کتاب پرسش گری سقراطی

Socratse Questioning
در روان درمانی و مشاوره (پرورش هنر و مهارت پرسش گری)
کد کتاب : 30097
شابک : 978-6229649015
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 233
سال انتشار شمسی : 1402
سال انتشار میلادی : 2020
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 11
زودترین زمان ارسال : 23 اردیبهشت

معرفی کتاب پرسش گری سقراطی اثر علی صاحبی (۱۳۴۳)

"پرسش گری سقراطی" به قلم دکتر "علی صاحبی" کتابی است که قابلیت استفاده "در روان درمانی و مشاوره" را داشته و می توان از آن در "پرورش هنر و مهارت پرسش گری" بهره برد . یکی از اصلی ترین ویژگی های شناخت درمانی روش "پرسش گری سقراطی" می باشد. این شیوه پرسش گری سبب می شود تا چارچوب ذهنی افراد از ذهنیت خودآیند به ذهنیت پرسش گر میل پیدا کند. به این ترتیب درمانگر می تواند از مطالب این کتاب استفاده کرده تا فرد مراجعه کننده را به سمت پیدا کردن روش های جدید حل مشکل و "پرسش گری سقراطی" سوق دهد.
برای بسیاری از فارغ التحصیلان روان شناسی و "روان درمانی و مشاوره" ، جلسات مشاوره چالش برانگیز و مبهم جلوه می کند. بنابراین "علی صاحبی" در این اثر ابتدا به توصیف روش "پرسش گری سقراطی" می پردازد تا برخی از این ابهامات برطرف شود . پس از آن گفت و گوی سه گانه ی سقراطی تعریف و تشریح می شود و اصول گفت و گوی سقراطی در روان درمانی شناختی و نحوه استفاده از آن در درمان های شناختی مورد بررسی قرار می گیرد. مورد دیگری که در کتاب بحث شده، پرسش های سقراطی می باشد که در واقعیت درمانی به کار گرفته می شود و پس از آن چگونگی گفت و گو های سقراطی است که در برخورد با مراجعین مقاوم صورت می گیرد. از موارد بعدی مطرح شده می توان به سبک راه حل محور سقراط در درمان، نحوه ی صحیح به کار گرفتن سوالات تاملی در مشاوره که بر مبنای راهبردهای سیستمیک هستند و نهایتا مخاطرات "پرسش گری سقراطی" اشاره کرد.

کتاب پرسش گری سقراطی

علی صاحبی (۱۳۴۳)
دکتر علی صاحبی به سال 1343 در گرگان متولد شد. دورۀ کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه تهران گذراند. در سال 1375 در رشتۀ روان شناسی بالینی از دانشگاه نیوساوت ولز سیدنی درجه دکتری گرفت و در 1377 به دریافت درجۀ فوق دکترا در اختلالات وسواس از کلینیک اختلالات اضطرابی دانشگاه سیدنی نایل آمد.دوره های رسمی «شناخت درمانی» را زیر نظر آلبرت آلیس گذراند و گواهی رسمی «طرح واره درمانی» را از جفری یانگ گرفت.مدت هشت سال به عنوان استاد روان شناسی بالینی در دانشگاه فردوسی مشهد ف...
قسمت هایی از کتاب پرسش گری سقراطی (لذت متن)
سقراط همواره افراد را ترغیب می کرد تا بیش از منافع عملی، به سعادت و خشنودی فکری و اخلاقی خود فکر کنند. از این رو می گفت که باید بپذیریم که گاهی اوقات در اشتباه هستیم و لازم است که به دیدگاه های خود شک کنیم. ولی اشتباهات فکری و نادرستی شیوه ی زندگی مان را در هیچ موردی و به هیچ طریقی هرگز نمی توان صرفا با این واقعیت اثبات کرد که با مخالفت افراد زیادی روبرو شده ایم. سقراط تاکید می کند که آنچه باید نگرانمان کند تا به باورها و دیدگاه های خود شک کنیم و درستی فکرمان را زیر سوال ببریم، تعداد مخالفان ما نیست، بلکه خوب و مستدل بودن دلایل آن ها برای مخالفت است. پس به جای توجه به عدم محبوبیت خودمان و دیدگاه هایمان، باید به تبیین ها و دلایل عدم محبوبیت توجه کنیم. … سقراط توصیه می کند که هرگاه با مخالفت یا انتقادی روبرو می شویم لازم است وقت صرف کنیم تا علت و دلایل انتقاد را دریابیم. بنیان تفکر، هر قدر هم که با دقت چهره پردازی شده باشد، ممکن است به شدت آشفته و مغشوش باشد. ممکن است منتقدان ما (حتی گاهی ممکن است ذهنمان در قالب یک منتقد ظاهر شود) ناشیانه و کورمال کورمال به دنبال نتیجه گیری شتاب زده باشند. شاید از روی تعصب و غرض ورزی و از جایگاه و مقام خود برای پوشاندن نقایص استدلال خود استفاده کرده باشند. ممکن است آن ها افکار خود را مثل کوزه گران غیرحرفه ای، کج و معوج، سرهم بندی کرده باشند. ولی متاسفانه یک کوزه ی بدشکل و بدقواره و غیراصولی ساخته شده را خیلی راحت می توان از یک کوزه ی حرفه ای و اصولی ساخته شده تشخیص و تمیز داد. ولی تمیز و تشخیص نتیجه ی برآمده از یک تفکر بد یا یک تفکر خوب در ابتدا کار بسیار دشواری است. از این رو همواره هر فکر و باوری، حتی اگر مرجع مقتدری آن را بیان کند، لازم است منطق زیر بنایی مورد استفاده برای دستیابی به آن نتیجه، هموراه مورد بررسی قرار گیرد و به آن خوب فکر کنیم.