1. خانه
  2. /
  3. کتاب راهی به رهایی

کتاب راهی به رهایی

2.5 از 1 رأی

کتاب راهی به رهایی

ج‍س‍ت‍اره‍ای‍ی در ع‍ق‍لان‍ی‍ت و م‍ع‍ن‍وی‍ت
Rahi be Rahaee
انتشارات: نگاه معاصر
ناموجود
210000
معرفی کتاب راهی به رهایی
کتاب "راهی به رهایی" از "مصطفی ملکیان"، "ج‍س‍ت‍اره‍ای‍ی در ع‍ق‍لان‍ی‍ت و م‍ع‍ن‍وی‍ت" را ارائه می کند. این اثر که مشتمل بر بیست و پنج جستار پیرامون معنویت و عقلانیت است، در هر کدام، بعد متفاوتی از این دو مساله را زیر ذره بین خواهد برد. به عقیده ی "مصطفی ملکیان"، عقلانیت مولفه ای اساسی در مدرنیته محسوب می شود و اگر درجه ی علاقه ی ما به یک پدیده، با دلایل تایید کننده ی آن در تناسب باشد، می توان گفت که در برخورد با آن پدیده به طرزی عقلانی عمل کرده ایم. با وجود اهمیت عقلانیت و توجه انسان مدرن به آن، باید به دشواری پاسداشت عقلانیت نیز آگاه بود؛ این نکته از جمله مواردی است که "مصطفی ملکیان" در "راهی به رهایی" بارها به آن اشاره می کند و علاوه بر آن تاکید می نماید که پاسداشت عقلانیت و دشواری آن، نباید سبب دور شدن انسان از معنویت گردد.
استدلال او این است که با قدرتمندتر شدن انسان مدرن به لحاظ تجربی، نیاز او به معنویت نیز بیش از گذشته احساس می شود؛ چرا که این قدرت بزرگ که به انسان قابلیت انجام بسیاری از کارها را می دهد، در نوع خودش به یک فاکتور بازدارنده نیاز دارد تا زمانی که نباید دست به انجام کاری بزند، او را به شکل موثری از انجام آن کار بازدارد. معنویت، همان فاکتور بازدارنده است که ابعاد مختلف آن به شکل "ج‍س‍ت‍اره‍ای‍ی در ع‍ق‍لان‍ی‍ت و م‍ع‍ن‍وی‍ت" توسط "مصطفی ملکیان" به رشته ی تحریر درآمده است. این اثر علاوه بر اینکه پاسخگوی سوالات بسیاری در این زمینه خواهد بود، خود سبب ایجاد سوالات ارزشمند و برجسته تری در ذهن خواننده خواهد شد.
درباره مصطفی ملکیان
درباره مصطفی ملکیان
مصطفی ملکیان (زادهٔ ۱۳۳۵) فیلسوف و روشنفکر ایرانی است. بخش عمدهٔ پژوهش‌های او در حوزهٔ اخلاق، دین، فلسفهٔ دین، اگزیستانسیالیسم، روان‌شناسی، علوم انسانی، روش تحقیق و روشنفکری است. نظریه عقلانیت و معنویت پروژهٔ مهم اوست. ملکیان از منتقدان روشنفکری دینی است. ملکیان از سال ۱۳۸۹ تا کنون مشغول تدریس در موسسه مطالعات سیاسی-اقتصادی "پرسش" است. او در شهرضا به دنیا آمد. پدرش، عبدالرحیم ملکیان، معروف به ناصح قمشه‌ای، از مشاهیر شهرضا بود. مصطفی ملکیان در سال ۱۳۵۲ تحصیل در رشته مهندسی مکانیک را در دانشگاه تبریز آغاز کرد، اما دغدغه‌های فلسفی و کلامی باعث شد وی رشته مهندسی را رها کند و به سراغ فلسفه برود. او تحصیل در حوزه و دانشگاه را هم‌زمان پی گرفت. ملکیان به گفته خودش، در مهر ماه سال ۱۳۵۸ وارد حوزه علمیه می‌شود و در سال ۱۳۷۷ حوزه را ترک می‌کند. ملکیان در سال ۱۳۶۵ در رشته فلسفه موفق به اخذ مدرک لیسانس شد و با اینکه تنها یک گام تا دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد فلسفه اسلامی دانشگاه تهران فاصله داشت از ادامه تحصیل انصراف داد. سپس به قم رفت و سالیانی نیز به تحصیل در حوزه علمیه قم پرداخت. در قم از درس کسانی چون عبدالله جوادی آملی، محمدتقی مصباح یزدی، حسن حسن‌زاده آملی، یحیی انصاری شیرازی و سید رضا بهاءالدینی و آقای ستوده بهره برد. وی مدتی در مؤسسه امام خمینی مشغول تحصیل و تدریس بود. ویرایش کتاب جامعه و تاریخ اثر محمدتقی مصباح یزدی از نتایج این همکاری است. 
قسمت هایی از کتاب راهی به رهایی

سخن راس ، به اجمال هرچه تمامتر ، این است که : همه ما آدمیان ، از لحاظ اخلاق ، تعدادی وظایف در نگاه نخست ( یا : وظایف فی بادی النظر ) بر عهده داریم . وظیفه در نگاه نخست وظیفه ای است که اگر ( و این شرط بسیار مهم است ) با وظیفه در نگاه نخست دیگری تعارض نیابد ، باید مطلقا و بدون هیچ قید و شرطی ، انجام گیرد . به تعبیر دیگر ، وظیفه در نگاه نخست همان وظیفه مطلق و نامشروط کانت است که مقید به یک قید و مشروط به فقط یک شرط شده است ، و آن قید و شرط این است که با هیچ یک از سایر وظایف در نگاه نخست تعارض عملی نیاید در مقام عمل ، اگر وظیفه در نگاه نخست با هیچ وظیفه در نگاه نخست دیگری متعارض نشود باید همان وظیفه انجام گیرد و در این صورت وظیفه در نگاه نخست تبدیل به وظیفه واقعی ( یا فعلی با فی مقام العمل ) می شود ، و اگر با وظیفه در نگاه نخست دیگری متعارض شود باید از میان آن دو وظیفه آن وظیفه ای که سنگینتر و مهمتر است انجام گیرد...

مقالات مرتبط با کتاب راهی به رهایی
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب راهی به رهایی"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

سلام. کتابی ارزشمند و قابل نکته برداری و استفاده در زندگی. با قسمت اول کامنت خانم مریم موافق نیستم. چون کتاب در حیطه اخلاق و معنویت و فلسفه هست ونمیشه گفت کلا فلسفی. بله که ارزش خواندن داره. نهایت مباحث فلسفی رو بگذرید و چون بخش‌ها مجزا هستند ایرادی به خواندن وارد نمیکنه. البته زیباست. و با قسم دوم کامنت ایشان موافقم که عمره دباره شیرین چون عسل و روشن همچون نور است.

1402/02/11 | توسطسجاد محمدی
6
|

اگه به فلسفه علاقه دارید خیلی کتاب عالیه اما باید یه پیش زمینه فلسفی داشته باشید چون کتاب سنگینیه هرکسی نمی‌فهمه پیشنهاد میکنم به جای این کتاب،کتاب عمر دوباره از استاد ملکیان رو بگیرید اون ساده‌تر و قابل فهم‌تر و همینطور کاربردی‌تر به نظر من

1400/05/18 | توسطمریم
5
|
پاسخ ها

ممنون از نظر و راهنمایی تون دوست عزیز

1401/09/01|توسطکاربر سایت
0