1. خانه
  2. /
  3. کتاب گزیده آثار محمود جوادی پور

کتاب گزیده آثار محمود جوادی پور

3.9 از 1 رأی

کتاب گزیده آثار محمود جوادی پور

ستایش روز
Setayesh-e Rouz
انتشارات: نشر نظر
ناموجود
2000000
معرفی کتاب گزیده آثار محمود جوادی پور
«ستایش روز» عنوان کتابی است از مجموعه ی مفصلی از آثار محمود جوادی پور (۱۲۹۹-۱۳۹۱) که یکی از پیشگامان هنر مدرن در ایران و از اساتید قدیمی دانشگاه تهران بود. این هنرمند از جمله چهره هایی است که در بیشتر روایت های کوتاه و بلند از تاریخ معاصر ایران نامی از او برده می شود و اکنون برای اولین بار می توان مجموعه ی جامعی از آثار او در اختیار داشت. چاپ چنین کتابی از سوی نشر «نظر»، فارغ از نوع ارزشگذاری بر کیفیات زیباشناختی آثار منتشر شده در آن، اهمیت بسیاری برای پژوهشگران و علاقه مندان تاریخ هنر معاصر ایران دارد و می تواند راهگشای گره های بسیاری در کلاف سردرگم تاریخ نقاشی ما بشود که از این نظر بسیار امیدوارکننده است. ۴۵۲ صفحه ی این کتاب مشحون از نقاشی هایی است که پیش از این در جایی در دسترس نبودند و به واسطه ی این تلاش ستایش برانگیز به مجموعه ی آثار تاریخ عمومی نقاشی ایران اضافه شده اند. این کتاب از جهت تعداد بالای تصاویر، کیفیت مناسب چاپ و وسعت اطلاعات زندگی نامه ای یکی از مفصل ترین مجموعه سازی هایی است که تاکنون درباره ی یک نقاش معاصر ایرانی منتشر شده است. جوادی پور اگرچه سبک خاصی را در هنر دنبال نمی کرد و زبان شخصی ویژه ای نداشت، اما در زمینه های مختلفی در نقاشی و گرافیک از پیشگامان و مدرسین موثر ایرانی بود و به گفته ی خودش نقاشی کردن همیشه برای او جنبه ی پژوهشی داشت.
درباره محمود جوادی پور
درباره محمود جوادی پور
محمود جوادی‌پور (زاده ۱۳ شهریور ۱۲۹۹ – درگذشته ۵ آذر ۱۳۹۱) نقاش، گرافیست و از پیشگامان هنرنوگرای ایران بود، او در تهران متولد شد و در سن ۹۲ سالگی درگذشت. وی در رشته‌های گرافیک، نقاشی، تصویرسازی و چاپ دستی فعالیت داشت و در دانشگاه تهران و هنرستان هنرهای زیبا هم تدریس می‌کرد.
از جوادی پور به عنوان یکی از نخستین پایه‌گذاران جنبش نقاشی نوگرای ایران تجلیل شده‌است و به همین سبب از وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی نشان عالی دریافت کرد. آثار این هنرمند در برخی موزه‌های ایران و آمریکا نگهداری می‌شوند. پدرش در سن ۱۵ سالگی از کرمان به تهران مهاجرت کرد و در اوقات فراغت به طراحی نقش قالی می‌پرداخت. حدود سال ۱۳۱۷ که به عنوان ناظر هزینه معادن انارک در نائین انجام وظیفه می‌نمود، ساعات بیکاریش را با استفاده از سنگ‌های معدنی، خاک‌ها، رسوبات معدن و انواع مواد طبیعی دیگر به نوعی نقاشی می‌پرداخت که از نظر هنری بسیار با ارزش و زیبا بود.
محمود جوادی‌پور در سال ۱۳۱۲ گواهینامه ششم هنرستان صنعتی ایران و آلمان در تهران در رشته آهنگری و ماشین‌سازی دریافت کرد. در سال ۱۳۲۲ جوادی‌پور به عنوان نقاش چاپخانه در بانک ملی ایران به صورت نیمه وقت استخدام شد و با مطالعه و تلاش، شیوه چاپ رنگی عکاسی را آزمود و موفق شد اولین کار چاپ رنگی را در همان سال انجام دهد. وی نمایشگاه‌های متعددی با حسین کاظمی، احمد اسفندیاری، مهدی ویشکایی و هوشنگ آجودانی برگزار کرد.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب گزیده آثار محمود جوادی پور" ثبت می‌کند