7 از 1 رأی

کتاب فیلسوف و فقرایش

The Philosopher and His Poor
انتشارات: شیرازه
٪15
300000
255000
معرفی کتاب فیلسوف و فقرایش
کتاب « فیلسوف و فقرایش» نوشته ژاک رانسیر توسط انتشارات شیرازه منتشر شده است.
فلسفه چه ربطی به فقرا دارد؟ اگر همانطور که اغلب تصور می شود، فقرا زمانی برای فلسفه ندارند، پس چرا فیلسوفان همیشه برای آنها وقت گذاشته اند؟ چرا تاریخ فلسفه – از افلاطون تا کارل مارکس تا ژان پل سارتر تا پیر بوردیو – تاریخچه بسیاری از چهره‌های فقیر است: پلبس، مردان آهنین، دموها، صنعتگران، مردم عادی، پرولتاریا، توده‌ها؟ چرا فیلسوفان به ویژه کفاش را به طور قابل توجهی در این تاریخ حضوری فراگیر کرده اند؟ آیا خود فلسفه به این تفکر در مورد فقرا بستگی دارد؟ آیا هرگز می تواند از فکر کردن به جای آنها خودداری کرد؟

کتاب فیلسوف و فقرایش نوشته ژاک رانسیر در خوانش دقیق متون اصلی تفکر غربی که فقرا در آن نقش رهبری را ایفا کرده اند - گاهی به عنوان موضوع تحلیل فلسفی، گاهی به عنوان مثالی از استدلال فلسفی، در مورد این سوالات تأمل می کند. این مطالعه کامل که در سال 1983 در فرانسه منتشر شد و پیامدهای مارکس، سارتر و بوردیو را از توصیه افلاطون که کارگران نباید «هیچ چیز دیگری» جز کار خود انجام دهند، ارزیابی می‌کند. این خوانش های بدیع از مبارزات این متفکران برای تشریح فلسفه فقرا ارائه می دهد. فیلسوف و بینوایان با ارائه نقد چپ از بوردیو، که اصطلاحات آن تا حد زیادی برای خوانندگان انگلیسی زبان ناشناخته است، بیست سال پس از انتشار اولیه به طرز قابل توجهی به موقع باقی مانده است.
درباره ژاک رانسیر
درباره ژاک رانسیر

ژاک رانسیر (Jacques Rancière)‏ (۱۹۴۰-) فیلسوف فرانسوی، استاد فلسفه در مدرسهٔ دانش آموختگان اروپا در ساس فی و استاد بازنشستهٔ فلسفه در دانشگاه پاریس (سن دُنی) است. نام وی پس از همکاری در نگارش مشترک خوانش کاپیتال (۱۹۶۸) به همراه فیلسوف مارکسیست ساختارگرا، لوئی آلتوسر بر سر زبان‌ها افتادرانسیر در صفحاتی از مقالهٔ اول کتاب آزادسازی تماشاگر که عنوان کتاب هم هست، به زندگی خود و نسل خود اشاره می‌کند که در آن از یک سو باید به مبارزهٔ اجتماعی و چالش‌های طبقاتی و کمک به کارگران می‌پرداخت و از سوی دیگر به عنوان یک محقق و استاد خود را جدا از این طبقه باز می‌شناخت. وی در این مرحله با خواندن متون تاریخی و خاطرات دو کارگر که روز فراغت‌شان را به نوعی به شهود و تحقیق روشن‌فکرانه می‌گذرانند برمی‌خورد که در او تأثیر عمیقی می‌گذارد: از این پس او باور دارد که کارگر با محقق یا مشاهده‌گر تفاوتی ندارد و تنها کاری که باید کرد این است که او را از این جایگاه و پیش‌فرض‌هایی که او را در مقام ناآگاه مطلق قرار می‌دهد خارج کرد.

دسته بندی های کتاب فیلسوف و فقرایش
قسمت هایی از کتاب فیلسوف و فقرایش

اولین پرسش فلسفی، پرسشی سیاسی است ناظر بر آنکه چه کسی می تواند به فلسفه مشغول شود؟ پاسخ افلاطون- بنیان گذار اندیشه ای که تا به امروز نیز راهنما و چشم انداز نظام های سیاسی بسته، اندک سالار و اقتدارگرا را تشکیل می دهد- به این پرسش به نظر روشن می رسد و...

مقالات مرتبط با کتاب فیلسوف و فقرایش
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب فیلسوف و فقرایش" ثبت می‌کند