1. خانه
  2. /
  3. کتاب کریم نصر

کتاب کریم نصر

نویسنده: کریم نصر
پیشنهاد ویژه
3.4 از 1 رأی

کتاب کریم نصر

Karim Nasr
انتشارات: نشر نظر
٪20
250000
200000
درباره کریم نصر
درباره کریم نصر
کریم نصر (متولد ۱۳۳۱ شمسی) نقاش و تصویرساز ایرانی است. او همچنین در زمینه طراحی، مجسمه‌سازی و نویسندگی نیز فعالیت دارد. کریم نصر در سال ۱۳۳۱ در رشت متولد شد و لیسانس معماری را از انگلستان و فوق لیسانس گرافیک را از دانشگاه تهران دریافت کرده‌است. او عضویت در هیئت داوران ششمین دوسالانه نقاشی ایران، چهار دوره داور دوسالانه تصویرگری ایران را در کارنامه هنری خود دارد. همچنین تألیف کتاب تاریخ هنر برای کودکان (نشر نظر) ده‌ها یادداشت و مقاله دربارهٔ هنر معاصر ایران در نشریات منتشر کرده‌است. حسن موریزی‌نژاد، نویسنده مجله تندیس، با ارائه مقاله‌ای در شماره ۳۸ به تاریخ ۳ آذر ۱۳۸۳ کریم نصر را به عنوان یکی از طراحان معاصر ایران معرفی کرده‌است.
آخرین نمایش نصر در دههٔ ۸۰ شمسی با عنوان «آخرین تپه شرق» هم‌زمان در گالری هما و آن برگزار شده‌است. شهروز نظری در مقدمه این نمایش نوشته است: آخرین تپه شرق عنوان آخرین سری از نقاشی‌های نصر، واکنشی است رئالیستیک به زوال خاورمیانه در برابر خویشتن خاورمیانه‌ای. نصر یادمان می‌اندازد که این روزها قزل قورت هالیوود و زرق و برق دنیای متجدد تهدید به‌شمار نمی‌رود، ما دهه‌ها پیش از این جهان ذهنی‌مان را گم کرده‌ایم. سرگرم شدن به کینگ کونگ مجازی اندکی مجال بود تا حسرت سنن و تاریخ از کف رفته را به فراموشی بسپاریم و از هول نیتی برای تهاجم به ما نداشت، آگاهانه او را در مقام مهاجم قرار داده‌ایم. بر خیالی بودن بعضی انگاره‌ها از آن جهت تأکید دارم تا ایده نصر را از نظریات تشکیک در باب ماهیت استعماری فرهنگ مهاجمین منفک ببینیم و این بار به جای توهم «توطئه دیگری» به واقعیت خودزنی خودی بپردازیم. شرق نصر پمپی معاصری است که خود را در فوران رسانه مدفون می‌کند.
قسمت هایی از کتاب کریم نصر

«نقاشی یک چیز عجیب دارد این که اجازه نمی دهد نقاش درباره ی یک چیز حرف بزند. او مجبور است درباره دو چیز یا بیشتر حرف بزند. چون نقاشی که یک شیء را تصویر می کند، به ناگزیر فضای اطراف آن را هم به نمایش می گذارد. پس چه بخواهد و چه نخواهد درباره دو چیز حرف زده است. و بین دو چیز همیشه رابطه ای است…»

نظر کاربران در مورد "کتاب کریم نصر"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

استاد نصر سپاس از هنرت

1400/11/08 | توسطکاربر سایت
0
|