1. خانه
  2. /
  3. کتاب فلسفه مشاء

کتاب فلسفه مشاء

نویسنده: محمد ذبیحی
3.9 از 1 رأی

کتاب فلسفه مشاء

با تکیه بر اهم آراء ابن سینا
Peripatetic philosophy
انتشارات: سمت
ناموجود
41000
معرفی کتاب فلسفه مشاء
واژه ی فلسفه ریشه ی یونانی دارد و برگرفته از کلمه ی ترکیبی فیلوسوفیا به معنای دوستدار دانش و مرادف پارسی آن لفظ دانش است. مشاء به معنای رونده یا بسیار رونده، عنوان یکی از مکتب های بزرگ فلسفی است. دستگاه فلسفی مشائی که ستون فقرات و زنجیره ی حلقه های آن بر هستی شناسی استدلالی و برهانی استوار شده است. دقیق ترین و سنجیده ترین روش برای پی جویی مسائل فلسفی به شمار می آید. ابوعلی سینا، حسین بن عبدالله معروف به شیخ الرئیس در قرن 4 و 5 ه . ق می زیسته است. روش ابن سینا در مسائل فلسفی، استدلالی و عقلی است و در جهان اسلام آن را به عنوان تفکر برهانی و حکمت بحثی می شناسد. این روش همان شیوه ی مشائیان و ابن سینا، رییس فلسفه ی مشاء در دنیای اسلام است. فلسفه ی مشائی را ارسطو پایه گذاری کرد و بعدها از راه اسکندریه و انطاکیه و راه های دیگر وارد جهان اسلام شد. مورخان آغاز رسمی فلسفه را در جهان اسلام با ابویوسف بن اسحاق الکندی می دانند، فلسفه سپس با ابونصر فارابی ادامه یافت و در دوران ابوعلی سینا به اوج رسید. ابن سینا نخستین کسی است که فلسفه ی مشائی را به صورت مدون و نظام مند در جهان اسلام عرضه کرد. در کتاب حاضر مهم ترین آرای ابن سینا درباره ی الهیات به معنای عام و خاص بیان شده است. افزون بر آن نویسنده گه گاه به تطبق دیدگاه ابن سینا با دیگر فلاسفه پرداخته است.
درباره محمد ذبیحی
درباره محمد ذبیحی
محمد ذبیحی (زاده مهر ۱۳۳۷ در گناباد) فیلسوف، روحانی و پژوهشگر ایرانی است. وی هم‌اکنون دانشیار دانشگاه قم و رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها (سمت) می‌باشد. ذبیحی با شرکت در درس محمد فاضل لنکرانی، حسین وحید خراسانی و عبدالله جوادی آملی، علوم فقهی را فراگرفته و سپس موفق به اخذ دکترای فلسفه از دانشگاه تهران شد.
ذبیحی در سال ۱۳۹۶ توسط احمد احمدی، به عنوان قائم مقام رئیس و معاون پژوهشی سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها (سمت) انتخاب شد و پس از درگذشت احمدی، در خردادماه ۱۳۹۷ و با ابلاغ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، سرپرستی سازمان «سمت» به محمد ذبیحی واگذار شد.
مقالات مرتبط با کتاب فلسفه مشاء
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
ادامه مقاله
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم

مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب فلسفه مشاء" ثبت می‌کند