1. خانه
  2. /
  3. کتاب شکل گیری زبان فارسی

کتاب شکل گیری زبان فارسی

نویسنده: ژیلبر لازار
3.2 از 1 رأی

کتاب شکل گیری زبان فارسی

La Formation de La Langue Persane
انتشارات: هرمس
ناموجود
16000
معرفی کتاب شکل گیری زبان فارسی
در کتاب حاضر، مقالاتی با موضوع فارسی میانه و "شکل گیری زبان فارسی" تحت این عناوین گردآوری شده است: "گویش شناسی زبان فارسی بر پایه ی متون قرن های دهم و یازدهم میلادی"، "گویش شناسی فارسی یهودی"، "پهلوی، پارسی مادری؛ زبان های ایران از نظر ابن مقفع"، "سرچشمه های فارسی ویس و رامین"، "پهلوی و پهلوانی در شاهنامه"، "پرتوی نو بر شکل گیری زبان فارسی"، "فارسی یهودی کهن در میان پهلوی و فارسی"، "پهلوی، پازند و پارسی"، "پارسی و دری: نکته های تازه"، "حروف اضافه ی پ (د). pa)d )و بی (ا)/ be(o در فاسی و پهلوی"، "نکته هایی درباره ی قطعه ی فارسی یهودی دندان اویلیق" و "وام واژه های عربی در نثر فارسی".
درباره ژیلبر لازار
درباره ژیلبر لازار
ژیلبر لازار (Gilbert Lazard) با نام کامل ژیلبر لِئون ژان لازار (Gilbert Léon Jean Lazard) زاده ۴ آوریل ۱۹۲۰ در پاریس - درگذشتهٔ ۶ سپتامبر ۲۰۱۸ در پاریس، زبان‌شناس، ایران‌شناس و برگردان فرانسوی بود. لازار تحصیلات خود را در اکول نرمال سوپریور در سال ۱۹۴۸ (میلادی) به پایان رساند. از سال ۱۹۴۸ تا سال ۱۹۵۱ در زمینه فرهنگ و زبان فارسی پژوهش‌هایی انجام داد و در سال ۱۹۶۰ رساله دکترا خود را دربارهٔ «شکل‌گیری زبان فارسی» در مؤسسه ملی زبان‌ها و تمدن‌های شرقی نوشت. او از ۱۹۵۸ (میلادی) تا ۱۹۶۶ (میلادی) استاد زبان فارسی در همین مؤسسه بود. از سال ۱۹۶۹ تا ۱۹۸۱ در دانشگاه پاریس تدریس می‌کرد و مدتی مدیر گروه شرق‌شناسی و مؤسسه مطالعات ایرانی در این دانشگاه بود. او از سال ۱۹۷۲ تا ۱۹۹۳ مدیر گروه‌های پژوهشی در مرکز ملی پژوهش‌های علمی فرانسه در زمینه زبان‌های ایرانی بود. لازار عضو فرهنگستان کتیبه‌شناسی و زبان‌های باستانی فرانسه، انجمن زبان‌شناسی پاریس، و انجمن رده‌شناسی زبانی است. او در دی سال ۱۳۹۵ (خورشیدی) به عضویت افتخاری فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزیده شد. او همچنین استاد راهنمای علی شریعتی و پوران شریعت‌رضوی در دورهٔ دکتری بود.
نظر کاربران در مورد "کتاب شکل گیری زبان فارسی"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب جالبی‌ست. بخوانید و درباره‌ی زبان فارسی بیشتر بیاموزید که بسیار واجب است و از کارهای مهم بر شانه‌های فارسی‌زبانان! اهمیتش از آن جهت که فارسی‌مان در گزند روزگار سالم بیرون آمده و حالا وظیفه‌ی ماست که از آن نگهداری بنماییم.

1401/06/17 | توسطمحمدمهدی صفا
3
|