1. خانه
  2. /
  3. کتاب شاهنامه فردوسی 12 : از پادشاهی بهمن تا پایان کار اسکندر

کتاب شاهنامه فردوسی 12 : از پادشاهی بهمن تا پایان کار اسکندر

پیشنهاد ویژه
3.2 از 1 رأی

کتاب شاهنامه فردوسی 12 : از پادشاهی بهمن تا پایان کار اسکندر

کتاب دوازدهم - بخش تاریخی
Shahnameh
٪25
88000
66000
معرفی کتاب شاهنامه فردوسی 12 : از پادشاهی بهمن تا پایان کار اسکندر
کتاب «شاهنامه فردوسی - جلد 12: از پادشاهی بهمن تا پایان کار اسکندر» اثر سید علی شاهری، ادامه‌ای است بر مجموعه شاهنامه‌خوانی‌های پیشین و شامل پنج داستان مهم از شاهنامه فردوسی است. این جلد با زبانی ساده و روان برای نوجوانان به نگارش درآمده است و روایتگر حوادث تاریخی و حماسی ایران در دوران‌های مختلف می‌باشد.
در این کتاب، ابتدا به پادشاهی بهمن، پسر اسفندیار، پرداخته می‌شود. بهمن پس از مرگ پدرش و در پی نبردهای خونین، بر تخت شاهی می‌نشیند و تصمیم می‌گیرد تا انتقام خون اسفندیار را از کسانی که در قتل او دست داشتند، بگیرد. بهمن با جمع‌آوری مشاوران و دانشمندان بزرگ از سراسر جهان، به مشورت برای گرفتن انتقام خون پدر می‌پردازد. در بخش بعدی، داستان پادشاهی همای روایت می‌شود. همای پس از سال‌ها پادشاهی، در هنگام جنگ با دشمنان، پسرش داراب را به دریای فرات می‌اندازد و او توسط مردی به نام گازر نجات پیدا می‌کند. داراب پس از آگاهی از هویت خود، به مبارزه با دشمنان برمی‌خیزد. سومین بخش کتاب به پادشاهی داراب می‌پردازد که به مدت دوازده سال بر ایران حکومت کرد. داراب با رعایت اصول عدلیه و مهرورزی، در دوران پادشاهی خود اقداماتی چون احداث کانال‌های آبیاری و ایجاد وحدت میان مردم را انجام داد. همچنین در این بخش، از رزم داراب با فیلقوس و ازدواج او با دخترش و تولد اسکندر سخن گفته می‌شود. در قسمت بعدی، پادشاهی اسکندر و دوران فرمانروایی او شرح داده می‌شود. اسکندر پس از مرگ داراب و شکست دشمنان، سلطنت ایران را به دست می‌گیرد و در نهایت با پادشاهی دارا پسر داراب روبه‌رو می‌شود. در این بخش، از نبردهای اسکندر و سیاست‌های او برای حفظ قدرت سخن می‌رود.
سید علی شاهری در این کتاب، تلاش کرده است تا داستان‌های شاهنامه را به گونه‌ای ساده و قابل فهم برای نوجوانان بازنویسی کند. نثر شیوا و بیان واضح او، به خوانندگان کمک می‌کند تا از پیچیدگی‌های شاهنامه عبور کرده و از داستان‌های حماسی و تاریخ ایران لذت ببرند. این کتاب برای نوجوانان بالای ۱۳ سال مناسب است و به ویژه برای کسانی که علاقه به مطالعه داستان‌های حماسی ایران دارند، جذاب و آموزنده است. این کتاب در قالب مجموعه‌ای هجده‌جلدی منتشر شده است که هدف آن آشنا کردن نسل‌های جدید با داستان‌های اساطیری و ملی ایران است. کتاب «شاهنامه فردوسی - جلد 12» در نشر چشمه و توسط واحد کودک و نوجوان این انتشارات منتشر شده است و در اختیار علاقه‌مندان قرار دارد.
درباره ابوالقاسم فردوسی
درباره ابوالقاسم فردوسی
