1. خانه
  2. /
  3. کتاب بازیگران عصر پهلوی

کتاب بازیگران عصر پهلوی

نویسنده: محمود طلوعی
3.2 از 1 رأی

کتاب بازیگران عصر پهلوی

(از فروغی تا فردوست)، (2جلدی)
Actors
انتشارات: علم
٪10
1500000
1350000
معرفی کتاب بازیگران عصر پهلوی
"بازیگران عصر پهلوی" اثری است به قلم "محمود طلوعی"، که در آن افراد برجسته و شاخص این دوره را "از فروغی تا فردوست" مورد بررسی قرار می دهد. "محمود طلوعی" به واسطه ی بیش از چهار دهه فعالیت در عرصه ی روزنامه نگاری و نویسندگی، با بسیاری از شخصیت های کتاب "بازیگران عصر پهلوی" ارتباط نزدیک داشته و در نوشتن این شرح قابل توجه، با تکیه بر این ارتباطات و اطلاعات شخصی خود، حالات و خصوصیات آنان را با دقت و جزییاتی مثال زدنی و قابل اطمینان به رشته ی تحریر درآورده است.
این اثر مطالبی را ارائه می کند که گاها باورهایی با قدمت نیم قرن را زیرسوال برده و دگرگون می کند. نویسنده معتقد است که برخی از این باورها در اثر تبلیغات گروه های افراطی ایجاد شده است و با این وجود، وی در کتاب "بازیگران عصر پهلوی" تلاش نموده تا با ابزار استدلال و برهان های قاطع، با این باورهای اشتباه مقابله کند. این اثر نوری از آگاهی را بر نقاط تاریک عصر پهلوی خواهد تاباند و حقیقت نهفته پیرامون اعمال چهره های برجسته ی آن دوره را آشکار خواهد کرد.
"محمود طلوعی" در "بازیگران عصر پهلوی" فقط به معرفی چهره های شاخص این دوره اکتفا نکرده است؛ بلکه به صورت فعال، نقش آنان را در رخدادها و صحنه های مختلف تاثیرگذار در تاریخ و فرهنگ کشور تجزیه و تحلیل می کند. او علاوه بر نمایاندن نقش های شناخته شده ی سازمان های مختلف دولتی، هیئت وزرا، مجالس مقننه، مطبوعات و محافل روشنفکری، بسیاری از "بازیگران عصر پهلوی" را که در پشت پرده مشغول به کار بودند نیز به مخاطب معرفی می کند و با تشریح عملکرد آن ها، قضاوت را به عهده ی خواننده می گذارد.
درباره محمود طلوعی
درباره محمود طلوعی
طلوعی در سال ۱۳۰۹ در شهر میانه آذربایجان شرقی به دنیا آمد.وی تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش و دوران دبیرستان را در مدرسه دارالفنون تهران سپری کرد. این پژوهشگر تاریخ مدرک کارشناسی خود را در رشته ادبیات فرانسه از دانشگاه تهران دریافت کرد و همزمان با تحصیل، در مطبوعات آن دوره کار می کرد. وی ۱۰ سال، سردبیری نشریه «خواندنی ها» را بر عهده داشت. طلوعی در سال ۱۳۵۰ وارد مجلس شورای ملی وقت شد و پس از پیروزی انقلاب به حرفه نویسندگی پرداخت.مجله خواندنی ها، که دوره انتشارش نزدیک چهار دهه ادامه داشت، از سال ۱۳۲۷ تا سال ۱۳۳۵ زیر نظر علی اصغر امیرانی با سردبیری محمود طلوعی منتشر شد. او پس از یک دوره ترک موقت، دوباره همکاری اش را با این مجله از سر کار گرفت و تا آذر ۱۳۴۶ به این کار پرداخت.در رادیو و تلویزیون هم برنامهٔ سیاسی اجرا می کرد. از سال ۱۳۵۰ شخصا مبادرت به انتشار مجلهٔ ماهانه ای به نام «مسائل جهان» کرد و چندین سال آن را مرتبا انتشار می داد و اکثر مطالب مجله را شخصا تهیه می کرد و به نام های مستعار انتشار می داد. طلوعی در جوانی وارد وزارت فرهنگ شد. مدتی دبیر دبیرستان ها بود، بعد شغل اداری گرفت و به وزارت دارایی انتقال یافت. اولین شغل او در وزارت دارایی، مشاور وزیر بود، بعد مدیرکل روابط عمومی آن وزارتخانه گردید. در دورهٔ بیست و سوم قانونگذاری در سال ۱۳۵۰، از طرف حزب ایران نوین کاندیدای شهر میانه شد و به مجلس راه یافت. بعد از خاتمه دوره مجلس، به وزارت دارایی بازگشت و مجددا عنوان مشاور وزیر را گرفت. وی به زبان های فرانسه و انگلیسی تسلط داشت و به زبان های عربی و ترکی استانبولی آشنا بود.محمود طلوعی در سال های اخیر بیشتر در ایالات متحده آمریکا به سر می برد و حضور کم رنگی در مطبوعات ایران داشت و بیشتر مشغول تألیف و ترجمه بود. پنجشنبه حوالی ساعت ۸ شب ۲۹ مرداد ۱۳۹۴ در حالی که قصد عبور از عرض بلوار آفریقا در منطقه جردن تهران را داشت، بر اثر برخورد یک موتور سیکلت، به شدت مجروح شد و پس از انتقال به بیمارستان شهدای تجریش در سن ۸۵ سالگی، درگذشت.علی دهباشی دربارهٔ محمود طلوعی به بی بی سی گفت: «او یکی از روزنامه نگاران برجسته ایران بود که در دوره ای متفاوت از تاریخ مطبوعات معاصر ایران حضور چشم گیری داشت و توانسته با سردبیری در مجله خواندنی ها در دو دروه متفاوت پیش و پس از کودتای ۲۸ مرداد تأثیرگذار باشد.»
قسمت هایی از کتاب بازیگران عصر پهلوی

