در این کتاب، سید حسین مرکبی به عنوان مترجم، نگاه و تحلیل نویسنده درباره حکومت شیعیان در عراق را مورد بررسی قرار میدهد. او بیان میکند که شیعه قرنها در عراق و سایر کشورها مخالف سیاستهای حکومتی بودهاند و به جهان و حکومت با دیدگاه اعتراضی نگاه کردهاند. به نظر او، شیعه سه رکن اساطیری در حکومت دارد که شامل امیرالمومنین (ع)، حضرت سیدالشهدا و حضرت ولیعصر(عج) میشود.
در بخش سوم کتاب، مترجم کتاب اخگر گداخته حکومت نیز مطالب مربوط به این بخش را توضیح میدهد. نویسنده با سه گروه سیاستمداران، متفکران دانشگاهی و روشنفکران و علمای حوزه علمیه نجف گفتوگو کرده و به چندین سوال درباره شیعیان عراق و نقش آنها در حکومتسازی و ملتسازی پاسخ میدهد. این سوالات شامل مواردی مانند هویت شیعیان عراق، کارویژههای نظری شیعه در حکومتسازی و ملتسازی، تناقضات عقاید شیعه نسبت به اقتضائات حکومت پس از سال ۲۰۰۳م و سقوط صدام، ارتباطات شیعیان با دیگریهای مذهبی و نژادی، تأثیر مشارکتشیعیان در حکومتسازی در عراق و نظرشان درباره به قدرت رسیدن اهل سنت در ساختار سیاسی فعلی میباشد.
این کتاب به طور جامع، نگاهی به مسائل مرتبط با حکومت شیعیان در عراق ارائه میدهد و با تحلیل و تبیین پاسخها و جوابهای مختلف میکوشد تا تصویری کاملتر از وضعیت اجتماعی و سیاسی این گروه در زمانهای مختلف ارائه دهد.
کتاب اخگر گداخته حکومت