"فلسفه حسابرسی" کتابی است به قلم "یحیی حساس یگانه" که در آن با ارائه ی یک تحلیل منطقی و شفاف، کمک می کند تا خواننده درک درستی از مسائلی همچون چیستی اهداف حسابرسی، چگونگی نیل به این اهداف، ذی نفعان در این پروسه و مشکلات و مسائلی که در ارتباط با هر کدام از موارد مطرح شده وجود دارد، برسد.
"یحیی حساس یگانه" ابتدا نیاز به فلسفه ی حسابرسی را تشریح می کند و سپس وضعیت کنونی آن، نقش ها و اهداف تئوری مورد نظر، مشکلاتی که بر سر راه حسابرس وجود دارد، نگرش فلسفی، درک کلی، بصیرت و بینش، وسعت نظر، روش های مختلف فلسفی، تحلیلی و اخلاقی-ارزشی را مورد بررسی قرار می دهد. در ادامه، روش شناسی حسابرسی و پیشینه ی آن به خواننده معرفی شده و مواردی نظیر شک، تردید، رسیدگی و حسابرسی تجزیه و تحلیل می شود. "یحیی حساس یگانه" همچنین به نقش های اقتصادی و اجتماعی این نظریه می پردازد و اهداف حسابرسی را یک به یک تشریح می کند.
در کتاب "فلسفه حسابرسی"، ماهیت فرضیات بدیهی آن از جمله فرضیات توجیه کننده، رفتاری و کارکردی، زیر ذره بین قرار می گیرد و مفاهیم مختلف حسابرسی، نقد و بررسی می شود. کتاب همچنین به بحث استقلال حسابرس پرداخته و انگیزه های لازم برای شایستگی و استقلال وی را برمی شمرد و اصول مراقبت حرفه ای را در سطوح مختلف تعریف می کند. از دیگر مواردی که "یحیی حساس یگانه" در کتاب "فلسفه حسابرسی" به آن پرداخته می توان به ارائه ی منصفانه و شواهد حسابرسی و اخلاق حرفه ای اشاره کرد که اثر با تبیین مبانی تئوری اخلاق و ماهیت آن پایان می یابد.
کتاب فلسفه حسابرسی