کتاب«آموزههای زردشت و فلسفهی دین پارسی»اثر اس ا کاپادیا، یکی از منابع مهم برای درک آموزههای زرتشت و فلسفه دین زرتشتی است. این کتاب به عنوان یک منبع مختصر و کوتاه برای علاقهمندان به ادیان باستانی و فلسفه شرق شناخته میشود.
کپادیا در این اثر، به بررسی دقیق تعالیم زرتشت، پیامبر یکی از قدیمیترین ادیان جهان، میپردازد. او همچنین فلسفه دین پارسی (زرتشتی) را که امروزه عمدتا در میان جوامع پارسی هند و ایران رواج دارد، تشریح میکند. این کتاب تحقیقی درخور برای پیروان دین زرتشتی و هم محققان ادیان تطبیقی و علاقهمندان به فلسفههای شرقی نیز محسوب میشود.
ساختار کتاب به گونهای است که خواننده را با اصول اساسی دین زرتشت آشنا میکند. مفاهیمی چون دوگانگی (ثنویت) نیک و بد، اهمیت اندیشه، گفتار و کردار نیک، و نقش انسان در نبرد جهانی علیه شر، از جمله موضوعاتی هستند که در این کتاب مورد بحث قرار میگیرند.
کتاب با ارائه دیدگاهی جامع از فلسفه پارسی میکوشد ریشه تعالیم زرتشت را بیابد. کپادیا با دقت و موشکافی، ارتباط بین آموزههای اصلی زرتشت و فلسفهای که بعدها در جامعه پارسی شکل گرفت را تبیین میکند، او در این میان، به اوستا و متون مذهبی این دین آسمانی نیز، اشاره دارد.
ادبیات و کلمات به کار رفته در کتاب برای خوانندگانی که از قبل، درباره دین زردشت مطالعهای نداشتهاند کمی ثقیل و سنگین است. به این منظور، ممکن است نیاز به تمرکز بیشتری حین مطالعه داشته باشد.
«آموزههای زردشت و فلسفه ی دین پارسی» اثری مهم برای درک عمیق و ژرف یکی از کهنترین ادیان جهان و تأثیر آن بر جامعه پارسی است و مطالعه آن جذابیت خاصی برای ایرانیان دارد.
کتاب آموزه های زردشت و فلسفه ی دین پارسی