"مکتب های ادبی جهان" به قلم "مریم حسینی" کتابی است که عنوان "برگزیده ی جایزه ی ادبی پروین اعتصامی" را به خود اختصاص داده و به "مسائل نظری ادبیات" می پردازد. این کتاب با ارائه ی یک مجموعه ی یک دست و منسجم از مکاتب ادبی، انواع مختلف آن را از جهت کاربرد و کارکرد در ادبیات جهان مورد بررسی قرار می دهد.
"مریم حسینی" در شروع این اثر، ابتدا یک تعریف از مکتب ادبی ارائه می کند و سپس "مکتب های ادبی جهان" را به شکل جدول دوره بندی شده و در یک نگاه، به خواننده معرفی می کند. آشنایی با "مکتب های ادبی جهان" از رنسانس و معرفی جنبش اومانیسم آغاز می شود و به دوره ی روشنگری می رسد؛ سپس مکاتب مختلفی نظیر کلاسیسیسم، رمانتیسم، رئالیسم، ناتورالیسم، سمبولیسم، مدرنیسم، سورئالیسم، اگزیستانسیالیسم، پسامدرنیسم، رئالیسم جادویی و مکتب پسااستعماری، معرفی و تشریح می شوند و برای هر کدام تعریفی از مکتب، زمینه های شکل گیری، پرچمداران برجسته، درون مایه و نمونه ی آثار ارائه می شود.
به اقتضای مکتب و دوره ای که مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته، هنر و نقاشی مربوط به آن دوره، کشورهایی که در مقیاس گسترده تحت تاثیر آموزه های آن مکتب بوده اند، فلاسفه و نمایندگان، اندیشمندان و منتقدان، اصول مکتب، انواع ادبی مکتب و نقد ادبی آن، مقایسه ی ویژگی های آن با دیگر مکاتب، داستان نویسی و عناصر مربوط به داستان های تحت تاثیر آن مکتب، در کنار بسیاری از موارد دیگر توسط "مریم حسینی" در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته است. کتاب "مکتب های ادبی جهان" در سیصد صفحه به همت انتشارات فاطمی به عرصه ی چاپ رسیده است.
کتاب مکتب های ادبی جهان