ابوالقاسم فردوسی طوسی (زادهٔ ۳۲۹ هجری قمری – درگذشتهٔ ۴۱۶ هجری قمری، در طوس خراسان)، شاعر حماسه‌سرای ایرانی و سرایندهٔ شاهنامه، حماسهٔ ملی ایران، است. برخی فردوسی را بزرگ‌ترین سرایندهٔ پارسی‌گو دانسته‌اند که از شهرت جهانی برخوردار است. فردوسی را حکیم سخن و حکیم طوس گویند.
پژوهشگران سرودن شاهنامه را برپایهٔ شاهنامهٔ ابومنصوری از زمان سی سالگی فردوسی می‌دانند. تنها سروده‌ای که روشن شده از اوست، خود شاهنامه است. شاهنامه پرآوازه‌ترین سرودهٔ فردوسی و یکی از بزرگ‌ترین نوشته‌های ادبیات کهن پارسی است. فردوسی شاهنامه را در ۳۸۴ ه‍.ق، سه سال پیش از برتخت‌نشستن محمود، به‌پایان برد و در ۲۵ اسفند ۴۰۰ ه‍.ق برابر با ۸ مارس ۱۰۱۰ م، در هفتاد و یک سالگی، تحریر دوم را به انجام رساند. سروده‌های دیگری نیز به فردوسی منتسب شده‌اند، که بیشترشان بی‌پایه هستند. نامورترین آن‌ها به صورت مثنوی به نام یوسف و زلیخا است. سرودهٔ دیگری که از فردوسی دانسته شده، هجونامه‌ای در نکوهش سلطان محمود غزنوی است. برابر کتابشناسی فردوسی و شاهنامه، گردآوری ایرج افشار، با به‌شمارآوردن سروده‌های منسوب به فردوسی مانند یوسف و زلیخا تا سال ۱۳۸۵، تعداد ۵۹۴۲ اثر گوناگون در این سال‌ها نوشته شده‌است.
فردوسی دهقان و دهقان‌زاده بود. او آغاز زندگی را در روزگار سامانیان و هم‌زمان با جنبش استقلال‌خواهی و هویت‌طلبی در میان ایرانیان سپری کرد. شاهان سامانی با پشتیبانی از زبان فارسی، عصری درخشان را برای پرورش زبان و اندیشهٔ ایرانی آماده ساختند و فردوسی در هنر سخنوری آشکارا وامدار گذشتگان خویش و همهٔ آنانی است که در سده‌های سوم و چهارم هجری، زبان فارسی را به اوج رساندند و او با بهره‌گیری از آن سرمایه، توانست مطالب خود را چنین درخشان بپردازد. در نگاهی کلی دربارهٔ دانش و آموخته‌های فردوسی می‌توان گفت او زبان عربی می‌دانست، اما در نثر و نظم عرب چیرگی نداشت. او پهلوی‌خوانی را به‌طور روان و پیشرفته نمی‌دانست، اما به‌گونهٔ مقدماتی مفهوم آن را دریافت می‌کرد. به‌هرروی، در شاهنامه هیچ نشانه‌ای دربارهٔ پهلوی‌دانی او نیست.
قسمت هایی از کتاب شاهنامه فردوسی 12 : از پادشاهی بهمن تا پایان کار اسکندر

شخصیت اسکندر در شاهنامه دو بعد دارد، یک بعد آن مانند تمام شاهان دیگر، شاهی جهان گشا است و با تکیه بر نیروی شمشیر و سپاهیانش سرزمین های بسیاری را فتح می کند. بعد دیگر شخصیت اسکندر که در شاهنامه بسیار به آن توجه شده، بعد کاوشگرانه اوست که در پی یافتن راز های دنیا است...

مقالات مرتبط با کتاب شاهنامه فردوسی 12 : از پادشاهی بهمن تا پایان کار اسکندر
راهکارهایی برای علاقه مند کردن کودکان به کتاب خواندن
راهکارهایی برای علاقه مند کردن کودکان به کتاب خواندن
ادامه مقاله
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی

. نبوغ و درخشش این شاعران در بیان جنبه های اساسی زندگی انسان و به تصویر کشیدن قدرت دگرگون کننده ی عشق، در طول زمان طنین انداز بوده

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب شاهنامه فردوسی 12 : از پادشاهی بهمن تا پایان کار اسکندر" ثبت می‌کند