1. خانه
  2. /
  3. کتاب مهمان های ناخوانده

کتاب مهمان های ناخوانده

نویسنده: فریده فرجام
4 از 1 رأی

کتاب مهمان های ناخوانده

Uninvited Guests
٪10
35000
31500
معرفی کتاب مهمان های ناخوانده
کتاب "مهمان‌های ناخوانده" یکی از شاهکارهای جذاب و درخشان ادبیات کودکان ایران است. داستان در یک شب بارانی و سرد رخ می‌دهد که خاله پیرزن به حیواناتی که زیر باران گرفته‌اند، پناه می‌دهد. او محبت خود را به آن‌ها نشان می‌دهد و از آن‌ها میزبانی می‌کند. روز بعد، خاله پیرزن از حیوان‌ها می‌خواهد به خانه و محل زندگی خود برگردند، اما حیوانات که دل ندارند از خاله پیرزن جدا شوند، اراده دارند به او کمک کنند و با او باقی بمانند. در نهایت، همه‌ی حیوانات و خاله پیرزن با هم زندگی خوب و خوشی را شروع می‌کنند.

این اثر ارزشمند مفاهیم مختلفی مانند صلح، دوستی، پذیرش تفاوت‌ها، مهمان‌نوازی، مدیریت بحران، پناه‌جویی، آشتی با محیط‌زیست و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز را به کودکان آموزش می‌دهد. "مهمان‌های ناخوانده" بارها تجدید چاپ شده و به عنوان یکی از کتاب‌های برگزیده‌ی شورای کتاب کودک شناخته می‌شود. این اثر همچنین در فهرست میراث ناملموس با شماره ۱۳۹۴ در اردیبهشت ۱۳۹۶ ثبت شده است. این کتاب به زبان‌های مختلف، از جمله انگلیسی و کردی ترجمه شده است و تعداد زیادی انیمیشن با الهام از آن ساخته شده‌اند.
درباره فریده فرجام
درباره فریده فرجام
فریده فرجام (۲۲ دی ۱۳۱۷، تهران)، نویسنده کودکان، نمایش‌نامه‌نویس، نویسنده و شاعر بزرگسالان اهل ایران است. او نخستین زن نمایش‌نامه‌نویس ایرانی است که در دهه ۱۳۳۰ خورشیدی نمایش‌نامه نوشته است. فریده فرجام در ۲۲ دی ۱۳۱۷ در تهران به دنیا آمد. دوران دبستان را در زادگاهش گذرانید و تحصیلات دبیرستانی را نیز در تهران و پاریس به پایان رسانید. هنگامی که به ایران بازگشت، به نوشتن داستان‌های کوتاه پرداخت و آن‌ها را بین سال‌های ۱۳۳۰ تا ۱۳۳۵، در مجله‌های فردوسی، خوشه، و بامشاد به چاپ رسانید.
فرجام در سال ۱۳۳۶ در فرانسه در رشته زبان و ادبیات فرانسه در دانشگاه مشغول به تحصیل شد و در این رشته لیسانس گرفت. هنگامی که در دانشگاه تحصیل می‌نمود، در کلاس تئاتر که استاد آن پروفسور «کوئین بی» بود، جایزه اوّل بازیگری به او اعطا شد، و نمایش‌نامه‌ای که وی نگاشته بود، یکی از چهار نمایش‌نامه‌ای بود برنده جایزه شد و به اجرا درآمد. وی نخستین کار کودکانه خود را به عنوان «حسنی» در سال‌هایی نوشت که در دانشگاه مشغول به تحصیل بود.
در سال‌های آغازین دهه ۴۰ که شورای کتاب کودک شروع به کار کرد، وی به عضویت این نهاد درآمد. او در زمره افرادی است که به فعالیت‌های سازمان‌های غیردولتی بها می‌دهد و معتقد است تعداد این سازمان‌ها و مشارکت آن‌ها در حل مسائل جامعه می‌تواند دولت را در حال مصائب آن یاری دهد. در سال ۴۲–۱۳۴۱ برای شرکت در سمینار فرهنگی کشورهای در حال توسعه به خارج از ایران سفر نمود. در دی ماه همان سال در «کتابخانه بین‌المللی مونیخ» برای کودکان، وابسته به یونسکو، دربارهٔ «مذهب و سیاست» در کتاب‌های کودکان مطالعه کرد و به همّت او در آنجا قسمت کتاب‌های ایران تأسیس شد.
نمایش‌نامه «عروس» در تلویزیون ملی ایران اجرا و دو بار پخش شد. هم‌زمان نمایش‌نامه «خانه بی بزرگتر» وی در تئاتر سنگلج به روی صحنه رفت. در بازگشت به ایران نمایش‌نامه «هوای مقوّایی» را نوشت. در سال ۱۳۴۵ نمایش‌نامه «خانه بی بزرگتر» را نوشت که در تئاتر شهر به روی صحنه آمد. داستان «گل بلور و خورشید» وی برنده جایزه بولونی در ایتالیا در سال ۱۹۶۷ و جایزه یونسکو در ژاپن شناخته شد. «زنجیر عمو زنجیر باف» نیز از داستان‌هایی است که فریده فرجام برای کودکان نوشته است. از سال ۱۳۳۹ تا ۱۳۴۹ شعرهای او در «دفترهای زمانه» و «مجلّه آرش» چاپ می‌شد.
قسمت هایی از کتاب مهمان های ناخوانده

در یک ده کوچک، پیرزنی زندگی میکرد. این پیرزن، یک حیاط داشت قد یک غربیل که یک درخت داشت قد یک چوب کبریت، پیرزن خوش قلب و مهربان بود، بچه ها خیلی دوستش داشتند. یک روز غروب، وقتی آفتاب از روی ده پرید و خانه ها تاریک شد، پیرزن چراغ را روشن کرد و گذاشت روی تاقچه چادرش را انداخت سرش، رفت دم در خانه که هوایی بخورد، آشنایی ببیند،دلش باز بشود...

باران تند شد. صدای رعد و برق، کاسه کوزه های روی تاقچه را می لرزاند. پیرزن سردش شد، فکر کرد رخت خوابش را بیندازد و برود زیر لحاف گرم شود؛ که صدای در بلند شد: تق تق تق پیرزن به خودش گفت: خدایا! کیه این وقت شب در می زنه؟ چادرش را سر کرد، دوید توی حیاط، پشت در پرسید: «کیه داره در می زنه؟» منم، خاله گنجیشکه. دارم زیر بارون خیس می شم، در رو وا کن. پیرزن در را باز کرد و گفت: «بیا تو.» آب از نوک گنجشک می چکید: چیک چیک چیک. بال هایش به هم می خورد: تیک تیک تیک. پیرزن گنجشک را برد توی اتاق، یک تک ه پارچه روی بال های ترش انداخت. گنجشک داشت با نوکش لای بال هایش را می خاراند که دوباره صدای در بلند شد: تق تق تق

مقالات مرتبط با کتاب مهمان های ناخوانده
راهکارهایی برای علاقه مند کردن کودکان به کتاب خواندن
راهکارهایی برای علاقه مند کردن کودکان به کتاب خواندن
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب مهمان های ناخوانده"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب عالی بود هر حیوانی کمک کرد تا کنار حیاط خونه بسازن

1402/06/10 | توسطپریسا اشتری
0
|

سلام کتابهایی که موجود نیست چرا اینقدرطول میکشه تا موجود بشه تا به انتظار موجود شدن کتاب مد نظر میمانیم کتابهای داخل سبد خرید ناموجود میشه

1401/02/18 | توسطMehrdad
0
|