1. خانه
  2. /
  3. کتاب از سیاحت در یک حماسه

کتاب از سیاحت در یک حماسه

5 از 1 رأی

کتاب از سیاحت در یک حماسه

(منطق روایی و وحدت هنری در شاهنامه)
Poetics and Politics of Iran's National Epic, the Shahnameh
انتشارات: هرمس
٪15
136000
115600
معرفی کتاب از سیاحت در یک حماسه
تحقیقات علمی، مانند هر چیز دیگر، زمینه خاص خود را دارد. از آن جا که شاهنامه حماسه ملی ایران است با توجه به تمامی بار معنایی نهفته در واژه ملی تحقیقات اخیر خاصه تحقیقات غربی در باب شاهنامه را می توان در چارچوب روابط بین المللی ایران با غرب، مخصوصا با ایالات متحده، در نظر گرفت.
این کتاب، تأملی است درباره شاهنامه، زمینه فرهنگی و تحقیقات انجام شده در باب آن، هم در ایران و هم در غرب. نویسنده به دلیل اختلافات اساسی با بخش عمده این پژوهش‌ها و برای راه یافتن به جهان شاهنامه و درک بهتر آن بر خود شعر و منابع دست اول تکیه کرده‌است و...
درباره محمود امیدسالار
درباره محمود امیدسالار
محمود امیدسالار (زادهٔ ۵ آذر ۱۳۲۹ در اصفهان) پژوهشگر، مترجم، نسخه‌شناس و نویسندهٔ ایرانی است. او برای کتاب بوطیقا و سیاست در شاهنامه شایسته تقدیر در سی و ششمین دوره کتاب سال ایران شد. محمود امیدسالار در اصفهان چشم به دنیا گشود. وی اصالتاً اهل ابرقو در استان یزد است. امیدسالار دارای درجهٔ دکتری ادبیات فارسی از دانشکدهٔ مطالعات خاور نزدیک دانشگاه برکلی در کالیفرنیاست. وی دانش فولکلور را تحت نظر الن داندس استاد دانشگاه برکلی آموخته است؛ از این رو یکی از دانشمندان برجسته در زمینهٔ مطالعات فولکلور ایرانی و ادبیات فارسی به‌شمار می‌آید و مقالات زیادی در این خصوص نگاشته است. از کارهای ویژهٔ او همکاری با دکتر جلال خالقی مطلق در تصحیح شاهنامه فردوسی؛ همکاری با دانشنامه ایرانیکا به سرپرستی احسان یارشاطر از سال ۱۹۹۰ و عضویت در شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی از سال ۲۰۰۶ بوده‌است.
نظر کاربران در مورد "کتاب از سیاحت در یک حماسه"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

همین کتاب، با نامی دیگر"بوطیقا و سیاست در شاهنامه" توسط"فرهاد اصلانی و معصومه پور تقی" ترجمه شده و توسط بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار به چاپ رسیده است.

1401/11/16 | توسطکاربر سایت
3
|

این کتاب بسیاری از نظرات مربوط به شاهنامه که در محافل دانشگاهی در طول سالیان گذشته مورد پذیرش واقع شده رو به چالش میکشه. نظراتی که اغلب توسط مستشرقین و سپس آ‌کادمیک‌های غربی به شاهنامه شناسی تحمیل شده و دیدی کاملا جانبدارانه نسبت به حماسه ملی ایران دارند. برای مثال مقایسه کلیشه ای فردوسی طوسی با هومر یونانی از این جهت که فردوسی را چون هومر شاعری دوره گرد که روایات شفاهی را بهم میبافته در غرب تقریبا پذیرفته شده است و آنان منکر منابع کاملا نوشتاری شاهنامه فردوسی اند وسعی دارند شعر کاملا ادبی و فاخر شاعر ایرانی را تا حد شاعری کور و دوره گرد پایین بیاورند و از طرف دیگر شعر فردوسی را از نظر روایت و استحکام حتی در مقام مقایسه با هومر نمیدانند! در کل این کتاب یکی از معدود نقدهای ادبی موجود درباب شاهنامه شناسی است که دیدگاهی کاملا انتقادی را در بررسی‌های موشکافانه بکار برده است.

1401/06/14 | توسطمحمد رضایی
3
|