1. خانه
  2. /
  3. کتاب دیروز

کتاب دیروز

3 از 1 رأی

کتاب دیروز

Yesterday
انتشارات: مروارید
٪15
120000
102000
معرفی کتاب دیروز

این رمان مدرن با نثری موجز و زیبا ، فرار یک جوان آشفته را از دهکده ای که او را در آن قضاوت می کرند بازگو می کند. توبیاس ، پسر نامشروع یک فاحشه و مدیر مدرسه محلی ، با پیدا کردن کاری در یک کارخانه در شهری ناشناس و راحت ، آرامش را پیدا می کند. اما این آرامش شکننده ی او با ظاهر شدن کارولین ، عشق دوران کودکی ای اش ، که با شوهر و بچه اش به آن شهر آمده ، متلاشی می شود. این رمان، اکتشافی دلهره آور از جابجایی ، جستجوی عشق و تعلق ، و زندگی به عنوان یک مهاجر است.

"روایتی شفاف و تند از مبارزه برای یافتن معنا در دنیایی از انتظار های غیر قابل تحمل و. . . سکوت غیرقابل بیان. "" –
هفته نامه ناشران
"متن واضح کریستف ، که با جزئیات دلخراش گزارش شده است ... دارای یک قدرت جالب و نگران کننده است - بخشی مستند مانند ، بخشی سورئال - که خشن و متمایز است."
— Kirkus Reviews

این رمان به نظر منتقدان نزدیکترین رمان کریستوف به زندگی و شخصیت خودش است. رمان دیروز چند فصل دارد که برخی از آنها نام گذاری شده اند و بعضی هیچ نامی ندارند. فصل هایی که نام دارند بخشی از داستانی هستند که شخصیت اصلی کتاب که به نویسندگی علاقه دارد در ذهنش می نویسد و فصل های بدون نام در واقع روایت نویسنده از زندگی شخصیت اوست.
کریستف در این کتاب سبکی مینیمالیستی دارد و می توان آن را تکنیکی ترین اثر وی دانست.

درباره آگوتا کریستف
درباره آگوتا کریستف
آگوتا کریستوف، نویسنده ی مجاری الاصل سوییسی ست که از بزرگ ترین نویسندگان معاصر سوییس به شمار می رود. رمان دفتر بزرگ یکی از کارهای مهم او به شمار می رود که تاکنون به ۴۰ زبان زنده ی دنیا ترجمه شده است.وی در ۳۰ اکتبر ۱۹۳۵ به دنیا آمد. این نویسنده ی مجارستانی در ۱۹۵۶ در پی انقلاب های ضدکمونیستی در بیست و یک سالگی با شوهر و فرزند چهارماهه اش از کشورش گریخت و در نوشاتل سوییس ساکن شد. بعد از پنج سال تنهایی، افسردگی و کار سخت در یک کارخانه، محل کارش را ترک کرد، از همسرش جدا شد و به مطالعه ی زبان فرانسه پرداخت؛ زبانی که تا پایان عمر از آن برای خلق آثارش بهره برد.وی در ابتدای فعالیت حرفه ای خود، به نوشتن شعر و نمایش نامه روی آورد و کم کم به سمت داستان نویسی گرایش پیدا کرد و با سه گانه ای که در پنج سال منتشر کرد به اوج شهرت رسید. موضوع اصلی داستان های او جنگ، ویرانی، عشق، تنهایی و تلاش انسان ها برای جلب توجه دیگران است؛ مواردی که به نظر می رسد وی در زندگی شخصی اش با آن ها دست و پنجه نرم کرده است.تعداد زیادی از نمایش نامه های کریستف روی صحنه رفت یا در رادیو اجرا شد. پس از آن، او به نوشتن رمان و داستان کوتاه روی آورد و آثاری به زبان فرانسه نوشت. قبل از مهاجرت، شعر هم می سرود.آگوتا کریستف در سال ۲۰۰۴ زندگی نامه ای از خود منتشر کرد که در تمامی صفحات آن عشق به نویسندگی که در سراسر عمر رهایش نکرده، مشخص است. آخرین مجموعه ای که این نویسنده پیش از مرگش نوشته، مجموعه داستان های کوتاهی است که در سال ۲۰۰۵ با عنوان «فرقی نمی کند» منتشر شد.از این نویسنده ی مجارستانی داستان هایی چون «زبان مادری»، «دف ت ر ب زرگ»، «مدرک»، «دروغ سوم» «فرقی نمی کند» و «ج ان و ج و» به زبان فارسی ترجمه شده است.آگوتا کریستف، در سن ۷۵ سالگی درگذشت.
قسمت هایی از کتاب دیروز

من هم تشنه بودم سرم را عقب دادم و خودم را رها کردم تا بیفتم وسط درخت ها . صورتم را فرو کردم توی گل سرد و دیگر تکان نخوردم من این طور مردم به زودی تنم با زمین یکی میشود.

آن جا، هنوز نور هست. نوری که چهره ات را رنگ پریده خواهد کرد، نوری که شبیه مرگ است. برو آن جا که مردم خوشبخت اند چون آن ها عشق را نمی شناسند. آن قدر سیرند که دیگر نه نیازی به کس دیگری دارند نه به خدا. شب ها، درهاشان را قفل می کنند و با صبر و حوصله منتظر می مانند که زندگی بگذرد. به پرنده ی زخمی می گویم: بله، می دانم. خیلی سال پیش، تو یک شهر گم شدم. هیچ کس را آن جا نمی شناختم. پس برایم زیاد مهم نبود که کجا هستم. می توانستم آزاد و خوشبخت باشم چون آن موقع هیچ کس را دوست نداشتم.

نظر کاربران در مورد "کتاب دیروز"
5 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتابی که با خواندنش، نویسنده اش که تا چند روز پیش برای من ناشناخته بود! تبدیل به یکی از نویسندگان محبوبم شد.

1402/05/02 | توسطعباس نجفی
1
|

کتابی خوش خوان و زیبا

1402/03/09 | توسطفاطمه امین
0
|

موضوع داستان خلاقانه و جدید بود و تکان دهنده وقتی به زندگی مادره میرسید

1399/10/18 | توسطزهره دیباوند
0
|

داستان کتاب درباره پسر نوجوانی هست که عاشق نوشتن هست و چون از شرایط زندگی اش راضی نیست بیشتر در رویا سیر میکنه. کتاب مسائلی همچون تنهایی، عشق و سرگشتگی آدم‌ها را به خوبی توصیف میکنه.

1399/06/17 | توسطسمیرا ستوده
0
|

یکی از نویسنده‌های مورد علاقه‌ی من هستش و کم مونده تموم اثارشو بخونم . از همه کتاباش خوشم اومد

1399/04/08 | توسطمهسا نجمی
1
|