1. خانه
  2. /
  3. کتاب نامه ‏هائی‏ از تبریز

کتاب نامه ‏هائی‏ از تبریز

3.25 از 2 رأی

کتاب نامه ‏هائی‏ از تبریز

Letters from Tabriz
انتشارات: خوارزمی
ناموجود
80000
معرفی کتاب نامه ‏هائی‏ از تبریز
در اوت 1907، در حالی که ایران در تیررس انقلاب مشروطه بود، بریتانیا و روسیه قراردادی محرمانه برای تقسیم کشور بین خود به مناطق نفوذ منعقد کردند. در سال 1910 با حمایت ضمنی انگلیس، روسیه تزاری شمال غرب ایران را اشغال کرد و جنبش مشروطیت را در تبریز، شهر شمال غربی که در مرکز نهضت مشروطیت قرار داشت، با خشونت سرکوب کرد. سبعیت اشغال روسیه، رهبران مشروطه خواهان را غافلگیر کرد و در ناامیدی از ملت های دموکراتیک کمک خواستند. ادوارد جی براون محقق و استاد دانشگاه کمبریج بود که انقلاب ایرانی و چهار جلدی تاریخ ادبی ایران را نوشت. در گفتار و عمل از مشروطه خواهان حمایت کرد. او که از موافقت دولت انگلیس از قساوت روس ها در تبریز وحشت زده شده بود، از طریق نامه هایی به سردبیر، لابی های سیاسی و نوشتن جزوه هایی سعی کرد افکار عمومی را بسیج کند تا دولت انگلیس را مجبور به مداخله با روسیه کند. "نامه‌هایی از تبریز"، نشریه‌ای است که توسط براون تهیه شده است، از نامه‌هایی که رهبران مشروطه‌خواه ایران برای او فرستاده‌اند و در آن به توصیف شاهدان عینی جنایات روس‌ها در تبریز می‌پردازند. انتشار آن به دلیل مشارکت انگلیس و روسیه قبل از جنگ جهانی اول متوقف شد و تا کنون هرگز به زبان انگلیسی منتشر نشده است.
درباره ادوارد براون
درباره ادوارد براون
ادوارد گرانویل براون ‎Edward Granville Browne ‏(۷ فوریهٔ ۱۸۶۲-۱۹۲۶) متولد استوتز هیل، گلاسترشر انگلستان، خاورشناس و ایران‌شناس مشهور بریتانیایی بود. او کتاب‌های زیادی در زمینهٔ تاریخ و ادبیات نگاشته‌است. ادوارد گرانویل براون در ۷ فوریهٔ ۱۸۶۲ در گلاسترشر در جنوب انگلستان به دنیا آمد. تحصیلات دانشگاهی خود را در کالج ایتن آغاز کرد. پدرش، سِر بنجامین براون، کارخانهٔ کشتی‌سازی داشت و می‌خواست که پسرش رشتهٔ مهندسی را ادامه دهد، ولی ادوارد به پزشکی بیشتر علاقه داشت، و سرانجام در ۱۸۷۹ در دانشگاه کمبریج به تحصیل در این رشته پرداخت. در این زمان، اخبار جنگ میان ترکیه و روسیه (۱۸۷۷) توجه او را جلب کرد و موجب علاقه‌مندی او به تاریخ و زبان مردم ترک شد. چنین بود که ضمن تحصیل پزشکی، به آموختن زبان ترکی، و سپس فارسی و عربی پرداخت. در تابستان ۱۸۸۲ به استانبول سفر کرد. آشنایی او با زبان و ادبیات ترکی وی را به آموختن زبان فارسی نزد میرزا محمد باقر بواناتی و مطالعهٔ شعر و ادب این زبان سوق داد، و از آن پس در دوران تحصیل و پس از آن، اوقات او بیشتر به خواندن کتاب‌های فارسی، به‌ویژه شعر و تاریخ، و معاشرت با ایرانیان می‌گذشت. در ۱۸۸۷ دورهٔ پزشکی را به پایان رساند و جراح بیمارستان شد، ولی هرگز به آن دل نبست. در ۱۸۸۸، به قصد سیاحت، مطالعه و تحقیق رهسپار ایران شد و در اقامت یک‌سالهٔ خود در ایران، با مردم ایران و آداب و اخلاق ایرانیان آشنا شد و زبان فارسی را به‌خوبی فراگرفت. کتاب یک سال در میان ایرانیان حاصل این سفر و بیان دیده‌ها و آموخته‌های او در این دوران است.

دسته بندی های کتاب نامه ‏هائی‏ از تبریز
نکوداشت های کتاب نامه ‏هائی‏ از تبریز

توصیف اجمالی، حتی در گسترده ترین طرح، غیرممکن است که چگونه ایران فقیر، که برای آزادی و خوشبختی می جنگد، در هر مرحله توسط روسیه مورد آزار و اذیت قرار گرفته و آزاده خواهی آن خنثی می شود، که در سرتاسر با همدستی ضمنی یا تأیید آشکار بریتانیای کبیر حمایت می شود.

Edward G. Browne
نظر کاربران در مورد "کتاب نامه ‏هائی‏ از تبریز"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

هیچ چیز مثل تاریخ ایران بعد از اسلام پر از اندوه و حسرت و غم نیس

1402/02/13 | توسطکاربر سایت
6
|