1. خانه
  2. /
  3. کتاب حماسه سرایی در ایران

کتاب حماسه سرایی در ایران

2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.9 از 1 رأی

کتاب حماسه سرایی در ایران

Epic in Iran
انتشارات: امیرکبیر
٪15
702000
596700
پیشنهاد ویژه
3 از 2 رأی

کتاب حماسه سرایی در ایران

از قدیم ترین عهد تاریخی تا قرن چهاردهم هجری
Epic writing in Iran
انتشارات: فردوس
٪20
560000
448000
معرفی کتاب حماسه سرایی در ایران
کتاب "حماسه سرایی در ایران" نوشتهٔ دکتر ذبیح‌الله صفا، به بررسی حماسه‌های ایرانی از قدیمی‌ترین متون تا آثار قرن چهاردهم هجری می‌پردازد. در این کتاب، ادبیات حماسه به صورت کامل مورد بررسی قرار می‌گیرد. این کتاب از جمله رساله‌های دکتری استاد ذبیح‌الله صفا محسوب می‌شود.

حماسه نوعی از اشعار وصفی است که بر اساس توصیف اعمال پهلوانی و افتخارات فردی یا قومی نوشته می‌شود و شامل مختلف جنبه‌های زندگی آن‌ها می‌شود. این نوع ادبی به شیوه‌ای داستانی اقدام به روایت اعمال پهلوانی می‌کند.

حماسه انواع مختلفی دارد:

اول: حماسه طبیعی و ملی؛ در این نوع، نویسنده شرح قهرمانی‌های یک ملت را با استناد به روایت‌های مکتوب و شفاهی جمع‌آوری کرده و داستانی یکپارچه می‌نویسد.

دوم: حماسه مصنوع؛ در این نوع حماسه، نویسنده قهرمانی را خلق می‌کند و شرح قهرمانی‌های او را از خود نوشته می‌کند.

حماسه‌ها معمولا در زمانی نوشته می‌شوند که وقوع اتفاقات آن‌ها مدت‌ها گذشته است و نویسنده به جمع‌آوری اطلاعات مربوطه پرداخته است. یکی از ویژگی‌های حماسه، ابهام در زمان و مکان داستان است، به‌طوری‌که در داستان‌های حماسی معمولا امکان درک دقیق زمان و مکان وجود ندارد.

در این کتاب، نویسنده به خوبی حماسه و انواع آن را بررسی می‌کند تا به خواننده اطلاعات دقیقی در این زمینه ارائه دهد.
درباره ذبیح الله صفا
درباره ذبیح الله صفا
سید ذبیح الله صفا شهمیرزادی شناخته شده با نام ذبیح الله صفا (۱۲۹۰–۱۳۷۸ خورشیدی) پژوهشگر، مترجم، مصحح متون، استاد ممتاز دانشگاه تهران و شخصیت برجستهٔ ادبی در ایران معاصر است. از تألیفات مشهور او کتاب های تاریخ ادبیات در ایران و حماسه سرایی در ایران است. او از جمله نویسندگان اصلی دانشنامه ایرانیکا بود.ذبیح اللّه صفا در ۱۶ اردیبهشت ۱۲۹۰ در شهمیرزاد از توابع شهرستان سنگسر در استان سمنان زاده شد. پدرش سید علی اصغر صفای شهمیرزادی در بابل بازرگان بود. دوره آموزش ابتدایی را در سال ۱۳۰۴ در بابل به پایان رساند. آنگاه راهی تهران شد و در دبیرستانهای سیروس و دارالفنون تحصیل کرد و در سال ۱۳۱۲ تحصیلات متوسطه را به پایان رساند. سپس تحصیلات خود را در دانشسرای عالی و دانشکدهٔ ادبیات ادامه داد و در رشته های ادبیات و تعلیم و تربیت لیسانس گرفت و سپس به تحصیل در دورهٔ دکتری پرداخت تا آنکه در سال ۱۳۲۱ با پذیرش رسالهٔ او با عنوان «حماسه سرایی در ایران» به درجهٔ دکتری نایل شد.ذبیح اللّه صفا خدمات آموزشی خود را از سال ۱۳۱۶ با دبیری ادبیات فارسی در کلاسهای دورهٔ دوم متوسطه در دبیرستان های تهران آغاز کرد. از سال ۱۳۲۱ به درجهٔ دانشیاری کرسی تاریخ ادبیات دانشگاه تهران ارتقا یافت و در سال ۱۳۲۷ در همان کرسی استاد شد؛ تا این که در سال ۱۳۴۰ به بالاترین رتبهٔ استادی (رتبهٔ ده) دست یافت. طی سال های ۱۳۴۱ و ۱۳۴۲ با سمت استاد مهمان در دانشگاه هامبورگ به تدریس پرداخت. در بازگشت از آلمان به مدیریت گروه زبان و ادبیات فارسی و سپس ریاست دانشکدهٔ ادبیات دانشگاه تهران انتخاب شد و تا سال ۱۳۴۷ این سمت ها را به عهده داشت. در آن سال پس از تغییرات ناگهانی در نظام اداری و آموزشی دانشگاه به درخواست خود بازنشسته شد و تدریس خود را به صورت افتخاری ادامه داد. در سال ۱۳۴۷ برای بار دوم به آلمان رفت و یک سال دیگر در دانشگاه هامبورگ به تدریس پرداخت. پس از بازگشت به تهران عنوان استادی ممتاز دانشگاه تهران را یافت و از آن پس د
دسته بندی های کتاب حماسه سرایی در ایران
مقالات مرتبط با کتاب حماسه سرایی در ایران
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
ادامه مقاله
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

نظر کاربران در مورد "کتاب حماسه سرایی در ایران"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

نشر امیر کبیر بهتر از نشر فردوس هست هم به لحاظ کاغذ هم به لحاظ چاپ هم به لحاظ جلد

1402/06/05 | توسطبهمنی - کاربر سایت
2
|

نشر امیر کبیر بهتر از نشر فردوس هست هم به لحاظ کاغذ هم به لحاظ چاپ هم به لحاظ جلد

1402/06/05 | توسطبهمنی - کاربر سایت
2
|

انتشارات امیرکبیر رو موجود کنید لطفا

1401/10/03 | توسطسروش محمدی
1
|