...صبح روز 22 بهمن 57 امیر عباس هویدا که در یکی از مهمانسرا های ساواک در روستای شیان در شرق تهران به سر می برد ناکهان مشاهده کرد ماموران مراقبش او را ترک کرده و رفته اند. این ماموران گرچه زندانبان هویدا بودند ولی در حقیقت جزو محافظان وی محسوب می شدند و حالا که دیگر کسی مراقبت از او را بر عهده نداشت ، اگر شورشیان حمله می کردند ، هیچ کس نبود از هویدا دفاع کند ... هویدا تلفنی با فرشته رضوی طبیب مخصوصش تماس گرفت. وی پس از مشورت با دوستان مورد اعتماد به هویدا پیشنهاد کرد که در صورت امکان از آن محل فرار کند ولی هویدا با توجه به حساسیت روستاییان به محل مزبور و آشنا بودن چهره هویدا برای آنها پیشنهاد فرار را غیر عملی دانست. فرشته رضوی پس از مدتی به داریوش فروهر (از سران جبهه ملی) تلفنی تماس گرفت. ساعتی بعد چند تن از گارد های انقلابی به همراه دو نفر ملا به منزل فرشته رسیدند و همره او به طرف روستای شیان حرکت کردند. به فاصله هر چند متر گروهی جلوی آن ها را می گرفتند و و فقط موقعی اجازه عبور می دادند که ملا های درون اتومبیل خود را معرفی و به ماموریتشان اشاره می کردند. امیر عباس هویدا را ابتدا این گروه به محل جبهه ملی بردند و بعد از آن در ساعت آخر روز از آنحا به مدرسه علوی محل استقرار امام خمینی انتقال دادند.

نظر کاربران در مورد "کتاب بازیگران عصر پهلوی"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

۷ پادشاه به ترتیب : ملک جمشید و ملک فریدون و ملک محمود و ملک احمد و ملک فاروق و ملک حسن و ملک حسین

1402/12/14 | توسطکاربر سایت
0
|

نمیدونم چرا احساس میکنم نوشته‌های طلوعی درست صحیح نیست متاسفانه دو کتاب از ایشان خواندم متوجه شدم یه جای کار میلنگه

1402/08/02 | توسطمسعود شعاعی
0
|

فردوست و قره باغی منو یاد خائنان به ملتی مثل سلمان سگ عرب میندازه

1402/04/13 | توسطاحمد ممدویچ - کاربر سایت
2
|
پاسخ ها

هنوز توی دوران پهلوی گیر کردی؟ جمهوری اسلامی هم داره میره ولی شما سلطنت طلبا ول کن مامله‌ی این پدر و پسر نیستین😄

1402/06/25|توسطکاربر سایت
7