کتاب تلماک

The Adventures of Telemachus, the Son of Ulysses
  • 15 % تخفیف
    360,000 | 306,000 تومان
  • موجود
  • انتشارات: مرکز مرکز
    نویسنده:
کد کتاب : 28719
مترجم :
شابک : 978-9643054458
قطع : وزیری
تعداد صفحه : 488
سال انتشار شمسی : 1402
سال انتشار میلادی : 1699
نوع جلد : جلد سخت
سری چاپ : 8
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

ماجراهای تلماک
The Adventures of Telemachus, the Son of Ulysses
کد کتاب : 148441
مترجم :
شابک : 978-6008209683
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 618
سال انتشار شمسی : 1403
سال انتشار میلادی : 1699
نوع جلد : جلد سخت
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب تلماک اثر فنلون

«تلماک» دنباله‌ای است بر کتاب چهارم اودیسه. تلماک همچون پدرش اولیس، که زمانی با سرگشتگی جهان را درنوردیده بود، در جستجوی پدر، جهان را می‌کاود. او فرزانگی و خرد را از پدرش به ارث برده است. «مینرو (آتنا)» ایزدبانوی فرزانگی، در چهرۀ پیری خردمند و هدایت‌گر، تلماک را آموزش می‌دهد و در ماجراهایی که در آن تلماک به دنبال یافتن پدر و پادشاهی است، دست او را می‌گیرد و راهنمایش است. به این ترتیب تلماک‌ در برخورد با آدمیان پرورش می‌یابد، در پیکار با دشمنانش شیوۀ نبرد را می‌آموزد. تلماک در قالب داستانی بلند و طولانی به ماجراهای گوناگون می‌پردازد. رخدادهایی تلخ و تراژیک به دنبال هم رخ می‌دهند و عشق و خطرهای عشق را در جلوه‌های مختلف آن روایت می‌کند. عشق شوریده و بی‌پروا، ورطۀ عشق ننگین و توفانی، عشق همراه با پارسایی در مقابل عشق‌های هوسناک و... .
علاوه بر عشق، اخلاق و سیاست از موضوعاتی است که فنلون، نویسندۀ کتاب، به آن‌ها می‌پردازد. اندیشه‌های اجتماعی از دیگر مضمون‌های «تلماک» است؛ فنلون کار روی زمین را ارج می‌نهد و بیهودگی و زیورپرستی را میوۀ زیان‌بار صنعت و سوداگری می‌داند و از آن‌ها بیزاری می‌جوید. برابری مردمان در بهره بردن از زیبایی‌های زندگی بر مبنای نیاز خانواده از دیگر مضمون‌های «تلماک» است.
برخی کتاب تلماک را با «قابوسنامه» مقایسه می‌کنند و مشابهت‌هایی بین این دو اثر یافته‌اند. این مشابهت از آن‌جا ناشی می‌شود که در کتاب «قابوسنامه»، «کیکاووس اسکندر» آیین مملکت‌داری و چگونگی زیستن را به پسر جوان خود آموزش می‌دهد و در «تلماک» نیز خردمندی کارآزموده، تلماک را در رابطه با آیین کشورداری راهنمایی می‌کند.
فنلون نویسندۀ برجستۀ فرانسوی در ۱۶۵۱ میلادی متولد شد. او یکی از برجسته‌ترین ادبای قرن هفدهم و هجدهم فرانسه محسوب می‌شود. آموزه‌ها و آثار ادبی او تاثیر زیادی بر ادبیات و همچنین آموزش و پرورش فرانسه گذاشت. او آثار متعددی دارد اما تلماک معروف‌ترین اثر اوست.
شیوۀ نگارش فنلون روان و دلپذیر است. ولتر دربارۀ نثر فنلون می‌گوید: «من شیوۀ نوازشگر و دلپذیر شما را، و نثرتان را با آن‌که اندکی کشنده است، می‌ستایم.» برخی معتقدند شعر منثور، با «تلماک» در ادب فرانسه پدید آمد. خود فنلون نوشته است: «رهاشدگی و روانی و شیرینی سخن را بر دیگر ویژگی‌های نگارش برتر و خوش‌تر می‌داند.» می‌توان گفت شیوۀ فنلون در نویسندگی همان چیزی است که در فارسی از آن با نام «شیوه سهل و ممتنع» یاد شده است.
«تلماک» شامل هجده بخش و در ابتدای هر بخش، فشرده‌ای از آن بخش آمده است. خواننده بعد از خواندن این فشرده می‌تواند به سراغ بخش کامل آن برود. «تلماک» برای خوانندگانی که علاقمند به اسطوره‌ها و به‌خصوص اسطوره‌های یونان باستان هستند می‌توانند از این کتاب پرماجرا هم لذت ببرند.

کتاب تلماک

فنلون
فرانسوا دو سلینیاک دو لا موت فنولونFrançois de Salignac de la Mothe-Fénelon (بیشتر به عنوان François Fénelon شناخته می شود (6 اوت 1651 - 7 ژانویه 1715)) یک اسقف اعظم کاتولیک رومی فرانسه، متکلمان، شاعر و نویسنده بود.او امروز بیشتر به عنوان نویسنده ماجراهای Telemachus ، اولین بار در سال 1699 منتشر شد.